Ce părere au gălăţenii despre producătorii şi comercianţii de carne
Foto: Foto: Remus Basalic

Ce părere au gălăţenii despre producătorii şi comercianţii de carne
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Medicul veterinar ne recomandă, fără discuţie, să ne cumpărăm carnea de porc pentru sărbători din magazine şi hale autorizate şi să urmăm semnele testării de către autorităţi. Ce spun, însă, oamenii? Cei mai mulţi dintre cei cu care am vorbit noi sunt de părere că testarea calităţii cărnii e importantă. Gălăţenii susţin însă că nu au încredere nici în cei care cresc păsări şi animale de carne în ferme şi nici în medicii sau în celelalte autorităţi care ar trebui să verifice.

"E bine să fie carnea testată, sunt de acord. Dar unde se face aşa ceva cu seriozitate? Am cumpărat şuncă de la un magazin de aici, din Piaţa Centrală, iar când am ajuns acasă mi-am dat seama că mirosea îngrozitor. Am revenit cu ea aici şi au refuzat să mi-o schimbe, pe motiv că deja tăiasem o bucată mică din ea. Despre ce medicină veterinară şi despre ce control vorbim aici?”, se întreabă retoric domnul Sandu, în vârstă de 66 de ani.

"Am văzut ferme de pui în care păsările vii ciuguleau păsările moarte. Bun, ajunge carnea de la o fermă specializată în magazin, nu e tăiată la ţăran. Şi vreţi să-mi spuneţi că e sănătoasă? Nu este. De multe ori, consum carnea de la porcul pe care îl tăiem şi pe care nu o ducem la veterinar. Am mult mai mare încredere în ceea de produce ţăranul acasă, testat sau nu, decât în ce este verificat dar făcut industrial”, ne spune Stan Mircea, în vârstă de 59 de ani, producător agricol cu culturi vegetale la Schela.

Citit 1199 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Decembrie 2013 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.