Amenzi de 250.000 de euro pentru abateri de mediu, în judeţul Galaţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Amenzi de 250.000 de euro pentru abateri de mediu, în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mari agenţi economici locali, servicii publice şi primării au fost amendate cu peste un milion de lei anul trecut pentru abateri de la legislaţia de mediu, relevă bilanţul activităţii Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu în 2012. „Printre cei amendaţi se numără combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, fabrica de ulei Prutul, operatori de servicii publice precum Apă Canal şi Ecosal şi primării, între care Primăria municipiului Galaţi şi primăriile comunelor Corod, Matca, Măstăcani şi Vânători. Mulţi dintre cei amendaţi au contestat sancţiunile primite”, a declarat comisarul şef, Mărioara Gătej.

Pe lângă amenzile care însumează 1.065.580 de lei, adică aproape 250.000 de euro, comisarii de mediu din Galaţi au mai aplicat anul trecut 45 de avertismente, i-au obligat pe cei găsiţi în abatere să remedieze deficienţele constatate şi au formulat, de asemenea, o plângere penală şi o propunere de suspendare a autorizaţiei de mediu.

Sancţiunile sunt rezultatul celor 1.782 de controale pe care lucrătorii Comisariatului le-au efectuat în 2012. Acestea au vizat, între altele, staţiile de epurare orăşeneşti şi industriale, respectarea Legii Picnicului, exploatările forestiere şi gestionarea deşeurilor.

Pentru anul în curs, pe lângă continuarea acţiunilor de control, Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu îşi propune întărirea colaborării cu Inspectoratul Şcolar, Apele Române, Poliţia de Frontieră şi Jandarmeria.

Citit 2236 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Martie 2013 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.