Fonduri suplimentare pentru dezvoltarea rurală

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Distribuirea fondurilor structurale pentru agricultură ar trebui raportată la nivelurile diferite de dezvoltare a agriculturii la nivelul Uniunii Europene şi la ponderea acestui sector în economiile statelor membre, consideră europarlamentarul gălăţean Constantin Dumitriu (PPE-DE, PDL).

Drept urmare, în cadrul dezbaterilor pe tema politicilor de coeziune, a fost propusă acordarea de fonduri suplimentare pentru dezvoltarea rurală, măsura fiind inclusă în versiunea finală a unui raport aprobat de Parlamentul European.

„Se va ajunge astfel la o mai mare flexibilitate în utilizarea fondurilor structurale, astfel încât acestea să suplimenteze măsurile de dezvoltare rurală. Pentru a asigura coordonarea şi complementaritatea politicii de coeziune cu măsurile de dezvoltare rurală se impune ca statele membre să instituie mecanisme de încurajare a utilizării coerente şi echitabile a fondurilor europene”, a declarat europarlamentarul Constantin Dumitriu.

Acesta a precizat că, în acelaşi timp, Comisia Europeană, prin instrumentele de care dispune, trebuie să monitorizeze mai bine utilizarea fondurilor europene la nivelul regiunilor astfel încât să asigure neprejudicierea zonelor rurale.

Citit 1027 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.