Încă trei supermarketuri la Galaţi. Kaufland, Lidl şi Dedeman, aproape de deschidere

Încă trei supermarketuri la Galaţi. Kaufland, Lidl şi Dedeman, aproape de deschidere

Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
43 comentarii

Kaufland e aproape gata, Dedeman ar urma să fie terminat în mai, iar un nou Lidl e în stadiul de şantier


Se vede treaba că, săraci cum suntem, tot mai avem ceva putere de cumpărare! Dacă nu aşa ar sta lucrurile, de ce s-ar mai deschide, în oraş, supermarket după supermaket? Marii retaileri îşi aduc noile brand-uri de magazine pe piaţa gălăţeană şi fac schimbări, acolo unde este nevoie. Ce-i drept, mai ales după-amiaza târziu sau în weekend, în cele mai multe dintre marile magazine e aglomeraţie mare, iar gălăţenii abia reuşesc să nu se calce unul pe celălalt pe nervi, împingând cărucioarele cu atenţie, ca să nu-i accidenteze pe cei din jur. Prea puţini ajung la casă cu coşurile pline doldora, dar ce mai contează? Unde-s mulţi cumpărători, puterea retailerului creşte, aşa că toţi suntem bine veniţi, oricât de puţini bani am avea în buzunare.

Mamutul de la Inelul de Rocadă

Construcţia noului magazin Kaufland – al treilea din oraş, după cele din Micro 19 şi Micro 39 – a intrat în linie dreaptă. Unul dintre muncitorii de pe şantierul de la Inelul de Rocadă ne-a declarat, fără să accepte să fie citat, că supemarketul se va deschide pentru public miercurea viitoare, pe data de 17 aprilie. A doua zi, pe 18 aprilie, ar urma să se deschidă şi magazinele din galerie. Omul ne-a spus că în magazin este deja marfă, informaţie pe care o putem corela cu ceea ce am reuşit să vedem cu ochii noştri: tiruri cu marfă care parcau în zonă. Precendentul magazin Kaufland, cel din Micro 39, a fost inaugurat în luna septembrie a anului 2009.
Al treilea magazin Lidl ar trebui să se deschidă vizavi de magazinul Billa 2 de pe Bulevardul Milcov, nr. 66, din Micro 39. Construcţia supermarketului a început de curând. Antreprenor general este Concret Construct din Argeş, iar constructor e Accent SRL din Iaşi. Lucrările se vor finaliza, potrivit afişajului de pe şantier, în luna octombrie. Contactat telefonic, Lidl România a declarat că, cel puţin până la acest moment, inaugurarea celui de-al treilea magazin de la Galaţi nu se află pe agenda de evenimente programate pentru anul în curs. Primul Lidl gălăţean, cel din Micro 17, a fost inaugurat în noiembrie 2012, iar cel de-al doilea, din IC Frimu, în luna ianuarie a acestui an.
Atât supermarketurile Kaufland, cât şi cele Lidl fac parte din concernul Schwarz Gruppe deţinut de omul de faceri german Dieter Schwartz, care are, la cei 74 de ani ai săi, o avere de 21,9 miliarde dolari.

La Brăila e din 2005, la noi, abia vine

Clienţii gălăţeni ai magazinelor Dedeman vor avea de unde să îşi facă cumpărăturile şi în Galaţi. Brăilenii au un astfel de magazin încă de la finele anului 2005. La noi, Dedeman se va deschide în capătul vestic al cartierului Ţiglina III, lângă sediul Ecosal. Unul dintre muncitorii de pe şantier ne-a declarat că magazinul va fi gata şi se va deschide pentru public în cursul lunii mai. Informaţia nu a fost, însă, confirmată telefonic de către grupul Dedeman, ai căror reprezentaţi au spus că nu s-a stabilit o dată de inaugurare şi că vor anunţa public, cu circa o lună înainte, momentul deschiderii.

Rewe şi Auchan rămân pe poziţii 

Chiar dacă numărul supermarketurilor creşte, nici cele existente nu ies de pe piaţă. În Micro 19, spre exemplu, grupul Rewe nu a adus, la începutul acestui an, un nou brand din lanţ, aşa că un magazin XXL a înlocuit fostul Billa. Avem, însă, în continuare, un supermarket Billa în Micro 39, unul la Complex şi la parterului magazinului Winmarkt. Auchan nu şi-a anunţat intenţia de a renunţa la hipermarketul Real, deschis în oraşul nostru în 2007.

Cui îi mai trebuie mari magazine?

Părerile gălăţenilor sunt împărţite: unii spun că avem deja destul supermarketuri în oraş şi că banii noştri nu sunt suficienţi ca să susţină existenţa tuturor, în vreme ce alţii spun că e bine să avem cât mai multe, ca să putem alege şi să ne vină mai uşor să facem cumpărături.
„Eu sunt client de supermarket. Sunt de părere că e bine să fie mai multe pentru că ne vine mai uşor să ajungem la cumpărături. Este adevărat că puterea noastră de cumpărare e mică, dar eu când ajung la casă, la supermarketul de la care cumpăr, văd o mulţime de oameni cu cărucioarele pline. Aşa că se pare că existenţa mai multor magazine este justificată”, a declarat Emil Ciorbă, în vârstă de 79 de ani.
„Depinde dacă mai avem nevoie de noi magazine de acest fel. Sunt oameni care îşi permit să cumpere din supermarket şi aleg aceste magazine şi alţii care nu. Eu consider că e o formă de civilizaţie să avem mai multe supermarketuri în oraş. Eu cumpăr cu mai multă încredere din aceste magazine mari decât din chioşcurile de la colţul străzii. În primul rând că am puţină încredere în modul de păstrare şi în prospeţimea mărfii de la chioşc. Apoi, m-am întâlnit de multe ori cu patroni de chioşcuri care-şi făceau aprovizionarea pentru magazinele lor din supermarketuri. M-am simţit furată. De ce să cumpăr de la colţul străzii, la un preţ mai mare, când pot lua din supermarket?”, este de părere doamna Georgeta Tiron, în vârstă de 48 de ani.
„Cred că avem deja suficiente supermarketuri. Nu ne mai trebuie altele. Deja puterea noastră de cumpărare nu le mai poate susţine”, a apreciat Diana Avădanei, în vârstă de 38 de ani.

Citit 13406 ori Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2013 09:19

43 comentarii

 • postat de Pentru Anonim Luni, 15 Aprilie 2013 11:31 Link la comentariu
  0
  0

  Pai si Supermarketul de unde cumpara? ca producator nu este, e aceeasi idee numai ca la un nivel mai mare.

  Raportează
 • postat de @Anonim Sâmbătă, 13 Aprilie 2013 22:54 Link la comentariu
  0
  0

  Sa ne intelegem, evident ca nu poti merge la poarta fabricii ca sa-ti cumperi diverse produse, dar totusi, buticarii astia care cumpara tot din Galati si vand tot in Galati nu-si justifica existenta!

  Raportează
 • postat de @Anonim Sâmbătă, 13 Aprilie 2013 22:52 Link la comentariu
  0
  0

  E rau ca nu prea dau bonuri fiscale si fac evaziune la greu.
  Eu zic ca o astfel de activitate de a lua de aici si vinde colo, ar trebui impozitata zdravan, pentru a fi descurajata.
  Si nu e vorba de produse aduse de nu-stiu-unde. E vorba ca multi bisnitari din astia cumpara , tot din oras, de pe la depozit sau din Metro si Selgros si vand scump. Eu, ca angajat care muncesc pe rupte pentru un salariu destul de mic, ii consider pe astia niste paraziti care traiesc pe spinarea oamenilor din cartiere. Logic ca nu cumpar de la ei, dar sunt multi fraieri care ii tin pe picioare. De aceea este de salutat deschiderea supermarketurilor.

  Raportează
 • postat de Felicitări Kauflandului pentru investiția curajoasă făcută într-un timp așa de scurt. Sâmbătă, 13 Aprilie 2013 19:20 Link la comentariu
  0
  0

  Bine Kaufland, o lucrare curajoasă, foarte repede făcută și eficientă prin poziționarea magazinului într-un loc unde nimeni nu a avut curajul să construiască, chiar și pe timpul lui Ceaușescu, din cauza umidități foarte crescute a solului unde se găsește azi magazinul. Felicitări pentru construcție, felicitări pentru rolul construcției, magazinul fiind de real ajutor pentru trei cartiere și chiar patru dacă măgândesc mai bine, cartiere ce nu aveau cum să ajungă în mod facil la un magazin de calitate.

  Raportează
 • postat de Anonim Sâmbătă, 13 Aprilie 2013 16:02 Link la comentariu
  0
  0

  Unii dintre voi va credeti destepti dar in schimb sunteti incuiati la minte si/sau invidiosi!
  Ce e rau cu magazinele de cartier atata timp cat se platesc impozite si tot? E o afacere ca oricare alta, cumperi ieftin si vinzi mai scump sa-ti iasa si tie ceva, plus ca oferi si cateva locuri de munca.
  Peste tot in lume exista mici magazine de cartier, doar nu credeti ca toata lumea cumpara direct de la importator sau de la retileri. Fiecare cantareste avantajele si dezavantajele si cumpara de unde vrea, magazinul de cartier e mai aproape si e mai rapid sa cumperi, dezavantajul e pretul putin mai mare.
  Daca nu va plac magazinele de cartier nu cumparati de la ele, daca nu or sa aibe vanzari or sa dea faliment si gata.

  Raportează
 • postat de Ion Sâmbătă, 13 Aprilie 2013 10:11 Link la comentariu
  0
  0

  Sunt de acord sa dispara chioscurile! Pai patronul de chiosc ia de la metro/ de pe la depozit cu un pret si mai pune inca jumatate de pret sau chiar inca pe atat si vinde la fraierul din cartier!! Pai frate, asta e munca? E golaneala! Eu ii consider pe astia niste paraziti, nici nu dau bon, nimic, fac si evaziune, eu i-as impozita cu peste 50%, ca asta nu-i munca, sa iei de colo , si sa vinzi cativa kilometri mai incolo! Asa ca, din partea mea, sa se deschida cate un supermarket in fiecare cartier.
  Si sa dea falimentul si-n hahalerele de Metro/Selgros, care nu te lasa sa cumperi daca estipersoana fizica, ei vand numai la golanii astia cu chioscuri, pentru ca astia sa ne vanda nou mai scump.
  Ia, imprastierea! Traim intr-o tara cu economie la pamant, salariile sunt extrem de mici, si o groaza de intermediari traiesc pe spinarea noastra marind exagerat pretul final de vanzare a produselor!

  Raportează
 • postat de Pentru Cobra retardul Sâmbătă, 13 Aprilie 2013 08:49 Link la comentariu
  0
  0

  Cobra tu in ce lume traiesti? in toata lumea asta se platesc pensii nu numai in Romania cred ca esti bolnav psihic ai nevoie de un doctor.

  Raportează
 • postat de ptr smaranda Sâmbătă, 13 Aprilie 2013 07:13 Link la comentariu
  0
  0

  Dupa nume-Smaranda- se vede ca esti varza, banii nu se spala prin hipermarketuri, ptr ca acolo primesti bon fiscal la orice ! nu ca la magazinasele sau chioscurile deschise ca ciupercile dupa ploaie. sa vedem cine va mai ia marfa, atunci sa vezi concurenta, va e frica ca va fuge pamantu de sub picioare.
  Banii se spala prin jocuri de noroc (gambling) .

  Raportează
 • postat de Smaranda Sâmbătă, 13 Aprilie 2013 00:41 Link la comentariu
  0
  0

  Interesant! Oare lumea nu-si da seama ,ca este o modalitate prin care se spala banii?!

  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI Vineri, 12 Aprilie 2013 23:41 Link la comentariu
  0
  0

  Sa imi bag .... in creierul lor de pensionari retardati si a celor care ii pupa in .... Daca tot ii iubiti asa de mult, de ce nu ii taiati sa ii faceti friptura si sa ii mancati? Doar niste handicapati ii tot ridica in slava ca au facut si au dres. Au facut o .... in viatalor. Adica au luat bani degeaba toata viata. Cine se simte pupin...... , va comenta.

  Raportează
 • postat de Bogdan Vineri, 12 Aprilie 2013 22:07 Link la comentariu
  0
  0

  Mai .... Ziaristu' lu' Peste Prajit !
  Da sa te fi informat cam cate locuri de munca s-ar fi creat , asta nu ti-a dat prin cap ?
  Si cam ce salarii dau / raportat la programul de munca .
  Asa ... anunturi la mica publicitate ... s-a mai deschis un magazin . Bla ..bla ..blaaaa !

  Raportează
 • postat de Anonim Vineri, 12 Aprilie 2013 21:52 Link la comentariu
  0
  0

  Lasati comoditatea si mergeti in piata si cumparati de la oamenii simpli care au muncit o viata intreaga, produsele sunt mult mai bune plus ca-i ajutati pe producatorii Romani sa supravietuiasca iar banii raman in tara!
  In supermarket marfa e de-afara sau de la bisnitarii care-si permit sa faca stocuri, foarte rar ajung marfurile taranilor Romani pe rafturi.

  Raportează
 • postat de jenant Vineri, 12 Aprilie 2013 21:50 Link la comentariu
  0
  0

  @jorj
  Esti praf, amice. CarrefourE, TEPRO, "patinuar", supermarkete, "Constructia (...) sunt binevenite".
  Ne spui si noua cum o chema pe femeia de servici care a predat romana la scoala ta?
  In rest, daca nemtii/americanii/chinezii fac un magazin sau o carciuma e fix problema lor. Problema noastra e ca nu ne incalzesc cu mare lucru investiile astea. Dar, in orasul asta NOU e bine si macar atat, trei consignatii mai mari..

  Raportează
 • postat de Recesiune Vineri, 12 Aprilie 2013 21:35 Link la comentariu
  0
  0

  Nu avem nevoie de supermarket-uri ci de fabrici in care sa se produca ce se vinde in market-uri. Cu ce sa cumpere bietii oameni produsele din market?! Multi au pensii sub 400 de ron. Nici macar pt facturi nu ajung acesti bani. Luati masuri la nivel national pt stoparea saraciei. Sa fie schimbate salariile politicienilor cu pensiile si cu salariile cele mai mici. Doar atunci vor intelege saracia in care se scalda Romania. In 2004 benzina costa 2.23 lei. Acum cat costa?! Valabil si la celelalte produse. Salariile sa fie indexate in raport cu cresterea preturilor. Altfel nu se va iesi din criza.

  Raportează
 • postat de jorj Vineri, 12 Aprilie 2013 18:19 Link la comentariu
  0
  0

  Cum de a scapat autorul articolului de constructia noului Carrefoure, care se va construi pe amplasamentul fostului "Tepro". Avizul de mediu pentru demolarea fostului Tepro a fost emis, urmand ca pana la finele anului (Noiembrie) sa fie finalizata intreaga constructie care va cuprinde si un mall, urmand ca in etapa a doua sa fie finalizat si primul patinuar in aer liber.
  Constructia noilor hiper/supermarkete sunt binevenite pentru totii cetatenii acestui oras, existand preturi concurente, marfuri diversificate etc., oferind posibilitatea tuturor de a merge la cumparaturi fara a utiliza automobilul si a cumpara produse mai proaspete,in cantitati mai mici.

  Raportează
 • postat de nestiutorul Vineri, 12 Aprilie 2013 17:34 Link la comentariu
  0
  0

  si eu cred ca smecheria trebuie sa fie legata de pamintul pe care se ridica, cumparat sau inchiriat pe cine stie citi ani, adevarul numai cei implicate il stiu impreuna cu cei ce nu vor spune niciodata adevarul.

  Raportează
 • postat de Akbar Vineri, 12 Aprilie 2013 17:08 Link la comentariu
  0
  0

  Pana un alta, ca-s prea multe, ca-i investitie germana cu constructor din Iasi, ca avem sau nu bani sa le vizitam foarte des, baietii astia nu vin asa ca sa se afle in treaba, se intocmesc studii din care reiese oprtunitatea unei astfel de investitii. Nu arunca nimeni cu banii pe fereastra, in special in vremurile astea. Mai apar cateva locuri de munca, probabil nu foarte bine platite, dar decat sa traiesti din alocatia copiilor...
  Galatiul, din pacate, a prosperat datorita Sidex-ului, e un oras monoindustrial, fructul gandirii tovarasilor de atunci.
  Tovarasii de acum au alte prioritati (borduri, fantani arteziene, poduri, tunele, stadioane). Si celor de atunci si celor de acum le-a scapat un amanunt nesemnificativ, acela ca "roata se invarte". Mai repede, pentru tovarasii de acum. Deja 1 an a trecut.

  Raportează
 • postat de ALFAR Vineri, 12 Aprilie 2013 15:10 Link la comentariu
  0
  0

  Răspunsul e simplu.
  Aceste corporatii stiu că la Galaţi incă mai sunt mici afaceri care trăiesc din micul comert.
  Patronii de supermarketuri nu mizează pe vreo creştere a economiei de aici, ci pe faptul că ei au forta sa ruineze micile afaceri si sa le ia clientii.
  Oamenii au nevoie de hrană, de haine, de săpun etc. Ei vor banii clienţilor din Galaţi, dar preţul plătit de oraş este imens: mii de mici afaceri ruinate, profit exportat, producători locali scosi la sapă de lemn (căci mărfurile sunt importate).
  Pe termen lung, Galaţiul devine o colonie de asistaţi social, economia locală dispare. Singurii care profită sunt golanii care vânt terenurile către aceste corporaţii.
  Dacă ar vrea cineva să facă o anchetă serioasă, ar descoperi că acele terenuri au aparţinut cândva statului, dar ajuns la niste "investitori" prin tranzacţii dubioase, care în tările civilizate sunt sanctionate cu inchisoarea.

  Raportează
 • postat de nestiutorul Vineri, 12 Aprilie 2013 14:53 Link la comentariu
  0
  0

  da, e putin curios de ce cresc supermarket-urile la galati ca ciupercile dupa ploaie. eu stiu ca reprezinta corporatii internationale ce fac studii laborioase de profit si nu cred ca ele s-au facut acum 10 ani si se construieste acum. parca am senzatia ca se vor intimpla lucruri bune in viitor in galati pe lucruri nestiute de locuitorii de rind. sau mai e o varianta ca de fapt sint constructii fara fundatii,, din module ce pot pleca oricind pentru a se ansabla in alta parte si cit merge,merge. nu stiu, e curios fenomenul...ce eu sint sigur ca nu e intimplator. trebuie sa fie sigur o ratiune de profit a investitorilor. poate contractile de inchiere a pamintului sa aiba ceva secrete, nu stiu. doar cei in masura ne pot lamurii de ce se construieste in draci in supermarket-uri cind in galati nivelul de putere de cumparare scade prin salarii din ce in ce mai mici si locuri de munca din ce in mai putine mai ales pe fondul potential de inchidere a mittal-ului.. poate regionalizarea cu aportul constantei, poate si a brailei, poate a republicii moldova, asta e o gluma,...poate V.L ne poate dumirii. o intrebare : de ce se construiesc atit de multe supermarket-uri in galati? nu am spus de mall-uri care e altceva.

  Raportează
 • postat de xyz Vineri, 12 Aprilie 2013 14:29 Link la comentariu
  0
  0

  @Mda: Si cine te crede tot ce spui cocalarule? Eu unul nu te cred ca ai intrebat. Nemernic retardat

  Raportează
 • postat de Mda Vineri, 12 Aprilie 2013 13:23 Link la comentariu
  0
  0

  Unii au pensii de peste 1000 de lei si stau la coada la bilete gratuite (stiu asta ca i-am intrebat). In locul lor mi-ar fi rusine. Nu pot plati 50 de lei pe un abonament?

  Raportează
 • postat de incet-incet revine gazeta de perete... Vineri, 12 Aprilie 2013 13:20 Link la comentariu
  0
  0

  Scrieti despre supermarketuri, inundatii din vina locuitorilor si nu a conducatorilor care freaca spiderul manual, despre cat de bine a facut primaria ca s-a calicit la abonamentele unor amarati si despre agricultura care nu se ridica de la pamant de parca n-ar fura-o aceiasi batrani hotomani bashtani daca s-ar ridica...
  In timpul asta, altii, mult mai putin dotati, fara cladire in buricul targului si chioscuri cu vad, scriu despre doctori penali, anestezisti (de)turnatori, procurori sta-in-stat, demolarea live a Galatiului, borduriade de milioane de euro si toalete publice cu miros mafiot.
  Sa nu va mirati daca intr-o zi veti constata ca ce ati scris v-a transformat intr-un nimic batut de vant...

  Raportează
 • postat de rodax Vineri, 12 Aprilie 2013 11:17 Link la comentariu
  0
  0

  Aceste supermarketuri fac si productie,nu numai vanzare.Si au pe rafturi multe produse romanesti.Sunt binevenite.

  Raportează
 • postat de Micu Geanina Vineri, 12 Aprilie 2013 11:14 Link la comentariu
  0
  0

  kaufland Micro 39 s-a deschis la inceputul lunii iunie 2010. E pe surse :))

  Raportează
 • postat de Kasanova Vineri, 12 Aprilie 2013 10:41 Link la comentariu
  0
  0

  In "89 strigam ca ne-am saturat de intuneric in case din cauza industriei energofage, in 2013 strigam ca trebuie acordate facilitati acestei industrii ca sa pastram locuri de munca, fara sa ne gandim ca diferenta de pret o vom pune din buzunarul nostru. Dupa 23 de ani de furat singuri caciula ajungem exact in locul din care am plecat, diferenta e ca atunci ne asiguram traiul din cartele, acum din ajutoare sociale, adica alta Marie cu aceeasi palarie. Autoritatile privesc cu pasivitate cum romanul fura capace de canalizare, sine de tramvai, releele de la CFR, fier-betonul din intreprinderile falimentate ca sa mai aiba cu ce-si duce traiul, mai ales ca reparatiile se fac de la buget, adica tot din banii nostrii. Asta ca sa nu se rascoale ca-n 1907, dar cum nu exista sac fara fund astea se vor termina o data si o data. Sunt curios, atunci ce se va intampla?

  Raportează
 • postat de x Vineri, 12 Aprilie 2013 10:38 Link la comentariu
  0
  0

  DE CE ora postarii articolului este 00:00, cit timp la 03:40 erau doar articolele de pina ieri?
  Daca incarcati paginile la ora H, ora H sa fie pe toate articolele.
  PS1. Cum dragu au postat "AURELIA" si "stefan daita" la 00:17, respectiv la 00:18?
  PS2. DE CE mi-ati sters comentariul anterior (in care lipsa PS2)?

  Raportează
 • postat de x Vineri, 12 Aprilie 2013 10:35 Link la comentariu
  0
  0

  DE CE ora postarii articolului este 00:00, cit timp la 03:40 erau doar articolele de pina ieri?
  Daca incarcati paginile la ora H, ora H sa fie pe toate articolele.
  PS. Cum dragu au postat "AURELIA" si "stefan daita" la 00:17, respectiv la 00:18?

  Raportează
 • postat de Bravo, firma constructoare ar trebui să se ocupe și de groapa de la Elice, sunt meseriași, ce mai. Bravo lor, bravo Kauflant, al doilea magazin ca suprafață din România !!! Vineri, 12 Aprilie 2013 10:29 Link la comentariu
  0
  0

  Nu credeam că groapa imensă și plină de umiditate poate fi ridicat o construcție de acest volum mare având în vedere că groapa de vizavi, de peste drum, de lângă Stadionul Oțelul, pe timpul lui Ceaușescu a durat ani de zile pentru a ridica blocurile din cauza loessului foarte umed pentru fundație, având în vedere că locul este un fost fund de baltă în perioada Galațiului vechi. Felicitări constructorului, parcă din Constanța, că ai noștri stau în groapa de la elice în serial apărută. Magazinul Kaufland este excelent am plasat, urmează ca Primăria să amenajeze în siguranță accesul la magazin, din cauza traficului intens pietonal și de mașini foarte aglomerat. Poate o semaforizare? Nu credeam că groapa poate fi astupată cu ceva, magazinul este ideal, mai ales că în zonă este Complexul Țiglina Unu, o mizerie a celor doi primari, Nicolae și Durbacă, părinții garajelor aruncate ca niște balegi de vacă. Atât i-a dus capul, după educație.

  Raportează
 • postat de x Vineri, 12 Aprilie 2013 10:26 Link la comentariu
  0
  0

  DE CE ora postarii articolului este 00:00, cit timp la 03:40 erau doar articolele de pina ieri?
  Daca incarcati paginile la ora H, ora H sa fie pe toate articolele.
  PS. Cum dragu au postat "AURELIA" si "stefan daita" la 00:17, respectiv la 00:18?

  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI Vineri, 12 Aprilie 2013 10:06 Link la comentariu
  0
  0

  Salt spectaculos spre civilizatia supermarketurilor si nu spre civilizatia otelului!Cum reiese din din articol CIVILIZATIA SUPERMARKETURILOR= O FORMA DE CIVILIZATIE dupa spusele dr Georgeta Tiron 48 mama a doi pisici mici ce poftesc lapte taman de aici!
  Cred ca este necesar "implementarea" PROGRAMULUI ZERO ACCIDENTE elaborat de staful administratiei din combinat pt evitarea evenimentelor nefericite care reies si din articol "e aglomeraţie mare, iar gălăţenii abia reuşesc să nu se calce unul pe celălalt pe nervi, împingând cărucioarele cu atenţie, ca să nu-i accidenteze pe cei din jur.... " ,doar asa afacerea devine "sustenabila"!

  MORALA :
  Dupa dinamitarea departamentelor din combinat si ridicarea departamentelor supermarkete in oras inseamna ca romanii au facut un pas mare spre civilizatia culturii de a cumpara produse din import,si deci urmeaza un pas umare pt omenirea din Romania spre a se intreba de ce importurile sint mai mari decit exporturile,si un pas uris pt a gasi raspunsul la ecuatia -PIB!

  Raportează
 • postat de Orasul de la Dunare Vineri, 12 Aprilie 2013 09:44 Link la comentariu
  0
  0

  Ce "bine" sta articolul asta langa cel despre demolarea ICMRS. Inlocuim fabricile si unitatile de productie cu supermarketuri strine care comercializeaza marfa de import. E jale mare in tara Galatilor!

  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI Vineri, 12 Aprilie 2013 09:41 Link la comentariu
  0
  0

  SIGUR TI-A FOST DOR DE LISTA RUSINII ,ALTFEL NU IMI EXPLIC CUM DE POSTEZI CU PSEUDONIMUL COBRA-GALATI URMAT DE ALETHIA

  Doar 263 de zile ramase pt publicarea LISTEI RUSINII ce cuprinde o parte din LIDERII DE LA FSS METAROM/CN METAL CARE AU MATRASIT ULTIMUL CCM.IATA TRADATORII :

  1)Bezman
  2)Eftimie
  3)Crisan
  4)Postolache
  5)Onica
  6)Dragan
  7)Toma
  8)Macovei
  9)Harnagea
  10)Cerbu
  11)BEREgic
  12)Modiga
  13)ILINCA DIACONU

  -263 de zile pt a nu ii
  uita pe cei care iar au TRADAT-CCM
  din AMG, girati de cei TRADATI!

  Inst. de monitorizare si statistica a
  SOLIDARITATII atentioneaza
  salariatii din AMG despre
  posibilitatea caderilor masive de
  sectii si uzine la locul lor de munca .
  Toate astea pe fondul acumularilor
  de nepasare,tradare,si lasitate a
  diferitelor categorii sociale din aceasta fabrica.

  Reply ↓

  Raportează
 • postat de ANTICOBRA Vineri, 12 Aprilie 2013 09:40 Link la comentariu
  0
  0

  Se pare ca singura pensie pe care o poti lua este de'"handicap" Comentariul tau la adresa pensionarilor dovedeste ca nu stii sa respecti pt ca nu stii sa produci sau nu poti si e f grav Pensioneaza-te!

  Raportează
 • postat de lili Vineri, 12 Aprilie 2013 09:10 Link la comentariu
  0
  0

  "super investitii"-" produc plus valoare" lumea a 3 a, acum sa vedem si bruma de asa zise "afaceri " cu magazine ( consignatii de tabla ) traditionale de la coltul blocului cum vor dispare, ca altceva in afara de furaciuni nu suntem in stare de nimic.............viitor de aur.........

  Raportează
 • postat de Alethia Vineri, 12 Aprilie 2013 09:07 Link la comentariu
  0
  0

  Cobra Galati esti un cocalar retardat. Cand iti vei cupara un loc de veci sa scapam de tine?

  Raportează
 • postat de tato Vineri, 12 Aprilie 2013 08:59 Link la comentariu
  0
  0

  germania cistiga economic in romania ,si noi ne punem capra in fata lor sa ne bage in shengen ,bravo lor .

  Raportează
 • postat de Kasanova Vineri, 12 Aprilie 2013 08:54 Link la comentariu
  0
  0

  Investitori nemti,constructori din Arges si Iasi, marfa din import...halal crestere de PIB si de locuri de munca...noroc ca trebuiesc refacute bordurile in zona! Chiar, nu se intreaba nimeni de ce construiesc astia intr-o veselie hypermarketuri cand puterea de cumparare a galatenilor scade?

  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI Vineri, 12 Aprilie 2013 08:30 Link la comentariu
  0
  0

  Iar va fi plin de pensionari obositi de atat plimbat cu autobuzul, care striga ca ei au muncit toata viata si nu au pensie decat 2000 lei. Cand se va deschide un supermarket pentru ei, la cimitir? Dezbatere publica.

  Raportează
 • postat de slujbas Vineri, 12 Aprilie 2013 07:59 Link la comentariu
  0
  0

  Primul "Liedl" ...IC Fricum......la parterului magazinului Winmarkt......unii spun că avem deja destul supermarketuri în oraş .............sunt cateva dintre greselile gasite in textul dv. Cat de greu este sa corectati inainte de a posta textul?
  Daca as avea rabdare si nu m-as enerva, as corecta toate textele publicate astazi, si v-ati cruci. Parca sunt scrise pe genunchi. Cred ca meritam mai mult respect.

  Raportează
 • postat de marius stan primarel de galati Vineri, 12 Aprilie 2013 06:52 Link la comentariu
  0
  0

  sa se plimbe primarul cu blonda lui in toate marketurile deschise ,extraordinara realizare!!!!!
  intradevar cred ca au gresit locatia acesti mari intreprinzatori,galatiul concureaza serios valea jiului....
  d-le primar daca mai vreti inca un mandat ,creati macar premisele unor afaceri si cu ceva productie la galati....

  Raportează
 • postat de geo Vineri, 12 Aprilie 2013 04:37 Link la comentariu
  0
  0

  In comparatie cu alimentarile lu Ceao sunt intradevar supermarketuri dar in context normal sunt doar niste magazine obisnuite nimic deosebit. La fel cum McDonald's locul de popas al camionagiilor a ajuns in Romania drept restaurant de lux,la fel aceste magazine cu ieftinaturi au ajuns loc de promenada pentru protipendada galateana . .

  Raportează
 • postat de stefan badita Vineri, 12 Aprilie 2013 00:18 Link la comentariu
  0
  0

  daca ne bucuram la chestiile astea e grav tare.... asta inseamna sa devii piata de dsfacere!.... in loc sa facem ceva de productie, sa ne laudam cu 12 fabrici deschise in 5 ani, noi avem 12 supermarketuri deschise in 10 ani....

  Raportează
 • postat de AURELIA Vineri, 12 Aprilie 2013 00:17 Link la comentariu
  0
  0

  Ma bucur sincer ca se vor deschide aceste noi si minunate magazine..ma voi grabi ca la deschiderea lor sa fiu printre primii pt a cheltui cei 0 lei pe care ii castig de 4 ani ..multumim din inima, noului nostru conducator de urbe, ca ne ofera posibitatea investirii cu folos a banilor , si ii doresc ca veniturile lui sa fie... cat catig au la puterea 1000 ..eu nu sunt egiosta , ..!!!!! ps ..am uitat sa-i multumesc noului edil chef si pt ca se zbate sa schime bordurile, ....e o actiune de mare necesitate, de care insa a omis sa ne informeze in capania electorala..dar il scuzam ..a inceput cu ce era mai important in oras, dansul stie bine prioritatile orasului!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.