Studiu: La Galaţi, o ţigară din zece provine din contrabandă

Studiu: La Galaţi, o ţigară din zece provine din contrabandă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Contrabanda cu ţigări în regiunea Sud-Est, cea din care face parte Galaţiul, se menţine la nivelul anului trecut, se arată într-un studiu al companiei Novel Research. Astfel, în luna iunie a acestui an, 8,1 la sută din ţigaretele consumate în regiune au provenit din contrabandă, un procent asemănător cu cel înregistrat în anul 2012 (7,9 la sută). Totuşi, potrivit studiului, acest nivel al contrabandei este unul redus faţă de anul 2011, când procentul ţigărilor provenite din comerţul ilicit era de 12,9 la sută, şi mai ales faţă de 2010, când "cota de piaţă" a contrabandei era de 18,6 la sută. Regiunea Sud-Est nu este, totuşi, cea mai afectată de contrabanda cu ţigări. Potrivit studiului Novel, în Nord-Est 22,4 la sută din ţigările consumate provin din contrabandă, iar în regiunea Vest cota este de 31,5 la sută.

Scădere a contrabandei la nivel naţional

La nivel naţional, pentru prima dată în acest an contrabanda cu ţigarete a înregistrat o uşoară scădere. În iulie, comerţul ilicit cu ţigarete a scăzut până la 12,9 la sută, faţă de 13,3 la sută în mai, 13,4 la sută în martie şi 13 la sută în ianuarie 2012. "Este prima reducere a pieţei negre, de la începutul anului, sub pragul psihologic de 13 la sută. Un rezultat pozitiv, mai ales dacă ţinem cont că, şi în actualul context politic, autorităţile au continuat eforturile concertate pentru limitarea comerţului ilicit, considerând combaterea contrabandei o prioritate. Sperăm ca acest trend descrescător al pieţei negre să continue. Reducerea contrabandei determină creşterea pieţei legale şi implicit a contribuţiei industriei tutunului la bugetul statului. Limitarea comerţului ilicit permite, de asemenea, producătorilor de ţigarete să facă investiţii, sa creeze locuri de muncă şi, astfel, să plătească mai multe taxe", a declarat Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI România şi Moldova, citată de hotnews.ro.

Citit 1852 ori Ultima modificare Marți, 27 August 2013 16:45

4 comentarii

 • postat de un cond.auto
  Joi, 29 August 2013 14:34
  5.13.145.***
  Aproape la doua luni ma duc si alimentez masina din Ukraina.Nu pot sa nu remarc acei traficanti de combustibil si tigari din vama.Tu stai ca fraierul la rand sa intrii in vama,iar ei nesimtitii tasnesc in fata ta la bariera fara sa respecte randul si fara ca acei pusi acolo sa faca ordine sa iei vreo masura.De la o posta se vede ca sunt foarte multi traficanti care au stranse legaturi cu politistii de frontiera si vamesii de la noi si de la moldoveni.Are dreptate cel care a comentat mai inainte de cei din vama si politie de frontiera ...ca au masini noi si vile de te pierzi in ele !
  0
  2
  Raportează
 • postat de mm
  Miercuri, 28 August 2013 23:07
  217.212.230.***
  o tara plina de rahat ,in care un pachet de tigari costa mai mult decit in orice colt al lumii...(la puterea de cumparare a amaritului de rind) considerind ca este dependenta ,aniiiimalul de stat exploateaza acest ...
  1
  1
  Raportează
 • postat de un idiot care plateste taxe
  Miercuri, 28 August 2013 16:43
  217.212.230.***
  Cum mama masii orice lucrator la vama, politia de frontiera, finante, cu salariu de bugetar, in 2-3 ani obtine viloaie noua, masina de lux NOUA, daca nu ar exista acest trafic?
  0
  6
  Raportează
 • postat de winston de moldova
  Miercuri, 28 August 2013 14:56
  5.13.201.***
  fiecare zona din galati cu trei-patru circiumi are si dealerul de tigari de moldova. eu si toti ii stim daca locuim acolo si bei o bere. nu pot sa cred ca politia locala, si alti politisti nu stiu nimic. de fapt nimeni nu stie nimic dar politicienii nostrii condamna vehement fraudarea fiscalitatii. doar minciuni de adormit copii, chiar toti avem fete de prosti? e doar un alt smen de facut bani pentru cei "destepti" si cu puterea in mina in orasul asta. daca te duci in piata rusilor, pe basarabiei, in piata in 17, in orice piata din galati te intreaba cel putin 3-4 daca vrei tigari. nici nu se fereste nimeni. si tot puneti taxe si impozite noi, fir-ar sa va fie de politicieni golani ce sinteti.
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.