Părerile gălăţenilor despre flota de altădată

Părerile gălăţenilor despre flota de altădată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cât mai contează viaţa portuară pentru Galaţi, ce mai înseamnă flota pentru oraş. Iată părerile câtorva gălăţeni:

Cpt ing. Alexandru Harbuz, preşedintele Ligii Navale Române, filiala Galaţi: "În zona Galaţiului aveam flotă fluvial-maritimă. Dar din cauza taxelor de la Sulina la Galaţi, comandanţii şi armatorii navelor nu mai contractează cu porturile fluviale. Opresc toate la Portul maritim Constanţa. Porturile din Galaţi, docuri, Bazinul Nou, Portul mineralier sunt aproape goale. Va trebui să se legifereze, să se ia legătura cu alte porturi care vor să importe sau să exporte de la noi. Poate se va reglementa ceva. Dunărea este aproape goală".

Marin Palade, 78 de ani: „Am şi un nepot şi un ginere care sunt marinari şi aşteaptă câte doi ani ca să prindă o cursă".

Mircea Radu, 78 de ani: „Noi am făcut vapoarele acestea, alţii le-au vândut. Am avut traulere, cargouri care au cam dispărut. Dacă până şi de Libertatea, un simbol al Galaţiului, s-au dispensat. Se mai scot bani din flotă, dar nu pentru stat. Se scot pentru armatori. Cât priveşte Bac-ul, noi nu prea trecem cu el. Mai mult pescarii îl folosesc”.

Petru Popa, pensionar: „Flota a fost pierdută de toată România, nu numai de Galaţi. Am pierdut-o din considerente prosteşti. Guvernanţii au vândut tot, au privatizat tot. Nu mai are ce profit să scoată flota din Galaţi, pentru că e aproape inexistentă. Cei de la Bac sunt singurii care pot scoate profit. Un pod peste Dunăre ar fi foarte util, indiferent dacă se face la Brăila sau la Galaţi. Mai bine ar fi la Galaţi, dar oriunde ar fi, ar fi foarte util. Ar fi o legătură mai uşoară, directă, către litoral”.

Citit 1941 ori Ultima modificare Joi, 08 August 2013 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.