Spirit antreprenorial - Femeile, sufletul afacerilor bancare

Spirit antreprenorial  - Femeile, sufletul afacerilor bancare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Femeile antreprenor sunt mai de încredere decât bărbaţii în relaţiile cu băncile, rezultă dintr-un studiu al BCR.  "Femeile reprezintă parteneri buni pentru bănci. Au studii, educaţie, multe dintre femeile antreprenor au studii superioare, iau mai puţine credite în comparaţie cu afacerile conduse de bărbaţi, pentru că sunt mai prudente. Cele mai multe întreprinzătoare au peste 35 de ani şi au început o afacere pentru a deveni propriul stăpân şi pentru că vor venituri mai mari", a explicat Ramona Ivan, director executiv al direcţiei instituţii financiare din cadrul BCR. Ea a precizat că 35 la sută dintre IMM-urile din portofoliul BCR au în conducere femei, iar 11 la sută sunt deţinute exclusiv de femei. Cifrele sunt apropiate celor din Europa Centrală şi de Est, unde 31-38 la sută dintre afaceri au în conducere femei.

"Regăsim femeile în afaceri mici, de familie, pe care le deschid pentru a fi aproape de familie. Dintre afacerile gestionate de femei, 46 la sută sunt din domeniul comerţului, iar 20 la sută în zona de servicii - resurse umane, training, contabilitate, cosmetică şi înfrumuseţare", au mai arătat reprezentanţii bănicii.

Din datele instituţiei financiare mai rezultă că româncele au un spirit antreprenorial mai puternic, fapt care reiese din creşterea numărului afacerilor conduse de femei începând cu 2006, cu 12 – 15 la sută. Reprezentanţii BCR au menţionat că banca are în vedere lansarea în perioada următoare a unor servicii dedicate femeilor, prin care să se ofere atât surse de finanţare a afacerilor deţinute de aceste, cât şi consultanţă sau servicii conexe pentru familie.

Citit 1871 ori Ultima modificare Joi, 08 Martie 2012 14:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.