21.000 de posturi desfiinţate în Combinatul ArcelorMittal Galaţi

21.000 de posturi desfiinţate în Combinatul ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De la aproape 28.000 de angajaţi în 2002, combinatul siderurgic gălăţean va ajunge anul acesta la aproximativ 7.000 * Este un număr normal de angajaţi pentru actuala amprentă industrială pe care o are compania, apreciază directorul Bruno Ribo


Peste 400 de siderurgişti s-au înscris la ceea ce ar putea fi ultima schemă de plecări voluntare din Combinat. Asta înseamnă că, dacă toate cererile care au fost depuse vor fi aprobate, în foarte scurt timp ArcelorMittal Galaţi va rămâne cu aproximativ 7.000 de angajaţi. Dacă, în 2002, la preluarea combinatului siderurgic de către grupul indian condus de Lakshmi Mittal, pe platforma siderurgică erau 27.800 de angajaţi, peste doar câteva luni doar un sfert dintre aceştia vor mai face parte din schema de personal.
"Un număr normal de angajaţi"
Directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo, a declarat, în urmă cu câteva zile, că, după această nouă schemă de plecări voluntare, se va va ajunge la un număr normal de angajaţi pentru actuala amprentă industrială pe care o are compania. Bruno Ribo a mai menţionat că nu vede posibilă apariţia unei noi scheme, cel puţin în viitorul apropiat. De asemenea, directorul ArcelorMittal a ţinut să sublinieze faptul că, deşi sumele compensatorii sunt ceva mai mici faţă de cele de la plecările precedente, actuala schemă de plecări voluntare este peste ceea ce se stipulează în contractul colectiv de muncă şi una dintre cele mai bune de pe piaţa românească.
Peste 400 de oameni vor să plece
Înscrierile pe lista celor care vor părăsi Combinatul s-au încheiat la începutul acestei săptămâni şi, din datele pe care ni le-au pus la dispoziţie liderii sindicali de pe platforma siderurgică, cel puţin 430 de oameni aşteptau aprobarea conducerii Arcelor Mittal. Dacă vor fi aprobate toate cererile, combinatul gălăţean va avea pentru prima dată în istorie sub 7.000 de salariaţi, însă e greu de crezut că se va ajunge sub acest număr, având în vedere atât rata de cereri aprobate de la precedentele plecări, cât şi recentele declaraţii ale directorului Bruno Ribo. "Înscrierile s-au încheiat, însă numărul exact al celor care au depus cereri şi al celor care vor pleca va fi făcut public în perioada următoare", a declarat purtătorul cuvânt al companiei, Dorian Dumitrescu.
La precedenta schemă de plecări voluntare s-au înscris 849 de siderurgişti, însă cererile a doar 450 au fost acceptate.
"Cei care au plecat sunt ori în şomaj, ori în Spania sau Italia"
Sindicaliştii nu sunt tocmai fericiţi de acest nou val de plecări de pe platforma siderurgică. "Este dureros din punct de vedere social să plece peste 20.000 de oameni în zece ani. Şi mai dureros pentru noi e să ştim că puţin dintre aceşti oameni s-au angajat în altă parte. Din câte ştim noi, cei mai mulţi sunt ori în şomaj, ori muncesc prin Italia şi Spania. Prin 2006 se spera că oamenii care pleacă din industrie se vor regăsi în agricultură şi turism, domeniile pentru care se prevedea un viitor la noi în ţară. Ei bine, nu ştiu câţi dintre oamenii care au plecat de la noi lucrează acum în agricultură şi turism", a declarat purtătorul de cuvânt al sindicatului Siderurgistul AMG, Vasile Crişan. Acesta şi-a manifestat şi temerea că, odată redus numărul de posturi din ArcelorMittal, cei rămaşi vor avea mai mult de muncă. "Sigur că oamenii vor fi suprasolicitaţi în cele opt ore de muncă. Aşa a fost mereu. Da, volumul de muncă s-a mai redus şi el în ultimii zece ani, dar numărul angajaţilor s-a redus drastic: doar un sfert din cei care erau la privatizare mai sunt şi acum", a mai spus Vasile Crişan.
Plăţi compensatorii mai mici faţă de data trecută
Actuala schemă de plecări voluntare a fost lansată la sfârşitul lunii martie şi s-a adresat doar salariaţilor din departamentul Structural & Skill Pool. Plăţile compensatorii pe care le primesc cei cărora li se aprobă cererea de plecare sunt constituite dintr-o sumă fixă cuprinsă între 15.000 şi 25.000 de lei şi de la şase la 17 salarii lunare, totul în funcţie de vechimea în muncă. Sumele sunt mai mici decât cele de la precedenta schemă de plecări voluntare, care s-a desfăşurat în toamna anului trecut. În departamentul Structural & Skill Pool se află, în acest moment, în jur de 950 de angajaţi, însă 300 dintre aceştia nu au putut să aplice pentru această schemă de plecări întrucât au preluat locuri de muncă în urma rezilierii unor contracte pe care Combinatul le avea cu o serie de firme.

 

Citit 7514 ori Ultima modificare Joi, 18 Aprilie 2013 18:03

18 comentarii

 • postat de EXCROCII
  Joi, 25 Aprilie 2013 23:00
  sa vandut un combinat cu banii pe care UN CLUB DE FOTBAL DIN VEST IL DA PE UN JUCATOR DE FOTBAL,CE EFICIENTA ARE ACEL JUCATOR?DA TOATA ECHIPA?ESTE MAI PRODUCTIVA ECHIPA REAL MADRID DECAT TOATA MULTINATIONALA LUI MITTAL ,DESI EU UNU NU CRED NICI 1 LA SUTA DIN ACEST SCENARIU ,DAR EL ESTE FOARTE CREDIBIL, DAR FIRMA ASTA TRAIESTE DIN MINCIUNA ,O MINCIUNA GROSOLANA,SCOT ASTIA PROFIT BABAN DAR SAU INVATAT S-A MINTA, INSELE , SUBJUGE ,EXPLOATEZE,S-A TINA NISTE OAMENI IN JUG,IN INTUNERIC ,PANARAMELE DRACULUI.TU VII CU O MASINA DIN ITALIA ,EU NUMI PERMIT O BICICLETA ,UNDE ESTE LOGICA TA ,TU AI BANI DE BENZINA PT CEA MASINA ,MIE NU IMI AJUNGE DE MANCARE,DE TINUT COPII LA SCOALA,LA FACULTATE,DE RECHIZITE SI SUNT MEREU PLIN DE DATORII DIN CAP PINA IN PICIOARE,ACHITI UNA RASAR DOUA ,PT SUPRAVIETUIRE DAR SUB LIMITA MEREU,MULT SUB LIMITA ,SI ASTIA ISI PERMIT S-A DEA 112 EURO PE UN SIMPLU LACAT,IN TIMP CE MUNCITORULUI NU II DA MACAR 10 EURO LA SALARIUL LUNAR IN PLUS SI CHELTUIESC SUME EXORBITANTE PE FEL DE FEL DE LUCRURI CARE NU ADUC NICIO IMBUNATATIRE ,ASTA SE CHEAMA FRAUDA MONSER
  0
  0
  Raportează
 • postat de giuliano
  Joi, 25 Aprilie 2013 12:46
  as dori sa vii sa lucrezi cu mine in italia la constructii sa vezi cum este.nu credeti ca aici zboara euroi pe sus si tu trebuie sa-i prinzi.muncim pe rupte si ne platesc foarte putin .peste tot sint hoti care traiesc pe munca altora si nu iti dau drepturile care ti se cuvin.iti spun "nu iti convine angajam pe altul".peste tot e asa.
  0
  0
  Raportează
 • postat de BRAVO DAMEN, ARCELORMITTAL-JEGURI SLINOASE
  Marți, 23 Aprilie 2013 14:23
  un numar normal de angajati,a declarat Ribo Bruno directorul combinatului,,,,,CU SALARII ANORMAL DE MICI ,ZIC SI EU,foarte mici,minuscule
  0
  0
  Raportează
 • postat de jegurilor
  Marți, 23 Aprilie 2013 11:30
  jigodiile ,s-au ars in bostan s-a mai puna un procent,cat de mic,la salariile de kkt a muncitorilor,bai Bruno da cam multe contracte cu firme capusa,680 ,mi se pare enorm, da ai si tu cascavalu,stii sigur ,te faci ca plouacati iese,si la fraieri o arunci pe aia cu inchiderea combinatului ,pt cine pune botu,v-a jucati cu sanatatea mintala a oamenilor ,dobitocilor
  0
  0
  Raportează
 • postat de soparla verde
  Marți, 23 Aprilie 2013 00:09
  majoritatea comentariilor sunt scrise de COBRA-PAPAGALUL
  0
  0
  Raportează
 • postat de mihai
  Duminică, 21 Aprilie 2013 12:01
  MAI VREM ORDONANTE! VREM SA PLECAM TOTI! SUNTEM FOARTE NEMULTUMITI! DACA MAI DATI ORDONANTE SA NU MAI FIE PRIN TALENT POOL CA NU SE MAI INSCRIE NIMENI! AJUNGE CAT NE-ATI PACALIT SI NE-ATI UMILIT! HOTILOR! NU VA E RUSINE? NU AVENTI NICI UN DUMNEZEU? AVETI PARINTI?! ATI DISTRUS SI ATI FURAT PANA CE NU A MAI RAMAS NIMIC DIN TARA ASTA!
  0
  0
  Raportează
 • postat de agromec-mittal s.a.
  Duminică, 21 Aprilie 2013 09:27
  si o s-a se mai desfiinteze locuri de munca pt ca numai cu asta sa ocupat conducerea straina de siderurgie cu ajutorul papusilor cu sfori de la sindikate care sunt multumiti doar ei de ccm 2013 ,restul nu,pana o sa ramana 10 muncitori in combinat ,cei de pe lista rusinii,ilinca va fi femeie de serviciu la vestiar
  0
  0
  Raportează
 • postat de COMISARUL MICLOVAN
  Sâmbătă, 20 Aprilie 2013 20:38
  Nu mai dati poza cu muncitorul cu centura tip "ham" de la furmalul 5 de la platforma gurilor de vant.Asta-i o inventie a unui om de c___t pe numele lui V.Constantinescu fost manager numit la BF5 care habar nu are de nimic.In noiembrie 2010 pe cand se lucra la RK F5 a murit un sudor de la ICMRSG,iar dupa momentul acela toata lumea care urca pe furnal trebuia sa poarte aceasta centura complexa desi de la deschiderea primelor furnale din 1968 nimeni nu o facuse pana atunci.Era o gaselnita marca VC pe care toti sefii dobitoci au inghitit-o si au impus-o dar nu ca le-ar pasa de muncitorii care mor ci pentru a se asigura ei in fata autoritatilor romane ca au facut totul.
  Cat despre liderii de sindicat toti sunt niste analfabeti care nu pasa deact de ei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Sâmbătă, 20 Aprilie 2013 17:45
  CRISAN NE ANUNTA RODUL COLABORARII LOR CU ADMINISTRATIA.MAI BINE TACEA.
  AU MAI RAMAS 255 ZILE CU AFISAREA LISTEI TRADATORILOR SIDREURGIEI SI CU CAPUL LOR DIN TOTDEAUNA - mircea scintei:
  1)Bezman
  2)Eftimie
  3)Crisan
  4)Postolache
  5)Onica
  6)Dragan
  7)Toma
  8)Macovei
  9)Harnagea
  10)Cerbu
  11)BEREgic
  12)Modiga
  13)ILINCA DIACONU

  -255 de zile pt a nu ii
  uita pe cei care iar au TRADAT-CCM
  din AMG, girati de cei TRADATI!

  Inst. de monitorizare si statistica a
  SOLIDARITATII atentioneaza
  salariatii din AMG despre
  posibilitatea caderilor masive de
  sectii si uzine la locul lor de munca .
  Toate astea pe fondul acumularilor
  de nepasare,tradare,si lasitate a
  diferitelor categorii sociale din aceasta fabrica.
  0
  0
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Sâmbătă, 20 Aprilie 2013 17:43
  CRISAN UN TRADATOR INTORS DIN TIMP!CONSTATARILE LE FAC OAMENII DIN PRESA,OPINIA PUBLICA,SI ANALISTII.SINDICALISTII CARE APARA SI PROTEJEAZA SALARIATII GASESC SOLUTII,MOBILIZEAZA OAMENII,CRITICA MANAGEMENTUL DISTRUCTI .RUSINEA TARII.
  0
  0
  Raportează
 • postat de sergiu
  Sâmbătă, 20 Aprilie 2013 17:37
  Doamna autor al acestui articol....Au fost doar doua geamuri sparte nu ,,cateva"! Cateva inseamna ceva mai mult decat minimul de TREI (3)! Asa ca daca nu stiti nu vorbiti...Am fost printre primele randuri ( eram intr-o vesta vernil cu tricolor la maneca) si am vazut cum stateu pe la geamuri care mai de care sa ,,pozeze". L-am vazut ,,foarte ofuscat" pe musiu Dorian Dumitrescu....saracul cred ca nici lui nu i s-a negociat CCM-ul....nu????....

  Asadar, azi o parte a salariatilor Combinatului Siderurgic Galati, am organizat o greva spontana. S-a ajuns la disperare -stiu, o sa sara decervelatii : ,,daaa, in fiecare an ziceti la fel"...- da in idiotilor, caci treaba asta este de vreo ceva 7-8 ani de chin si indolenta!!! Din punctul meu de vedere, prioritatea mea NUMARUL-1 este siguranta salarialului in domeniul in care lucreaza!!! Combinatul Galatean a fost construit in anii 60-70 cu piese, utilaje si agregate, tipic acelor ani fabricate si asamblate cu si prin tehnologia acelor ani! Azi in 2013, repari si carpesti si ras-carpesti si peticesti -pana cand oare- aceleasi vechituri care INCA FUNCTIONEAZA doar din cauza meseriasilor nemti care le-au conceput ( Schloemann, Mannesman, Concast, AEG, Simmering, etc.). Ca chestie, la noi in sectia TC-1 exista grup motor-reductor montat in aceeasi pozitie fara a se interveni la el din 1975 de cand s-a pornit acea Masina de Turnare! Sunt vreo 4-5 astfel de grupuri. Reteta????? Schimbat ulei periodic. Bine,...astea-s recorduri caci au ramas pe pozitii fara sa se fi demontat. Dovada ca cei le-au construit, proiectat, asamblat au fost MESERIASI. Azi avem grupuri de acelasi fel dar fabricate in Romania de ,,ospatari, frizeri, geamgii, gradinari, aviatori in brazda, cosari si sudori in caramida, care cedeaza dupa niciun an de folosinta. Cauza???? Distrugerea ECONOMIEI ROMANIEI de calsa politica de 23 ani incoace:
  -,,Electroputere"-SA, inchisa si cu balariile cat casa, devenita ruine! Era principalul furnizor de moroare si aparate electrice de inalta calitate pur romaneasca!
  -,R.R.R.-Resita, producatorul celor mai bune si fiabile reductoare de la RENK! ( RRR = Renk Reductoare Resita).
  Am dat doar cateva exemple...Azi in locul meseriasilor enuntati mai sus, au aparut tot felul de ,,tablagii si olari" care doar pentru ca ai un strung si-o freza, fabrica piese de schimb si componente facute in ...garaj sau in beci!!! Nu odata am gasit un reductor nou-nout ( cica!...) care in loc de garnituri de etansare avea,...carton din ambalaj de electrozi ,,Ductil"-SA Buzau!!! Normal ca o ,,piesa noua" am demontat-o noi din nou, am aranjat-o cum trebuie am incheiat-o pentru ca, dupa o functionare de cateva zile, sa ...CEDEZE iremediabil. Cauza??? Materialul prost din care erau facute piesele componente!! Cum noi lucram in FLUX CONTINUU sau FOC-CONTINUU , nu poti opri o masina de turnare asa des!! Este vorba totusi de un flux in lant, caci asta este si principiul unui Combinat Siderurgic prin definitie!!! Odata oprita o veriga, ai rupt lantul! Insa, apar avarii care in mod normal ar fi trebui -intr-o companie patronata de un patron NORMAL LA CAP- sa apara sporadic, rareori sau chiar niciodata! Ori in ultima vreme, saptamanal cad toate una dupa alta. Investitii in reparatie, ioc! Piese de schimb....cu ,,PIPETA", oameni putini, improvizatii determinate de lipsa pieselor de schimb, periclitarea sigurantei si integritatii oamenilor muncii, dar, avem un inspector DSSM care umbla prin sectie ca orbetele ,,VANAND" oamenii care nu poarta ochelari amenintand si sanctionand si obligandu-i sa intocmeasca teancuri de acte care numai completarea lor iti i-a mai bine de o ora! BIROCRATIE!!! Si nu mint! Facem un calcul babeste???? Facem ,,coane Fanica"!!!
  Programul este de 8 ore!
  Jumate de ora maxim , operativa tehnica!
  30 minute, impartirea sarcinilor fiecarui salariat in parte si intocmirea HATOGARAIELOR. Daaa, bine, avem imprimanta dar eu personal, ca simplu ,,subaltern" ( sic!) ii aratam unui dobitoc de maistru tanar ( Mihalache Ion,...,,maistru principal OLD-TC1" -cunform afirmatiilor sale de arogant dar si pe-atat de daramat cu capul!!!) cum se lucreaza la computer si sa scoata la imprimanta documentatia necesara!

  20 minute maxim- pregatirea frontului de lucru si SDV-urilor functie de complexitatea lucrarilor!
  ...acum urmeaza ,,comedia"! Constati ca pentru a termina o revizie banala intr-o uzina cu patronat normal la cap iti trebuiesc cateva ore maxim, apoi pana la sfarsitul programului pregatesti piese si necesar pentru reviziile de a doua zi. Sau reparatiile curente aparute pe parcursul celor 8 ore! Ori nu....!!! Constati ca pentru a termin ao revizie ESTI OBLIGAT sa ramai peste program! Personal, marti am ramas in Combinat de la 6.30 dimineata pana la 21.30, NEMANCAT, caci eram fortati sa terminam si iar sa terminam! Caci nu-i asa....PRODUCTIA ESTE PE PRIMUL LOC, NU OAMENII !!!
  Dar de ce??? Ca ce chestie sa raman peste program -determinat prin constrangere, si subtile ,,puneri in vedere"- venite din partea unui arogant care in tineretea lui dornica de afirmare in fata sefilor ai mari, calca pe demnitatea noastra de angajati, nainteresandu-l realitatea pe care o stiu la ei in birouri??? Dar sunt prea preocupati cu mesajele deocheate cu femei goale sau alte tampenii care circula prin INTRANET in interiorul Combinatului prin intermediul computerelor! Timp in care PROSTIMEA hamaleste pe tarlaua franco-indianului!!! Cu ce stimulezi omul ca sa-ti munceasca peste program, cu amenintari, aroganta, epitete umilitoare sau constrangeri facute la ambitie si razbunare??? Nu inghit asa ceva!!! Gata, nu se mai poate!!! Am si eu famile, am si eu niste probleme acasa pe care trebuie sa le rezolv ( sanatate, obligatii cetatenesti si familiale, etc.), nu sunt obligat sa sterg la*****un indian si-un francez zgarciti si scarmanati care invoca asa zisa...,,criza" iar pe mine umilindu-ma in Tara mea!! La dracu,...ce noroc cu criza asta ca toti patronii ,,stau cu ea-n GURA" cand e vorba de salarii si drepturi!!!! Dar cand e vorba de munca salahoreasca care te darama prosteste si constati ca dupe fiecare astfel de munca rezultatul nu numai ca nu este acelasi ca inainte ci dezastruos, eu ca OM si muncitor constient care isi respecta munvca, imi vina sa scuip toata pleava de ingineri si inginerasi care se plimba prin sectie ca mustele fara cap, care chiar habar au pe ce lume traiesc, care CULMEA inteligentei lor, ei te intreaba pe tine ca simplu salariat: ,,asta ce este?" , ,,asta de ce nu merge?", ,,ce-i de facut?", ,,hai, dati un raspuns sau inchidem sectia?", si alte expresii care denota incompetenta si pregatirea acestor ,,pinguini"!!! pai de mama dreacului esti inginer care de-altfel te impui ca fiind ,,inteligent" in fata prostimii, cand tu intrebi ,,prostimea" ce si cum??? Inainte un inginer dadea si gasea solutii,...nu intreba pe subalterni chestii de ordin tehnic!!! Unde sunt sefii nostri batrani care au tinut greul Combinatului si care pe zi ce trece, se duc, se pensioneaza sau raman prea putini! Avem si noi in sectie/uzina cativa astfel de oameni care au albit in acest Colos Siderurgic care l-au tinut in viata si productiv datorita pregatirii lor si conostintelor vaste in domeniu! Nu dau nume caci nu este cazul! Insa, li se simte lipsa! Au ramas putini din vechea garda a Combinatului in schimb multa pleava care se vatura de colo colo!!! In timp ce veteranii Combinatului au inceput ,,de jos" ca muncitori mandrii ca stejarii si destoinici ajungand in decursul anilor pe merit sefi de schimb, sefi de sectii, directori, etc. Azi vezi niste rahitici, momai si macaci de Gibraltar parca loviti de tren -in marea lor majoritate- care singura arma impotriva muncitorilor fiind AROGANTA si GREATA!!! Generatiile se schimba din bine,...in dezastru pe zi ce trece! Am 18 ani de UOR ( Uzina Otelarii Refractare) dar am cunoscut si cunosc sefi si ingineri batrani care sunt simpli, modesti, care nu isi infoaie penele desi la cata meserie stiu, merita pusi in Panoul de Onoare al Industriei Siderurgice Galatene prin meseria pe care o cunosc si pe care si-au dus-o pana la sfarsit! Azi,...ai niste infumurati de genul ,,Tzafandache" ( Sublocotenentul Lazar) din filmul ,,Noi cei din linia intai", film care reflecta fix realitatea de azi din sectie doar ca noi nu lucram cu arme ci cu scule. Nu se poate pana la sfarsit sa mergi pe principiul ,,Productia inainte de toate!". Cu toata abureala unor diversi inspectori care incearca sa invaluie ,, rahatul in frisca"! Este o simpla ascundere a gunoiului sub pres!!! Sa-u bagat bani intr-o instalatie performanta de dezprafuire la OLD-1! S-a intrebat cineva de cate ori a functionat??? Doar cand vine inspectorii Garzii de Mediu! Restul....e CAN-CAN!!! Sta precum ,,Sfinxul" din Bucegi: admirat, fotografiat si dat mai departe pe ,,Facebook"!!! Nu tatic!! Nu sunt atat de euglena cat sa nu vad niste lucruri!! Nu pot sa ma fac ca ploua cand afara e senin si canicula!!! Eu sunt omul care isi joaca Pokerul vietii in TRICOU nu in PULOVER, pentru a nu da de banuit ca TRISEZ!!! Mi-a placut in viata sa joc cinstit! Sa respect pe cel ce ma respecta! Cine nu, atunci eu de ce?? Da, azi am organizat GREVA! Chiar daca am fost putini, am fost destui cat sa ne facem auziti! E drept, nu am fost de acord cu spargerea celor doua geamuri, insa, asta sa fie paguba, la cata suferinta au strans HAMALII INDIANULUI caci asta suntem dupa cum se pare! Ne ameninta ca...inchid combinatul daca se continua...Bai da-te dreacu!!! Bai, jivino, daca se inchide Combinatul eu de bine de rau, pot sa incep de la ,,0" caci tot de jos am pornit in viata si nu in puf si nu de pe varful piramidei! In schimb sa vad cum se descurca gibonii, arogantii si pinguinii de sefi si sefuleti care azi plimba cururile ca mustele fara cap prin Combinat la bordul masinilor de LUX, crescuti in LUX, traiti in LUX, in viata de LUX si care nu au stiut in viata lor sa se descurce fara bani, resurse si putere prin forta si constrangere! Or sa moara ca orbetii cu mancarea in frigider si de sete cu apa in fantana!!! Asa lectii de viata de la actualii ,,sefuleti" ignoranti de pe platforma CSG...sa le impuna si sa invete pe papagalii, pisicile si cainii pe care ii au in ograzile unde troneaza si vilele de LUX!!! La ei nu este CRIZA!!! Criza este doar la noi, prostii nu-i asa??? Sunt curios, o ,,pleoarca" de sefulet cu salariu de peste 2500-3000lei cum poate trai cu doar...900-1.000 lei pe luna din care: datorii, intretinere, utilitati, aprovizionare...si nu iti ajung??? Asa ca lectii de viata....animalelor impaiate sa le tina curs, nu mie!! Sunt o gramada de patachine nou-venite care plimba o gramada de hartii prin Combinat dar castiga pentru asta chiar de doua ori salariul unui om care hamaleste pana cade jos!!! Pai las-o dracului de treaba!!!
  In alta ordine de idei....Bravo ULP-ul ca ati iesit...,,in masa" astazi la GREVA!!! La fel, ...,,felicitarile" noastre celor de la UAF, care ,,ati umplut" esplanada din fata Turnului Administrativ! Se vede ce bine traiti domnilor! Tot UOR-ul a fost cel care a stiut sa reprezinte interesele unor ,,saraci inchipuiti"!!! Pau dracu sa iasa ULP-ul cand porcul de Bors de la ULP a plecat unde bea de stingea pamantul ( eheee,...de-aia e bine sa ai un tata batran, vechi salariat, care mi-a povestit multe!!!). A stiut ,,borsul" sa-si protapeasca pana aproape de zielele noastre toti aghiotantii, lingaii si pupin******ii in punctele forte si de interes prin ULP cat sa-i tina pe oameni departe...Oameni care s-a vazut ce ,,coloana vetebrala de CAUCIUC" au pe-acolo!!! Si-apoi de ce -ar durea pe cei din ULP de soarta Combinatului cand, gibonii, traiesc cu impresia ca daca se inchid Furnalele, Otelaria si Turnarea Continua, ei au viitorul asigurat caci primesc brame de-afara. Rame proaste,....dar pana cand o sa primiti brame de-afara de la polonezi??? Pana intr-o zi cand o sa zica ,,Sobietzky": ,,Stop! Reklama! Dzięki za współpracę!" (,,Oprește-te! Publicitate! Vă mulțumim pentru cooperare!") si-atunci o sa va vad ce bine o sa va fie! Chit ca eu oi duce-o greu, dar, vazandu-va cum va scaldati in propria voastra prostie, bucuria imi va fi imensa! Voi habar nu aveti in ce conditii se lucreaza la OLD-1 / TC-1...de-aia ,,traiti bine"! Pe cealalta parte....UAF-ul...stati si lanceziti ca ce mama-dreacu,...vi s-a modernizat Furnalul-5 -actual cel mai mare- dar pe cat e de mare...pe-atat de prost reparat ( a avut o reparatie capitala demna de ironii), acesta imediat dupa pornire,...a dat rateuri....Cum dracu e posibil asa ceva, cand inainte, acum 30 ani peste, a lucrat tata la UAF si nu s-a pomenit sa opresti un furnal pentru RK si dupa repornire sa-l tot opresti de j-de mii de ori pentru varii motive...te ,,omora nea nea Nicu"! Azi,...diverse firme si firmulite fac ,,rahatul praf"...Pana si ,,HINGHERII" sunt o firma din Smarda. Firme capusa care si pentru o flegma scuipata pe perete, sunt platiti GRAS pentru asta!!! Iaqr salariatii tai....sunt jecmaniti cu cateva sute de lei! Dar,...lasa asa,....ca UAF-ul o duce bine!!! Nici Otelarii de la elaborare nu o duc rau!!! Au turnat baietii, fara nicio grija! Constiinta muncitorului destoinic si-a facut pe deplin datoria chiar daca prin protofel bate vantul!!! Nu-i nimic, eu, trebuie sa fiu constient....Pe dracu!!! Arunca-te in Dunare cu tot cu constiinta ta si cu toti care acheseaza cu tine!!! Voi, care ati ati bagat capul intre umeri ca GANDACII DE BUCATARIE, cu gandacii sunteti colegi, nu cu noi!!! Se vede cat de bine o duc multi din combinat. Dar nu au salarii mari! Este de ajuns sa existe o mare majoritate in combinat care au rude de gradul 1 ( copii, frati/surori, soti/sotii, mame/tati, etc.) plecati in pribegie la sters cururi de hodorogi italo-spanioli, pentru cateva sute de euroi sau la cules ciuperci de pe ...Drumurile de Centura prin anglo-spano-italo-franta si castiga destul de mult ,,parnos" (bani) pentru a-si obosi cururile sa iasa sa-si ceara drepturile. Sau daca traiesc prost,...sunt prea umili, fricosi si lasi cat sa aibe curaj sa isi ceara cu barbatie drepturile! Astia merita a fi tratati cu toata ignoranta!! Dar sper sa iesim mai multi zilele urmatoare caci nu avem de gand sa cedam!!!
  Sa vedem ce este de facut. Ce putem face si ce putem indrepta! Ce solutii se gasesc si ce au de gand franco-idienii -adica patronatele actualului Arcelor-Mittal Galati- in legatura cu soarta Combinatului si a salariatilor carora li se reproseaza doua geamuri termopane sparte!....Le platesc eu, SUBSEMNATUL, in pastele mamilor de geamuri desi nu le-am spart eu, dar nici sa fim tratati ca niste gunoaie!!!Puneti-va in locul nostru domnule purtator de cuvant al AMG care ati adus aceste ,,ofuscari"! Asta era problema voastra....doua termopane... bine ca nu s-a lasat cu incendieri de masini ca in alte tari, si fiti siguri ca din partea noastra nu va veti confrunta cu astfel de apucaturi caci pana la urma suntem destul de ,,la locul nostru")
  0
  1
  Raportează
 • postat de arceloruptincurmittal comp. care se arde in c.u.r deca s-a puna 10 lei in plus la salariul de kkt al muncitorilor
  Sâmbătă, 20 Aprilie 2013 11:52
  numai 7000 de angajati la jumatatea productiei din 2002 ,cu numai un sfert din angajatii de atunci, cu salarii de kkt ,si cu o imensa nemultumire din partea angajatilor pe salarii,sindikatele de kkt ,ilinca cu punga plina,locurile astea de munca din combinat -NICOLAE CEAUSESCU le-a infiintat,TRAIASCA PARTIDUL COMUNIST ROMAN,dupa atata timp tot de pe urma lor traiesc
  0
  0
  Raportează
 • postat de cristi
  Sâmbătă, 20 Aprilie 2013 00:47
  Muncim mai mult dar cu bani mai putini pt ca s-au luat multe drepturi si salariula scazut sau e acelesi de ani de zile !
  0
  0
  Raportează
 • postat de geta!
  Vineri, 19 Aprilie 2013 12:25
  un numar normal de angajati?????? 2 oameni la 4 posturi? este normal? cati ingineri ies din birou si fac munca pe teren ? stiu sa lucreze pe posturile pe care le coordoneaza? ingineri facuti la apelul bocancilor? dar au salarii personalizate!!!! sunt cei mai tari , nu le ajungi cu prajina la nas!!! s-au dat categorii de ochii lumiii! tot cei care au categorii mari au luat ! verificati in U.L.P. sa vedeti ce categorii sau dat!
  0
  0
  Raportează
 • postat de cacarau
  Vineri, 19 Aprilie 2013 08:33
  reconversia e ok atunci cand ai solicitari pentru o anumita profesie. Sa faci reconversie doar pentru s-I lua omului bani pe cursuri...aia e inselatorie. daca locuri de munca nu sunt....
  0
  0
  Raportează
 • postat de vali
  Vineri, 19 Aprilie 2013 08:11
  cati dintre cei care chipurile "" ne conduc "" s-au ocupat de reconversia personalului disponibilizat ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de ziarist cârpit
  Vineri, 19 Aprilie 2013 07:57
  Se pare ca si la VL a fost o restructurare masiva in ultimii ani de a ajuns marius tuca sa scrie mereu prost si de cele mai multe ori dezinformat pe la toate rubricile din ziar.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Museteescu a semnat contractul cu Mittal, la prefectura
  Vineri, 19 Aprilie 2013 06:15
  In 2001 a fost preluat combinatul. In octombrie.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.