Investiţie de lux lângă Galaţi: Club de golf de trei milioane de euro

Investiţie de lux lângă Galaţi: Club de golf de trei milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu materiale şi utilaje aduse din străinătate, un investitor olandez şi unul român construiesc, între Vânători şi Tuluceşti, un teren de golf * Clubul se anunţă a fi unul exclusivist, dedicat oamenilor cu bani * Instructorii de golf vor fi pregătiţi în străinătate


Aproximativ trei milioane de euro va costa terenul de golf pe care gălăţenii vor putea juca, din primăvara viitoare, unul dintre cele mai exclusiviste sporturi din lume. Cei care plătesc pentru amenajarea terenului şi construcţia clubului aferent sunt creatorii “cartierului olandez” de la Brateş, adică omul de afaceri olandez Alex den Breejen, patronul firmei omonime din Şantierul Naval Damen, şi dezvoltatorul gălăţean Dan Duda, de la SC Elenor SRL.

Evident, ce-i de lux li se adresează oamenilor cu dare de mână! Nu va fi tocmai ieftin să practici sportul care l-a transformat pe Tiger Woods într-unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei şi nici nu va fi invitat tot gălăţeanul să pună mână pe crosă. Totuşi, cel puţin la acest moment, proiectul de la Tuluceşti pare să însemne cu mult mai mult decât un nou mod de distracţie pentru oamenii cu bani din zona noastră.

Înainte de toate, clubul Brateş Lake Summer and Golf, aşa cum îl numesc creatorii săi, se anunţă a fi o investiţie consistentă pentru piaţa locală, în condiţiile în care în judeţ s-a construit puţin spre deloc în ultimii ani. Indiferent dacă va fi sau nu o afacere care le va aduce investitorilor profituri considerabile, simpla funcţionare a viitorului club de golf va însemna crearea de locuri de muncă, precum şi plata unor sume constistente către stat, sub formă de impozite.

Mai multe despre proiect ne-au spus omul de afaceri Dan Duda şi reprezentantul firmei Den Breejen, Gabi Pascal.

Pasiune şi lux

Investiţia în clubul de golf este exclusiv privată, iar dezvoltatorii proiectului spun că există mulţi oameni de afaceri din zona noastră care fie joacă deja golf, fie vor să înveţe. "Tot mai mulţi oameni de afaceri iau contact cu acest sport pe durata şederii în străinătate, fie că merg în Olanda, în Marea Britanie sau pe litoralul bulgăresc. Evident, atunci când revin în ţară şi-ar dori să poată juca şi aici. Din păcate, cel mai apropiat teren este, din câte ştiu eu, undeva pe Valea Prahovei. Şi nu e chiar la îndemână să mergi până acolo doar ca să poţi juca o partidă de golf. În plus, patronul companiei noastre, domnul Alex den Breejen, este un jucător pasionat de golf şi a decis să derulăm acest proiect", ne-a declarat Gabi Pascal.

Dan Duda spune că proiectul nu constă doar într-un teren de golf, ci în amenajarea unui întreg complex, unde membrii să se poată bucura de timpul petrecut cu prietenii şi familia. "Brateş Lake Summer and Golf va include şi un club, în incinta căruia viitorii noştri membri se vor putea bucura de timpul liber, pe toată durata anului, chiar dacă nu vom putea juca golf iarna, spre exemplu. Ne-am gândit şi la o piscină, dar şi la alte spaţii de relaxare. Se va amenaja şi cel puţin o sală multifuncţională, unde oamenii de afaceri să poată ţine o şedinţă, dacă acest lucru le este necesar. Apoi, am prevăzut soluţii ca, în timp ce părinţii se relaxează, cei mici să se poată juca şi să-şi petreacă timpul liber într-un mod potrivit vârstei lor. De asemenea, vom găsi soluţii şi pentru a le oferi membrilor noştrii bucurii culinare, astfel încât să nu fie nevoiţi să îşi întrerupă partida de golf ca să se ducă la un restaurant din oraş, atunci când li se face foame", ne-a declarat Dan Duda.

Complexul va avea ieşire la DN 26.

Din luna mai ar trebui să se poată juca

Un teren de golf din categoria celor care pot fi înscrise în competiţii internaţionale de profil se întinde pe nu mai puţin de 60 de hectare şi are un parcurs de 18 găuri. Cel de la Tuluceşti va avea doar două hectare şi nouă găuri. Se va juca, însă, printre lacuri lacuri artificiale şi vegetaţie ornamentală, întocmai ca pe un teren de golf în mărime naturală. Gabi Pascal ne-a declarat că gazonul va fi adus din Olanda, iar parte dintre utilaje vor veni din Marea Britanie. Partea de "driving range", adică zona de antrenament şi partea de "pitch and putt", adică terenul de golf de două hectare, în sine, vor fi amenajate până în primăvară. "Începând din luna mai ar trebui să putem începe să jucăm", ne-a declarat Gabi Pascal.

Investitorii nu şi-au trasat, încă, o organigramă definitivă, dar ştiu deja că îşi vor pregăti oameni pentru golf. „Cum la noi în ţară nu există, în acest moment, mai mult de şapte terenuri de golf, va trebui să ne pregătim viitorii instructori în străinătate, probabil în Olanda şi Marea Britanie. Astfel că viitorii membri ai clubului nostru să poată învăţa de la cunoscători”, a conchis Gabi Pascal.

Citit 10643 ori Ultima modificare Luni, 22 Iulie 2013 13:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.