Victimele accidentelor de muncă se împuţinează anual cu 12 la sută
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Victimele accidentelor de muncă se împuţinează anual cu 12 la sută
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Se apropie Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, ocazie importantă pentru "jandarmii" din acest domeniu şi pentru unităţile industriale de a face un bilanţ al greşelilor care au costat sănătatea sau chiar viaţa muncitorilor şi de a reconfirma angajamentul că le vor îndrepta.

De la 171 victime în 2007 la 97 anul trecut

La Galaţi statisticile sunt pozitive, numărul de persoane accidentate scăzând, în medie, cu 12 la sută pe an în ultimii cinci ani. "Urmare a eforturilor constante depuse de către toţi factorii cu responsabilităţi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, numărul de victime ale accidentelor de muncă a scăzut considerabil în ultimii cinci ani, de la 171 de persoane accidentate în 2007 la 97 în 2011, iar trendul este descendent şi în acest an, când am înregistrat 20 de persoane accidentate în primul trimestru", a declarat şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Ionel Petrea, ieri, în ajunul seminarului dedicat Zilei Internaţionale a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă.

Evenimentul se desfăşoară astăzi la sediul ITM şi are ca temă promovarea securităţii şi sănătăţii în muncă în economia verde. Este subiectul ales de către Organizaţia Internaţională a Muncii pentru a fi dezbătut în acest an, de Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, marcată pe 28 aprilie.

ArcelorMittal vrea să evite accidentele cu zece "reguli de aur"

Cu zero accidente mortale în combinat şi la contractori şi cu 12 accidente soldate cu răniţi în 2011, ArcelorMittal Galaţi decretează anul trecut drept anul cu cele mai bune rezultate din istoria sa în privinţa securităţii în muncă. Dar 2012 a început prost, pe platformă fiind înregistrate deja zece accidente soldate cu răniţi.

Compania a implementat un set de zece “reguli de aur” care, dacă sunt respectate, pot preveni 80 la sută din cauzele care generează accidentele mortale, a spus purtătorul de cuvânt, Dorian Dumitrescu. În combinat au loc astăzi ateliere de lucru, discuţii, concursuri şi exerciţii pe tema securităţii în muncă.

Clasamentele negre ale ITM

Numărul persoanelor decedate în accidente a scăzut de la 19 în 2007 la cinci în 2011, cu un vârf de 21 în 2008. Anul acesta, după Paşti, un muncitor a murit pe bulevardul Oţelarilor, după ce malul şanţului în care lucra s-a surpat peste el.

Numărul răniţilor care s-au aflat în incapacitate temporară de muncă a coborât de la 152 în 2007 la 92 în 2001. În acelaşi interval, numărul victimelor care au rămas invalide a scăzut de la patru la zero.

Citit 1771 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Aprilie 2012 19:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.