Transport mai sigur de materiale periculoase, pe Dunărea gălăţeană
Foto: Foto: Sorin Pană

Transport mai sigur de materiale periculoase, pe Dunărea gălăţeană
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

România se află printre cele nouă 9 state europene care şi-au unit forţele, la începutul anului 2011, pentru a asigura un transport mai eficient şi mai sigur al mărfurilor periculoase pe Dunăre. Proiectul numit South East Europe (SEE) Mariner interesează şi Galaţiul, ca oraş riveran prin ale cărui porturi trec nave cu marfă. Ieri, autorităţile româneşti care se ocupă de implementarea proiectului au desfăşurat o conferinţă de mediatizare a obiectivelor şi a rezultatelor obţinute, până la acest moment, în implementarea proiectului. Parteneri sunt: Autoritatea Portuară Pireu (Lider de Proiect), Comunitatea Europeană de afaceri şi Centrul de Inovare din Attika, Mediterranean SOS Network Grecia, Autoritatea Portuară Veneţia, ALOT s.c.a.r.l - Agentia pentru Transporturi şi Logistică a Lombardiei de Est, Luka Koper - sisteme portuare şi logistice, Slovenia, Asociaţia Reţelelor de Afaceri Pannon, Uniunea Autorităţilor Locale de la Marea Neagră, Bulgaria, Uniunea Porturilor Interioare Româneşti (UPIR), Portul Bar Holding Company, Muntenegru, Institutul pentru Transporturi, Albania şi Tina Viena tehnologii şi strategii urbane, Austria (observator).

Bugetul prevăzut pentru atingerea celor şase obiective ale proiectului, pe o perioadă de 3 ani, este de 1.897.000 de euro.

Până la finele anului în curs ar trebui încheiate toate pachetele de lucru, printre care se numără: analiza nivelului de dezvoltare şi a celor mai bune practici (încheiat), dezvoltarea mecanismului de sprijin SEE Mariner, capacitatea de construcţie şi punere în aplicare a proiectului şi sustenabilitatea sa. Toate porturile care iau parte la proiect vor transmite, prin transpondere, rezultate privind traficul fluvial şi starea mediului către centrul de colectare a datelor, în portul grecesc Pireu.

Citit 2062 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2013 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.