ArcelorMittal: "Cerem inclusiv sprijin politic în problema energiei"
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

ArcelorMittal: "Cerem inclusiv sprijin politic în problema energiei"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lipsa unui contract stabil de alimentare cu energie a combinatului siderurgic de la Galaţi rămâne o problemă pentru ArcelorMittal şi compania cere "inclusiv sprijin politic" pentru soluţionarea acesteia, a declarat şeful Diviziei de Produse Plate din Europa a gigantului ArcelorMittal, Robrecht Himpe, într-o discuţie purtată miercuri, la Luxemburg, cu liderii sindicatului Siderurgistul AMG de pe platforma gălăţeană, care se află în ducat pentru a participa la lucrările Comitetului European de Întreprindere.

Potrivit lui Himpe, ArcelorMittal a cheltuit 10 milioane de euro anul acesta ca să alimenteze combinatul de la Galaţi cu energie de pe piaţa liberă, în condiţiile în care nu a reuşit să încheie un contract de lungă durată cu un furnizor. "10 milioane de euro este foarte mult", le-a spus Himpe sindicaliştilor gălăţeni.

Totuşi, acesta i-a asigurat că unitatea siderurgică din sudul Moldovei rămâne o prioritate pentru grup. "Ne-am ocupat de Galaţi şi ne vom ocupa în continuare, în ciuda pieţei fragile şi a competiţiei", a spus şeful Diviziei de Produse Plate Europa a producătorului de oţel ArcelorMittal.

Citit 2429 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Decembrie 2012 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.