Afaceriştii gălăţeni nu se grăbesc să investească

Afaceriştii gălăţeni nu se grăbesc să investească
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi, Marian Filimon, spune că sunt puţini agenţii economici gălăţeni care se pregătesc să investească bani în afaceri, în viitorul apropiat.

„Din sondajul realizat pe un eşantion de 100 de agenţi economici, cu privire la investiţiile în curs de realizare sau cele în perspectivă pentru anul 2013, a rezultat că unul din trei agenţi economici are prevăzută desfăşurarea de noi investiţii”, apreciază Marian Filimon. Sursa citată susţine că există oameni de afaceri gălăţeni care nu numai că nu au încredere în ajutorul autorităţilor, dar se şi feresc să îşi facă publice planurile de afaceri de teamă să nu li se „pună beţe-n roate”.

Într-un top al investiţiilor pe Regiunea Sud-Est, Galaţiul se află pe locul patru, depăşit de Constanţa, Buzău şi Brăila, potrivit datelor prezentate de preşedintele PIMM la şedinţa Comisiei de Dialog Social de ieri.  Marian Filiom susţine că, printre agenţii economici care vor băga bani în afaceri, în anul 2012, se numără Avans Ucrom (investiţii estimate la  260.000 de euro), Menarom PEC (investiţii de circa un milion de euro), Cozamin (investiţii estimate la câteva milioane de euro) etc. 

Citit 1773 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Februarie 2012 23:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.