Mittal face lobby pe lângă Ponta şi Băsescu în problema preţului energiei

Mittal face lobby pe lângă Ponta şi Băsescu în problema preţului energiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mittal le-a prezentat premierului şi preşedintelui României problemele de la Galaţi şi aşteaptă soluţii pentru domeniul energiei


Proprietarul ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, s-a întâlnit ieri cu premierul Victor Ponta şi cu preşedintele Traian Băsescu, în încercarea de a găsi soluţii sustenabile în domeniul energiei. Potrivit unui comunicat al Guvernului, în contextul analizei privind activitatea grupului ArcelorMittal în Europa, au fost discutate unele propuneri privind creşterea eficienţei activităţii la ArcelorMittal Galaţi, între care soluţii de optimizare a costurilor de producţie. "Preşedintele ArcelorMittal a exprimat speranţa că mediul investiţional din România îşi va păstra atractivitatea şi că vor putea fi identificate soluţii sustenabile, în mod special, în domeniul energiei. Prim-ministrul Victor Ponta a afirmat sprijinul Guvernului pentru o activitate eficientă şi pe termen lung a grupului ArcelorMittal în România, precum şi interesul României de a consolida atributele sale competitive privind investiţiile străine, în particular în domeniul industriei siderurgice", se arată în comunicat.

În cadrul întâlnirii, premierul Ponta a amintit de abordarea problematicii energiei cu prilejul reuniunii de săptămâna viitoare a Consiliului European, context în care vor fi abordate şi implicaţiile acestor politici asupra altor sectoare, în mod special industriile energo-intensive europene. La întâlnire a participat şi ministrul gălăţean Dan Nica.

Mittal este preocupat de problema preţului energiei

Premierul Victor Ponta prefaţase întâlnirea de vineri cu o serie de declaraţii la postul public de televiziune. "Mittal, ca toţi producătorii din Uniunea Europeană, are o mare preocupare faţă de deciziile pe care Uniunea Europeană le va lua la Consiliul European pe energie. Ei spun aşa: Europa, dacă nu reduceţi preţurile la energie şi continuaţi să le creşteţi, nu mai suntem competitivi, ne ducem în China, în Africa, în altă parte, pentru că în Europa nu mai suntem competitivi", a spus Ponta, la TVR.

"Vrem să fim parte a industriei româneşti"

Lakshmi Mittal i-a transmis şi preşedintelui Traian Băsescu punctul său de vedere legat de prezenţa în industria românescă. "Sidex este foarte importantă pentru ArcelorMittal şi suntem determinaţi să fim parte a industriei româneşti. În acelaşi timp, cererea europeană de oţel a scăzut cu 30 la sută, comparat cu perioada precriză. Asta înseamnă 60 de milioane de tone de capacităţi în exces. Nu este cerere, nu este creştere, comparat cu SUA, unde cererea este deja asemănătoare cu cea din perioada precriză", a spus Mittal. Preşedintele Băsescu a spus că Uniunea Europeană este în criză, nu în precriză, cum este situaţia în Statele Unite.

"Criza europeană poate fi rezolvată dacă am avea Statele Unite ale Europei, nu Consiliul European", a spus Lakshmi Mittal. Băsescu râs şi a răspuns că el sprijină această idee, pe care i-a împărtăşit-o, anterior în cursul zilei, tot la Cotroceni, preşedintelui companiei Stratfor, George Friedman.

ArcelorMittal: "Sperăm ca Guvernul român să ia măsurile adecvate"

Biroul de Presă al ArcelorMittal nu a oferit prea multe detalii despre întâlnire. "Autorităţile române au fost informate în legătură cu situaţia actuală a industriei oţelului şi cu dificultăţile cu care se confruntă, precum şi despre eforturile făcute de ArcelorMittal în Europa şi în România în mod particular, pentru a se asigura că siderurgia are un viitor sustenabil. ArcelorMittal şi-a exprimat speranţa că România va rămâne o ţară atractivă pentru investiţii străine şi că Guvernul român va lua măsurile adecvate, precum asigurarea competitivităţii costurilor cu energia, pentru a menţine sustenabilitatea industriei oţelului din România", se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Citit 3034 ori Ultima modificare Vineri, 17 Mai 2013 22:08

12 comentarii

 • postat de *
  Marți, 21 Mai 2013 10:42
  w*w*w.obiectivbr.ro/planurile-brailagalatitulcea-pentru-zona-se-acceptate-de-ponta_id79634
  0
  0
  Raportează
 • postat de pepeman
  Luni, 20 Mai 2013 15:07
  Cobra - Galaţi:
  King Joffrey, Ser Amory, Ser Gregor, The Tickler, Polliver, Chiswyck, Weese, Ser Ilyn, Ser Meryn, Queen Cersei, Dunsen,
  Raff the Sweetling...
  0
  0
  Raportează
 • postat de cobra-galati
  Duminică, 19 Mai 2013 07:15
  AU TRECUT 139 de ZILE CU AFISAREA LISTEI TRADATORILOR
  SIDERURGIEI SI CU CAPUL LOR DIN
  TOTDEAUNA – mircea scintei:
  1)Bezman
  2)Eftimie
  3)Crisan
  4)Postolache
  5)Onica
  6)Dragan
  7)Toma
  8)Macovei
  9)Harnagea
  10)Cerbu
  11)BEREgic
  12)Modiga
  13)ILINCA DIACONU
  -AU MAI RAMAS 226 de zile pt a nu uita o parte din IUDELE care iar au
  TRADAT pe patimasii
  din AMG, girati de cei TRADATI!

  Reply ↓
  COBRA-GALATI on May 17, 2013 at 10:41 am said:
  0 0 Rate This
  ATENTIONARE:Stadiul vorbelor lasa in vigoare CODUL PORTOCALIU PENTRU A.M.G

  Inst. de monitorizare si statistica
  a
  SOLIDARITATII atentioneaza
  salariatii din AMG despre
  posibilitatea caderilor masive de
  sectii si uzine la locul lor de
  munca .
  Toate astea pe fondul
  acumularilor
  de nepasare,tradare,si lasitate a
  diferitelor categorii sociale din
  aceasta fabrica.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cobra-galati
  Duminică, 19 Mai 2013 06:59
  Banditul nu a respectat clauzele cu AVAS de invest pina in 2014 in fluxul primar integrat la cald dimpotriva incalcind PENAL PRIN SABOTAREA ACESTUIA IN IUNIE 2009(inchid UCC)si azi vine un VARUJAN sa ne spuna ca ar putea.....!Si noi am putea opri hemogenia demolarilor printr-o pozitie de genul bulgarilor asta iarna!
  Citat


  0 #5 BIBLIOGRAFIE L,MITTAL — cobra-galati 18-05-2013 17:48
  Mare greseala acordarea facilitatilor fara clauze monitorizate ferm de catre guvern si semnate intre parti.Altfel aceste facilitati ii prelungesc huzureala in ale demolarii cu pret minimal si profit maxim.
  Comportamentul acestui BANDIT INTERNATIONAL NEURMARIT este in contrast cu cel din primii 5 ani de contract,si asta se intimpla cind clasa politica care a efectuat TUNUL SIDEX nu a disparut de pe scena politica,sau de prin institutiile de control ale statului,acesti a fiind la mina acestei grupari infractional siderurgice ARCELOR MITTAL.Aiureala politicienilor nostri e continuata si azi pri vocea ME-V.VOZGANIAN care a spus ca BANDITUL MITTAL ar putea sa faca un furnal...!Vorbe aiurite in fum!
  Citat


  0 #4 BIBLIOGRAFIE L,MITTAL — cobra-galati 18-05-2013 17:32
  L.MITTAL-niciodata nu cerseste ajutoare decit dupa scurgerea perioadelor de facilitati sti[cenzurat]te in contracte.
  L.MITTAL-cind face vizite nemediatizate vine sa impuna intodeauna chiar daca exista deja contracte semnate la un anumit pret cum e si cazul cu cel energetic.In caz contrar aplica santajul delocarii jucariilor in China/de parca acolo face cum vrea el!
  L.MITTAL-UNSOUGHT BANDIT INTERNATIONAL!
  Citat


  0 #3 BIBLIOGRAFIE L,MITTAL — cobra-galati 18-05-2013 17:21
  L.MITTAL-interlop siderurgic axat pe inselaciune in tari cu guverne corupte.
  L.MITTAL-pirghia U.E pt delocarile si preluarile clientilor traditionali in siderurgie din tari concurente.
  L.MITTAL-un bun strateg in ale santajului chiar cu U.E datorita afacerilor sale existente in uniune,Romania devenind pionul de sacrificiu la schimbul mentinerii afacerii in U.E adica in maxim6 tari considerate mai marii uniunii.
  L.MITTAL-influent in U.E este sprijinit de catre Germania spre ex la care Romania trebuie sa se consulte pt acordarea de facilitati energetice domeniului siderurgic,care Germanie a injumatatit taxele energ fara a mai cere consultari!
  L.MITTAL-influenta puternica inclusiv in guvernul Ro numai prin faptul vizitei sale inopinante neanuntate reliefeaza puternica sa legatura cu serviciile dar mai ales cu consilierii guvernamentali in relatii cu presa!
  Citat


  0 #2 Nume de cod al pacatului-SIDEX — Cobra-Galati 18-05-2013 06:41
  Mittal a venit cind media nu a stiut,asta ca sa obsv la ce nivel lucreaza si cu cine"lucreaza"!In primul rind cu un guvern ce are in spatele istoriei pacatul TRADARII:"PRIVATIZAREA" SIDEX.A fost taina mare privind vizita!Tipic asa zisei privatizarii.Denumirea privatizare este perfecta copie cu revolutia din"89.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tot noi vom susține ineficiența tehnologică a combinatului.
  Duminică, 19 Mai 2013 00:12
  Ăsta nu-i lobby, sună a disperare, închidere combinat așa cum a încercat și în Franța, Franța care a amenințat cu naționalizarea industriei metalurgice a lui Mittal dacă dă un om afară, dar noi mici-pitici, certificate verzi scutire la energie, dar tot pe spatele poporului ce trebuie să plătescă ce nu va mai plăti Mittal. Cred că centrala pe cărbune era pentru combinat, cu cărbune mai ieftin din Ucraina. De ce nu intră Mittal pe finalizarea centralelor nucleare 3,4,5 de la Cernavodă dacă tot vrea curent electric ieftin? Turcii, chinezii produc oțel mai ieftin și exportă tare în UE. Nici Renault nu mai ia tablă de la Mittal, ruginește prea repede, nu respectă ''rețeta'' anticoroziune și atunci importă din Slovenia tabla.
  0
  0
  Raportează
 • postat de buric
  Sâmbătă, 18 Mai 2013 19:29
  Miroase a spaga grasa pentru Basescu si Ponta, partea leului pentru Ponta.Daca a ajuns Mittal in Romania ca sa negocieze preturi cu Presidentia si primul ministru, este clar ca sunt interese mari pentru tigan. Spaga ia dat si lui Iliescu si lui Bombonel.
  La ce bani spala tiganu' in Romania, ar fi pacat sa nu tina in viata macar la nivel de uzina un intreg combinat.
  Daca nici DNA nu se baga peste afacerile marelui magnat de culoare, cand se vede de la multi km ca de la bun inceput isi vinde tot lui marfa pe un pret de nimic pentru revanzari cred ca tot in Romania, iar marfa care vine din combinatele lui din Europa in Romania, are un pret de te sparge. Si uite asa plateste la bugetul de stat te miri ce, adica eludeaza legislatia si mai vine javra ca sa-i dea si energie pe degeaba. Si o sa-i dea pamblicarii astia de conduc o tara pe moarte clinica.
  Spaga conduce orice institutie de stat pentru ca totul este politizat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un Galatean
  Sâmbătă, 18 Mai 2013 18:02
  Mama india asta a otelului nu are interes sa investeasca mare lucru, deja materia prima vine de-a gata, suntem la mana lui! Romania anu a fost in stare niciodata sa negocieze ceva pentru ca suntem prea prosti, slabi, coruptibili SI MAI ALES... avem la conducere CEI MAI NEPOTRIVITI SI INEPTI OAMENI! (daca-mi permiteti sa-i mai numesc asa!). Gh.Gh. Dej a murit iradiat de rusi pentru ca si-a permis sa construiasca acest combinat, noi l-am dat gratis, pentru ca noi suntem romani , noi aici pe veci sclavi romanem! Pana si tara si-a pierdut suveranitatea incepand cu 2008... acum deja se cunoastea la cel mai mic nivel! Singurul element pozitiv vizibil adus orasului este scaderea nivelului grav de poluare a aerului si solului... partial inlocuit de poluarea masinilor multiple! In rest vorbe goale si cuvinte frumoase! Orasul este din ce in ce mai mort... seamana cu spiderman-ul de la o posta si aia in vanzare si apoi falimentare imediata!
  0
  0
  Raportează
 • postat de George
  Sâmbătă, 18 Mai 2013 14:15
  Domnule Iancu, traim in era consumerismului(https://en.wikipedia.org/wiki/Consumerism), nu se mai produc piese de schimb, pt ca nu e profitabil, deci ceea ce cereti dvs nu inseamna nimic. In al doilea rand, "afacerile si negocierile" de care vorbiti, sunt de fapt interese, si cand mittal plateste mai putin pe energie, altcineva trebuie sa plateasca in locul lui, acei altcineva suntem noi, populatia. Lobby este o chestie extraordinar de rea pentru un popor si sitemul politic al unei tari.
  0
  0
  Raportează
 • postat de alina
  Sâmbătă, 18 Mai 2013 12:49
  Ponta si Basescu a luat spaga de milioane de dolari probabil si ii va da lui mittal energie ieftina!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ponta muie
  Sâmbătă, 18 Mai 2013 12:01
  base a ras ,da ,TIPIC PT UN EXCROC ,da el era cu agricultura ,dementul, da energie ieftina consumatorilor energofagi, javra, 7000 de locuri de munca depinde de tine , gunoiule, da tu esti cu tepele , curva ,javra dementa,ponta esti un nimeni pe pamant,esti cu supraimpozitarea boule,jigodie, v-am votat si acum imi pierd locul de munca , boule , veceu imputit , ati venit la putere votati de niste c.ac.a.t.i de romani analfabeti
  0
  0
  Raportează
 • postat de Valsan
  Sâmbătă, 18 Mai 2013 11:01
  EU ADAUG....Sa-si faca o padure de centrale eoliene ( amplasamentul SDEX e propice ) si sa nu mai caute favoruri...cind nu poti te ajuti singur...Ar trebui sa investeasca ...si cred ca e timpul sa-si puna consilierii la treaba...
  Am vrea informatii... ce are de gind in viitor.....si poate ii spunem noi ce sa faca sa-si rentabilizeze afacearea.
  0
  0
  Raportează
 • postat de iancu
  Sâmbătă, 18 Mai 2013 09:26
  Sunt afaceri si negocieri.

  Eu zic ca este corect sa primesaca energie ieftina, dar trebuie sa dea ceva in schimb.

  Vrem pentru galateni uzina de piese de schimb. Le dam la schimb si cantitatea de fier vechi echivalenta. Numai sa transfere orasului o uzina care poate produce piese de schimb pentru terti.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.