Ceferiştii de la Tracţiune şi Vagoane revin la Galaţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Ceferiştii de la Tracţiune şi Vagoane revin la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Circa 600 de feroviari de la Călători, din Galaţi şi din cinci judeţe apropiate, revin în structura Centrului Comercial din oraşul nostru, după şase luni petrecute în aparatul Regionalei Moldova, cu sediul la Iaşi

Oamenii lucrează pe ramurile Tracţiune şi Vagoane în spaţiul fostei Regionale Galaţi, desfiinţată anul trecut şi înlocuită de Centrul Comercial de Călători Galaţi. Ei au avut cartea de muncă aici până în vară, când au fost preluaţi de cei de la Iaşi, în contextul reorganizării companiei naţionale de transport feroviar de călători. Practic, cei 600 de ceferişti nu şi-au schimbat atunci locurile de muncă, ci doar angajatorul. Acum, cu ei se întâmplă acelaşi lucru, numai că transferul are loc în sens invers.

„Cei aproximativ 600 de salariaţi de la Tracţiune şi Vagoane din judeţele Galaţi, Vrancea, Bacău, Buzău, Brăila şi Ialomiţa au aparţinut, din iulie 2011, de Regionala de Transport Feroviar de Călători Moldova, cu sediul la Iaşi. Ei primesc acum repartiţie pe Centrul Comercial de Călători de la Galaţi. Transferul are loc în săptămâna 9-13 ianuarie”, a declarat directorul Centrului, Ştefan Costin (FOTO).

În urma acestui transfer, numărul de angajaţi ai Centrului Comercial de Călători de la Galaţi se va dubla. „Acum sunt 500-600 de angajaţi în cele şase judeţe. Numărul lor va creşte la peste 1.100 după revenirea colegilor de la Tracţiune şi Vagoane”, a spus Ştefan Costin.

L-am întrebat dacă această reaşezare va fi urmată de reduceri de personal. „Deocamdată, nu s-a stabilit nimic”, a răspuns directorul Centrului Comercial de Călători din Galaţi.

Citit 1923 ori Ultima modificare Marți, 10 Ianuarie 2012 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.