Laminorul din Brăila e pe linie moartă. Ruşii vor să vândă

Laminorul din Brăila e pe linie moartă. Ruşii vor să vândă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grupul rus Mechel, actor important pe piaţa metalurgiei şi mineritului, a decis să suspende temporar operaţiunile de producţie din România şi de la Doneţk, Ucraina. Motivul prezentat de oficialii companiei: condiţiile grele de piaţă. „Decizia a fost luată pentru a reduce costurile şi a sincroniza producţia cu cererea din piaţă şi a fost înlesnită parţial de faptul că unităţile din România şi-au realizat deja planurile de producţie pentru acest an", se arată în comunicatul remis de Mechel.

Potrivit calendarului grupului rus, activitatea laminorului din Brăila a fost deja oprită, la fel cum s-a întâmplat şi cu procesele de producţie de la Ductil Steel Buzău şi Mechel Câmpia Turzii. De la mijlocul săptămânii trecute, potrivit companiei ruse, s-a suspendat şi activitatea oţelăriilor electrice de la Mechel Târgovişte şi Ductil Steel Oţelu Roşu. Începând de mâine, se va suspenda şi activitatea laminorului din Târgovişte.

Mechel a scos recent la vânzare numeroase active, printre care se numără numără companiile controlate prin firma Eastern European Steel Division SRL, care coordonează activităţile grupului în România. Scopul scoaterii la vânzare a activelor este reducea datoriile şi finanţarea un proiect minier. Potrivit informaţiilor presei ucrainiene, grupul doreşte să obţină 150 milioane de dolari pentru combinatele Mechel Târgovişte, Mechel Câmpia Turzii, Laminorul Brăila şi Ductil Steel Buzău. Mechel este prezent în România din 2002 şi deţine Mechel Târgovişte, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Oţelu Roşu şi Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

Citit 2582 ori Ultima modificare Duminică, 25 Noiembrie 2012 16:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.