Banca Mondială îşi prezintă oferta financiară la Galaţi

Banca Mondială îşi prezintă oferta financiară la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Banca Mondială îşi prezintă, la această oră, oferta de susţinere financiară a proiectelor pe care le-ar putea implementa Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi şi Administraţia Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galaţi. Discuţiile, la care participă conducerea ambelor instituţii gălăţene, ai Băncii Mondiale şi ai Minissterului Transporturilor au loc la sediul AFDJ.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 2031 ori Ultima modificare Vineri, 19 Iulie 2013 13:02

3 comentarii

 • postat de Renegatul
  Marți, 23 Iulie 2013 12:16
  70.215.10.***
  Banca Mondiala daca a ajuns la Galati, e un semn "bun"...inseamna ca si-au dat seama de zona noastra ca sunt oportunitati economice multiple... e ca un loc virgin neexploatat, de ei...din pacate pentru noi, pentru ca nu stim sau nu vrem sa adunam capital singuri...ei vin sa-si arunce plasa sa vada cati frayeri cad in ea...iar apoi plata se va face de acum si in generatiile viitoare de sclavi...ca vorba proverbului..."are balta peste!"
  0
  0
  Raportează
 • postat de DUNAREANU
  Sâmbătă, 20 Iulie 2013 07:48
  92.80.153.***
  Am o dilema, nu inteleg cine este ziaristul si cine este postacul sau care este articolul si care este comentariul!!!???
  Cam subtire Gabriele.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihai STROILA
  Sâmbătă, 20 Iulie 2013 00:24
  92.80.153.***
  Ieri ziceam: Au venit chinezii ! Si m-am intrebat : Unde sunt iluziile mele pe care le-am avut ? Pentru ca sperantele mult asteptatae cum ca : ,, Vin americanii ,, s-au transformat in amare deziluzii....!
  Si iata,astazi, citesc ca se poate si una si alta. E minunat ! Se vede ca incet,incet ne intoarcem cu fata si cu preocuparile spre DUNARE.A venit vremea sa constientizam ca ar trebui sa ne trezim si sa ne revedem rosturile noastre de galateni legate de DUNARE.Sa iesim din starea asta de indolenta fata de imensul potential al DUNARII,stare ce nu vine din prea multa minte si care se rostogoleste de multi ani.Dar iata, lucrurile au inceput sa se miste.Punctul de agitatie , de pornire este APDM -ul Galati , companie nationala, cu o noua conducere de cateva luni ,conducere ce stie ce si cum atat de activitatea tehnico-generala cat si de cea comerciala. Se vede interes si determinare.Se simte ca a priceput ca sansa reabilitarii activitatilor economice si sociale ale galatenilor si nu numai sta astazi, ca si in trecut in iscusinta exploatarii DUNARII, in punerea in valoare a potentialului sau productiv. A creat un nucleu care atrage mereu fie la lucrari de modernizare a porturilor din GALATI, dar si din BRAILA si TULCEA prin reabilitarea si modernizarea danelor si cheurilor cu fonduri europene, fie de mobilizare pentru intrarea in lumea buna a tarilor europene riverane DUNARII si , dupa cum se vede,mobilizare pentru cooperarea cu CHINA,tara cu un nivel de dezvoltare si un potential imens,dar si cu Banca Mondiala.
  DUNAREA trebuie integrata acum, mai mult ca oricand,intr-o strategie a viitorului performant, si nu doar a viitorului visator.Este bine sa gandim si sa actionam altfel ca pana acum, pentru ca orasul are nevoie de un reviriment economico-social.
  GALATIUL si nu numai este o zona dezafectata,zona pe care investitiile ar putea sa o transforme intr-un puternic centru creator de locuri de munca pentru ca este o valoare subexploatata.Astfel se impune o actiune urgenta, deoarece situatia prezenta afecteaza foarte mult imaginea orasului si a imprejurimilor, slabindu-le capacitatea investitionala si influentand cresterea economica si gradul de ocupare a fortei de munca.Proces ce este deja foarte intarziat.
  Cooperarea cu parteneri chinezi si cu Banca Mondiala este un obiectiv menit sa asigure cresteri economice, competitivitati si locuri de munca in orasul nostru, prin pregatirea unor planuri de revitalizare a activitatilor portuare si a altor investitii menite sa catalizeze dezvoltarea si sa contribuie totodata la un mediu urbande de nivel european.
  Nu spun o noutate. Galatiul este al saptelea municipiu, ca marime, din Romania.Are patru porturi la DUNARE- trei pentru marfuri si unul pentru pasageri-,fiind cel mai mare port fluvial-maritim al tarii,
  De asemenea , GALATIUL,este singurul port de la DUNARE a carei zona portuara se interfereaza cu alte doua zone portuare din doua tari dunarene vecine ( Moldova si Ucraina ).Si este unul dintre cele mai mari noduri de trafic comercial din Romania, conectat la principalele coridoare europene de comunicare:
  -pe apa, prin canalul RIN-Main-DUNARE, legand Marea Nordului de Marea Neagra;
  -pe calea ferata, asigurand transferul de la ecartamentul standard european la cel utilizat in fostele tarisovietice;
  -pe sosea, prin reteaua densa de drumuri europene,nationale siregionale.
  Daca mai adaugam si Parcul Industrial cu Zona Libera si Parcul de Soft precum si gradul ridicat de calificare al fortei de munca si foarte ieftin este lesne de inteles ca PORTURILE GALATENE, GALATIUL, constituie o provocare si un stimulent pentru investitorii chinezi si pentru BM. APDM -ul GALATI fiind vioara intai in aceasta actiune cu o responsabilitate imensa la care trebuie sa se alature cu mai mare implicare si o matura responsabilitate si primarul Marius STAN .
  Cred in acest inceput si intr-o noua fata a PORTURILOR GALATENE.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.