Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
5 comentarii

Vânzările de oţel de pe continent au scăzut cu 12,5 la sută în ultimele trei luni, pe fondul reducerii comenzilor şi scăderii preţurilor, anunţă compania


Divizia Europeană de Produse Plate a gigantului ArcelorMittal, din care face parte şi combinatul siderurgic de la Galaţi, raportează pierderi de 303 milioane de euro în trimestrul al treilea al acestui an. Rezultatul financiar negativ înregistrat în lunile iulie, august şi septembrie nu face decât să adâncească pierderile anuale, care ajung la 643 de milioane de euro în primele nouă luni din 2012. Aceste pierderi "reflectă condiţiile de piaţă încă dificile din Europa, unde noua prăbuşire a comenzilor s-a suprapus peste scăderea obişnuită pentru această perioadă a anului", declară compania, într-un comunicat postat pe site-ul propriu.
Potrivit datelor făcute publice de ArcelorMittal, producţia de oţel a Diviziei Europene de Produse Plate a scăzut cu 5,9 la sută (la 6,7 milioane de tone) în trimestrul al treilea faţă de trimestrul al doilea, livrările au coborât cu 13,8 la sută (la 5,8 milioane de tone), iar vânzările cu 12,5 la sută (la 4,9 miliarde de euro), acestea din urmă fiind afectate negativ de reducerea comenzilor, dar şi de scăderea preţurilor la oţel. Totodată, investiţiile realizate de Divizie în trimestrul al treilea s-au cifrat la 145 de milioane de euro, iar pe primele nouă luni la 520 de milioane de euro, nivele mai reduse decât cele din anii anteriori - un alt indiciu că piaţa se menţine dificilă.

Europa e în picaj

Arătând că austeritatea a determinat statele europene să îngheţe proiectele de infrastructură, lovind în plin producătorii de oţel, ArcelorMittal spune că volumul comenzilor din Europa a scăzut cu circa 9,5 la sută în primele nouă luni ale acestui an, până la minus 28 la sută faţă de nivelul din 2007, şi că, în cel mai fericit caz, piaţa oţelului va stagna în 2013.
Spre deosebire de Europa, care se confruntă cu cea mai mare scădere a consumului de oţel, celelalte zone de pe glob par să îşi fi revenit după căderea provocată de criza izbucnită în 2008, având consumuri în creştere, relevă un grafic al evoluţiei consumului de oţel la nivel mondial din 2007 până astăzi (FOTO). Cea mai mare creştere, de 55,6 la sută, se înregistrează în China, care lucrează în ritm susţinut la dezvoltarea infrastructurii proprii.

Citit 1955 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Octombrie 2012 23:12

5 comentarii

 • postat de adrian B. Duminică, 04 Noiembrie 2012 22:24 Link la comentariu
  0
  0

  Combinatul nu se inchide niciodata! E prea puternic si eficient! Aduce profit urias!

  Raportează
 • postat de Karina Vineri, 02 Noiembrie 2012 00:48 Link la comentariu
  0
  0

  A fost omis sa se mentioneze ca :

  "The segment recorded an operating loss of €303 million which includes RESTRUCTURING COSTS...

  Operating result in 3Q’12 included impairment expenses relating to the intention to launch a project to permanently close the liquid phase at the Florange site in France of $130 million and restructuring costs totaling $90 million associated primarily with the decision to close two blast furnaces, sinter plant, steel shop and continuous casters in Liege, Belgium"

  Raportează
 • postat de SAMOILA M. Joi, 01 Noiembrie 2012 22:33 Link la comentariu
  0
  0

  ASA TREBUIE SA FIE LANSATE ZVONURI SI ANUNTURI DE GENUL ASTA CA SA NU MAI CEREM BANI LA SALARII CA DOAR INCEP NEGOCIERILE. NE IAU CHIAR DE FRAIERI DE ACUM NESIMTIITII ASTIA! NU CREDETI ASA CEVA! SA NE ARATE DOCUMENTE DE LA FINANTE SA VEDEM SI NOI EXACT CIFRELE! ACUM SUNT PE PROFIT EI DAR NE MINT CU NERUSINARE! HOTIIIIII!

  Raportează
 • postat de RADU NELU Joi, 01 Noiembrie 2012 21:15 Link la comentariu
  0
  0

  TOATE ARTICOLELE DE PINA ACUM DIN VL CU SUBIECTUL MITTAL SUNT O MINCIUNA SFRUNTATA CU SOLZI DE CROCODIL CARE PLINGE , VA FACETI DE KKKTTT

  Raportează
 • postat de eu sunt Joi, 01 Noiembrie 2012 09:21 Link la comentariu
  0
  0

  si nu mai falimenteaza falimenteaza ..................

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.