Zona Liberă şi Parcul Industrial, atractive pentru chinezii din Wuhan

Zona Liberă şi Parcul Industrial, atractive pentru chinezii din Wuhan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cei opt membri ai delegaţiei chineze, dintre care cinci oameni de afaceri, şi-au manifestat intenţia de a colabora în plan economic şi educaţional cu Galaţiul


„Am venit aici pentru a intensifica relaţiile de prietenie şi totodată să găsim un prilej pentru o colaborare economică şi comercială. Din discuţiile pe care le-am avut, am aflat foarte multe despre oraşul Galaţi şi suntem interesaţi să facem investiţii aici. Suntem interesaţi de Zona Liberă şi de Parcul Industrial”, le-a transmis, ieri, Zhang Xuemang, preşedintele Asociaţiei de Prietenie al Wuhan cu oraşele lumii, autorităţilor gălăţene prezente.

Cei opt membri ai delegaţiei chineze, dintre care şase preşedinţi şi vicepreşedinţi ai Camerei de Comerţ, dar şi cinci oameni de afaceri, au afirmat că sunt interesaţi să investească în Parcul Industrial şi Zona Liberă, în segmentul industriei alimentare şi nu numai, dar şi de o colaborare Wuhan-Galaţi în plan universitar, precizând că oraşul pe care îl reprezintă are nu mai puţin de 22 de universităţi şi 1,2 milioane de studenţi. „Mă bucur că, după ani de zile în care schimbul economic dintre aceste două ţări a fost lăsat puţin deoparte, putem, în sfârşit, să reluăm activităţile şi discuţiile pe teme economice. Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu vă asigur că veţi avea tot ceea ce vă trebuie, astfel încât, în cazul în care veţi avea parteneri, să vă desfăşuraţi, în condiţii cât mai bune şi legale activitatea aici”, a afirmat Dorin Otrocol, prefectul de Galaţi.

Nicolae Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţului, le-a vorbit, printre altele, delegaţilor chinezi despre facilităţile oferite de Consiliul Local agenţilor economici, dar şi despre poziţia geostrategică a oraşului Galaţi şi a României. „Cred că lunga perioadă de prietenie cu poporul chinez reprezintă un element istoric esenţial aşa încât prezenţa dumneavoastră aici reprezintă un eveniment de cea mai mare importanţă. Autorităţile locale din Galaţi, domnul prefect, eu şi domnul primar Marius Stan suntem partizanii unei strângeri cât mai mari a relaţiilor de prietenie şi a relaţiilor cu China. Colaborarea economică cu China este un element strategic fundamental”, a declarat preşedintele CJ.

În primăvara anului viitor, o delegaţie formată din oameni de afaceri gălăţeni, condusă de Ion Mocanu, preşedintele Camerei de Comerţ, va efectua o vizită în Wuhan.

Citit 2272 ori Ultima modificare Joi, 12 Decembrie 2013 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.