Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură: "Politicienii gălăţeni nu au sprijinit dezvoltarea Galaţiului"

Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură: "Politicienii gălăţeni nu au sprijinit dezvoltarea Galaţiului"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* "Bani sunt pe piaţă, dar să-i vedem la lucru, în Galaţi", mai apreciază specialistul


Pe principiul că „dacă nu te omoară, criza te face mai puternic”, mediul de afaceri gălăţean începe să-şi caute noi căi de dezvoltare. Despre provocările aflate în faţa întreprinzătorilor, în interviul acordat „Vieţii libere” de preşedintele CCIA Galaţi, Ion Mocanu:
- Cum mai reuşeşte mediul de afaceri gălăţean să supravieţuiască, au fost măsurile anticriză pe măsura aşteptărilor?
- Din punctul meu de vedere, măsurile anticriză nu au fost nici eficiente, nici nu au răspuns aşteptărilor mediului de afaceri. Mediul de afaceri, dacă supravieţuieşte, supravieţuieşte prin eforturi proprii, extrem de dure, cu foarte mari sacrificii. Tocmai de asta pot spun că mă bucur că mediul de afaceri a întinerit. Vezi la ora actuală companii mai mici, mai mari, cu manageri cu vârste între 35 şi 45 ani, cu o altă vitalitate, o altă mentalitate, au ieşit în lume, au o altă viziune despre dezvoltare şi despre afacere. Sunt oameni care nu se sperie de criză, au trecut prin ea, au servit-o drept în piept. Pe ei criza i-a învăţat că efortul trebuie să-l facă singuri şi să evite cât se poate contactele sau situaţiile conflictuale cu partea asta, de buget-finanţe a statului român, care acţionează destul de greoi.
- Să înţelegem că este posibil să asistăm în 2014 la un dezgheţ al mediului de afaceri?
- Din punctul meu de vedere, cu toate că premizele din punct de vedere al fiscalităţii, al oportunităţilor financiare, nu sunt foarte încurajatoare pentru mediul de afaceri, ceva, ceva începe să se simtă. Există acum şi această posibilitate ca mediul de afaceri gălăţean să fie - şi a început să fie - sprijinit de CJ şi Primărie. Ridicându-se plafonul pentru care nu mai este necesară o licitaţie publică, multe din lucrări pot fi date prin negociere directă şi se dau la firme gălăţene, ceea ce cred că este un lucru bun pentru economia locală.

Banii, eterna poveste

- Ce-ar putea ameninţa această dezvoltare, ce ar putea să o împiedice?
- Lipsa sprijinului bancar. O firmă care are la ora actuală cinci angajaţi şi, să spunem, câştigă un contract sau două de reparaţii, nu are decât mijloace restrânse de a finanţa, până la încasare, lucrarea. Nu există prefinanţări din partea beneficiarul de lucrare, motiv din care trebuie să mergi la o instituţie bancară, iar băncile fie refuză să dea creditări, fie condiţiile sunt extrem de dezavantajoase pentru întreprinzători. Rămân cu speranţa că recentele măsuri luate de BNR de reducere a dobânzii de referinţă şi scăderea rezervelor minime obligatorii vor determina băncile, în trei, patru luni, să vină şi ele cu dobânzile mai jos, să deschidă creditarea. Bani sunt pe piaţă, dar să-i vedem „la lucru”, în economia reală.
- De ce s-ar încăpăţâna băncile să stea „pe sacul de bani”, în loc să dea credite?
- E mentalitatea lucrătorului român din bănci. Chiar dacă banca mamă este din Austria, lucrătorii sunt români. La Galaţi nu cunosc să existe, la toate băncile străine, vreun lucrător din ţara de origine a băncii mamă. Partea română, pentru a-şi păstra poziţia şi a nu risca nimic, la analiza unui dosar de creditare găseşte extrem de multe oprelişti, chichiţe, în calea celui care îl doreşte. În România nu există un sistem de creditare precum cel din SUA sau Olanda, în care, odată încheiat un contract, să te poţi finanţa din bancă în baza acelui contract. Partea română nu a acceptat aşa ceva, nu se implică în aşa ceva. Ne lipseşte deopotrivă un mod de lucru mai eficient şi mai flexibil.

Oportunităţi pentru Galaţi

- Unde ar avea în prezent Galaţiul potenţialul de dezvoltare cel mai mare?
- Galaţiul are un potenţial fantastic pe partea de agricultură, de la animale, până la producţia de roşii, mere, struguri etc. Ar fi chiar posibilităţi de export. Dar pentru asta e nevoie de mai multe componente. Dacă s-ar găsi, de exemplu, pentru carne, un partener în China, pentru ca producţia livrată să fie de interes, ca să vină vaporul până aici, cantitatea ar trebui să fie foarte mare. Prin urmare, ar trebui să existe capacităţi de depozitare şi refrigerare. La fel, şi pentru legume şi fructe, ar trebui să existe depozite pentru păstrare cu mediul controlat. Toate lucrurile acestea, puse într-un program complex al CJ, al Primăriei, pot da o direcţie de dezvoltare fără probleme zonei judeţului Galaţi.
- În afară de agricultură, ce posibilităţi mai vedeţi?
- Noi suntem un oraş cu tradiţie industrială. Problema este de adaptare, de tehnologie, de o gândire pe termen lung, nu neapărat numai a evoluţiei salariale, ci şi a raportului dintre evoluţia salarială şi productivitate. Dacă un investitor nu are grijă să-şi reînnoiască tot timpul utilajele, să investească în dezvoltare în partea tehnică a activităţii, în resursele umane, nu va ajunge să realizeze ceea ce-şi propune. Prin urmare, profitul trebuie băgat nu în „mofturi”, gen maşini de lux - ar fi o prostie – ci reinvestit în echipamente, tehnologii, perfecţionarea personalului care să ne crească competitivitatea pe piaţă. La ora actuală, este loc de dezvoltare pe partea de pregătire în domeniul sudurii, al tubulaturii industriale, în domeniul electric. De altfel, există la Galaţi un grup de câteva firme foarte puternice - ce-i drept, olandeze – care exportă echipamente în toată lumea. Mai avem şi exemplul Damen, care a abordat construcţia de nave din ce în ce mai tehnice şi mai sofisticate. Şi lista rămâne deschisă.

Aleşii, fără "randament"

- Ce ne-ar mai trebui nouă, în mod special, la Galaţi?
- O Dunăre navigabilă pe toată perioada anului. Navromul este cea mai mare companie europeană ca număr de nave. În schimb, din cauză că aproape jumătate de an Dunărea este blocată fie de gheţuri, fie de ape scăzute, de multe ori compania „macină” în gol sau stă cu săptămânile să aştepte să plece sloiurile de pe Dunăre. Trebuie investiţii, trebuie luată mai în serios Strategia Dunării, pentru că în joc sunt sume uriaşe - peste 80 miliarde euro, şi nu numai pentru fluviu, ci pentru porturi, infrastructura navală, transportul naval. Bani sunt, dar aici este inclusiv rolul politicienilor din Galaţi, de a merge la ministere la braţ cu reprezentanţii companiilor din domeniul navigaţiei, transporturilor, porturilor, pentru obţinerea de proiecte sau includerea proiectelor lor în Strategia Naţională. Acesta nu este trafic de influenţă, să fie clar, e vorba de a sprijini un program european care aduce clare beneficii comunităţii.
- Din experienţă, mediul politic a răspuns unor astfel de cerinţe?
- Îmi permit să spun că, în 24 de ani, rentabilitatea actului politic este sub 15 la sută, fără să precizez aici care mai mult, care mai puţin. Implicarea directă în acest fel de susţinere – pe zona economică, mă refer – a lăsat de dorit. Foarte puţini au fost politicienii care cunoşteau partea economică. Iar din aceia care o cunoşteau doar o parte din ei s-au implicat, alţii s-au implicat… pentru ei, iar aceasta este un lucru mai puţin plăcut. Dar una peste alta, faptul că Galaţiul nu dispune de legături de transport – autostrăzi, faptul că nu reuşim să valorificăm Dunărea, că nu avem proiecte majore de dezvoltare care să pună economia în mişcare, se datorează, în bună măsură, lipsei de implicare a celor care ar fi trebuit să susţină Galaţiul.

Citit 3485 ori Ultima modificare Marți, 21 Ianuarie 2014 09:26

21 comentarii

 • postat de Comunist expirat corupt imbalsamat cu alcool
  Vineri, 24 Ianuarie 2014 13:25
  5.13.214.***
  Dupa fatza pare a fi imbalsamat cu alcool.La vremuri noi tot noi,escrocii.O rusine pentru firmele din Galati,sa fie reprezentate de un comunist expirat si corupt.Ne meritam soarta.
  0
  4
  Raportează
 • postat de cetatean latitor de taxe chiar si celor care dorm
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 15:02
  193.230.156.***
  Sunt de aceeasi parere cu COCO. Galatiul a avut cei mai multi parlamentari si senatori care nu au facut absolut nimic pentru urbe ci doar pentru pungile lor si asta din banii nostri. Oglinda acestora este orasul si sunt cetatenii. Oglinda politicienilor, mai ales actualmente este sparta. Frumos sustinea unul dintre comentatori- sa nu ii mai vedem pe cei din cloaca Ciuca-, si nu numai, bine ar fi ca masurile luate de catateni sa fie acelea de a le interzice sa mearga pe strada , langa noi, acestor neispraviti. Asta ar merita toti politicienii Galatiului care si/au batut joc si au avut scop doar inavutirea lor. Ce face DNA/ul din Galati???? Pune sub tacere tot ce gasesc in neregula ptr. ca sunt corupti.
  0
  4
  Raportează
 • postat de coco
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 09:15
  89.122.10.***
  de ce a fost asa: am avut oameni cere i-am tinut in guvern, parlament si in conducerile locale niste betivi, vezi pe platica, gogoncea; smenari vezi toader, "om bun" necula, durbaca, nevinovatul de paslaru, boldea, prezentul - absent saghian, rainea (vorbeste mult si nu face nimic, tot aminteste de cand a fost el maistru la rulmentu barlad si arbitru la fotbal) si lista poate continua, nu au facut nimic pentru oras, pentru oameni; doar pentru ei si pentru tot ei si...........
  0
  8
  Raportează
 • postat de Escroc vechi
  Miercuri, 22 Ianuarie 2014 07:23
  5.13.214.***
  Escrocul asta ne da lectii ?.Ziarist fa o investigatie si spune galatenilor cum a fost dat afara specimenul asta din Santierului Naval,pentru furturi si escrocherii si ce avere colosala are.Vezi si beizadeaua lui care-si spune Noni ce afaceri dubioase cu STATUL are.
  2
  8
  Raportează
 • postat de cip
  Marți, 21 Ianuarie 2014 22:04
  79.115.169.***
  hahaha, bai asta tu nu vezi ceva? foarte clar?
  investițiile se fac în Transilvania, de ce?
  pentru ca Europa vrea sa rupă România în bucăți, iar Transilvania e singura cu șanse sa rămână în UE după dezmembrarea României

  Am plecat de mult din Galați, sfatul meu e sa plecați cu prima ocazia oriunde în România de vest sau prin tari străine, la Galați nu o sa vina sa investească nimeni niciun cent, abia a promis Ponta o autostrada care sa lege Iași de Târgu Jiu și apoi spre Brașov prin 2025, autostrada la Galați poate prin 2050.

  După dezmembrarea Romanii cu asa zisa autonomie administrativa Galați va murii, gândiți-vă cum o sa plătiți pensiile dinozaurilor pensionați de Ilici în perioada de boom industriala fără ajutor de la București? și fără un oras industrializat
  3
  8
  Raportează
 • postat de un galatean
  Marți, 21 Ianuarie 2014 20:57
  5.13.142.***
  Endava angajează peste 500 de oameni în doi ani şi extinde birourile din Bucureşti şi Cluj

  Grupul britanic din industria IT Endava, care a ajuns pe piaţa locală la 1.000 de angajaţi în birourile din Bucureşti, Cluj şi Iaşi, îşi propune ca în următorii doi ani să îşi majoreze personalul cu 25% pe an, astfel că la finalul anului 2015 numărul de salariaţi ai companiei ar putea ajunge la circa 1.560.

  Britanicii au intrat pe piaţa locală în 2006 prin stabilirea unui birou la Cluj, iar în 2012 a fost inaugurat un sediu şi în Bucureşti, unde în mai puţin de un an şi jumătate Endava a ajuns la 300 de angajaţi.

  Ca urmare a expansiunii accelerate, britanicii au decis să îşi schimbe anul acesta atât biroul din Cluj, cât şi pe cel din Bucureşti. Astfel, compania a închiriat la sfârşitul anului trecut jumătate dintr-o clădire de birouri pe care omul de afaceri Iulian Dascălu o va construi anul acesta în Cluj, în timp ce mai recent a fost semnat contractul pentru preluarea unui spaţiu de 5.000 de metri pătraţi în clădirea AFI Park 3 pe care grupul AFI Europe o va finaliza în Bucureşti la sfârşitul acestui an.

  Britanicii au decis astfel să continue relaţia cu proprietarii în birourile cărora îşi desfăşoară în prezent activitatea, ţinând cont că unul din sediile actuale din Cluj este în clădirea Iulius Business Center deţinută tot de Dascălu, în timp ce birourile din Bucureşti se află în clădirea AFI Park 1, prima construită de AFI Europe lângă mallul de la Cotroceni.

  Spaţiul ocupat în AFI Park 1 a devenit insuficient, în condiţiile în care compania îşi propune ca până la finalul acestui an să ajungă la 400 de angajaţi în Bucureşti, astfel că britanicii au decis să se mute într-o clădire aflată în construcţie din cadrul aceluiaşi proiect. „AFI Park are o serie de avantaje pentru noi din punctul de vedere al locaţiei şi al accesului cu mijloace de transport în comun, al serviciilor disponibile în cadrul AFI Palace Cotroceni, al locurilor de parcare, dar şi din perspectiva faptului că suntem aproape de universităţi şi există posibilităţi de extindere în cadrul aceluiaşi complex de birouri – astfel încât toate acestea au condus la decizia că AFI Park este alegerea bună pentru noi“, a declarat Radu Grosu, Delivery Direc­tor pentru centrul de dezvoltare al Endava din Bucureşti.

  Parteneriat intre Parcul de Soft Galati, Facultatea de Stiinta a Calculatoarelor (Universitatea Dunarea de Jos) si Primaria Galati pentru a incerca de a aduce o filiala a unor firme de profil si pe piata galateana ?
  0
  5
  Raportează
 • postat de un galatean
  Marți, 21 Ianuarie 2014 20:52
  5.13.142.***
  Austriecii de la Holzindustrie mizează pe afaceri de 550 mil. € şi încă 250 de angajaţi

  Compania Holzindustrie Schweighofer, controlată de omul de afaceri austriac Gerald Schweighofer, şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 550 mil. euro, mai mult cu 8% faţă de anul trecut.

  Compania a finalizat anul 2013 cu afaceri totale de 507 mil. euro şi 2.500 de angajaţi în cele patru unităţi de pro­ducţie din România, conform datelor preliminare transmise de companie. Holzindustrie Schweighofer, cea mai va­loroasă companie din industria locală a lemnului, s-a clasat pe locul 26 în ediţia din 2013 a anuarului Top 100 cele mai valoroase com­pa­nii din România, rea­lizat de Ziarul Financiar în cola­borare cu Casa de In­vestiţii Capital Partners.

  „Estimarea pentru cifra de afaceri din acest an este de 550 de mi­lioane de euro. Totodată, până spre finalul lui 2014 vor fi create aproximativ 250 de locuri de muncă, în domenii diferite, în cele patru unităţi de producţie existente în ţară. Urmărim să anga­jăm cât mai multe per­soane din mediul local, din regiunile unde de­ţinem fabrici“, au de­clarat pentru ZF Transil­vania reprezen­tan­ţii com­paniei.

  Austriecii deţin pe piaţa locală fabrici la Rădăuţi (pentru pro­duc­ţia de cherestea, înfiin­ţată în anul 2008), Sebeş (tot pentru cherestea, înfiin­ţată în 2003), la Siret (unitate de producere a panourilor încleiate, pre­luată în 2008) şi la Comăneşti (pentru maga­zinele de tip do-it-yourself, DIY, preluată în 2009). Clienţii companiei sunt din indus­tria de prelucrare ulte­rioară a lemnului, depo­zitele de cherestea, comer­cianţii en-gros sau ma­gazinele do-it-yourself.

  Holzindustrie Schwei­ghofer exportă produsele sale în 67 de ţări, iar prin­cipalele pieţe ale che­restelei în 2013 (conform volumului exprimat în metri cubi) au fost Asia şi America (44%), Orientul Mijlociu (21%), Europa (20%), respectiv România (15%). În ceea ce priveşte capacitatea de producţie a companiei, anul trecut Holzindustrie Schweighofer a tăiat 2,9 milioane de metri cubi de buştean, a produs aproximativ 254.000 de tone de peleţi, 66.000 de metri cubi de panouri încleiate, 95.000 de metri cubi de panel, iar producţia de cherestea laminată a fost de 153.000 de metri cubi.

  In alte orase se poate, la Galati cand ?
  2
  2
  Raportează
 • postat de un galatean
  Marți, 21 Ianuarie 2014 20:18
  5.13.142.***
  O fabrică din Arad în care lucrează 225 de oameni produce trenuleţe electrice care ajung în 42 de ţări

  Fabrica din Arad a companiei germane Modelleisenbahn, unul dintre cei mai mari producători de trenuleţe electrice din lume, este condusă de două românce, ambele în vârstă de 29 de ani.

  Compania germană Modelleisenbahn produce la Arad 120.000 de locomotive şi 700.000 de vagoane pe an într-o fabrică deschisă în 2006, în care lucrează 225 de angajaţi. Trenuleţele produse şi asamblate aici ajung în 42 de ţări.

  „Investiţia de la Arad a fost relativ redusă, de 500.000 de euro. Fabrica are 4.400 metri pătraţi în patru hale închiriate, iar echipamentul a fost transferat de la fabricile din Germania şi Austria“, a declarat într-un interviu pentru ZF Leopold Heher, CEO al grupului Modelleisenbahn.

  Compania germană, care are în portofoliu mărcile Roco şi Fleischmann, a avut anul trecut afaceri la nivel global de 51 mil. euro şi un profit EBITDA de peste 2 mil. euro.

  Fabrica din Arad produce locomotive, vagoane, dar şi componente precum piese electronice, elemente de conectare, lacuri şi vopsele şi alte componente de plastic fabricate cu ajutorul matri­ţelor. „La Arad pro­ducem 120.000 de locomotive, 700.000 de vagoane şi 3 milioane de componente şi şine pe an. Produsele sunt vândute în 42 de ţări din întreaga lume. În afară de România, grupul Modelleisenbahn mai are unităţi de producţie în Austria şi Slovacia, un birou de inginerie în Germania, iar sediul central este în Austria“, a mai spus Heher.

  Afaceri de 2,3 mil. euro la Arad

  Modelleisenbahn SRL a avut în 2012 o cifră de afaceri netă de 10,7 milioane de lei (2,36 mil. euro) şi un profit net de 100.000 de lei (22.000 de euro) conform datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor, plasându-se pe locul cinci în topul producătorilor de jucării din România. Heher nu a confirmat cifrele, specificând că politica grupului este de a publica rezultatele financiare la nivel de grup.

  În România Roco şi Fleischmann, cele două mărci de trenuleţe ale grupului, au avut vânzări de aproximativ 300.000 de euro. „Estimarea legată de piaţa europeană de trenuleţe şi accesorii este de aproximativ 250 de milioane de euro pe an, iar principalele pieţe sunt Germania, Austria, Elveţia, Marea Britanie şi Franţa. România este o piaţă mică, dar cu un potenţial mare de creştere. Cele două mărci ale noastre au avut anul trecut vânzări de 300.000 de euro în România. Există cluburi ale pasionaţilor de trenuleţe aproape în fiecare oraş mare.“

  Cum au ales Aradul şi ce planuri au

  Grupul german a ales Aradul pentru deschiderea fabricii datorită infrastructurii şi salariilor.

  „Elementele-cheie care ne-au ajutat să alegem Aradul au fost buna conexiune la infrastructura de transport, situaţia de pe piaţa muncii, faptul că există o universitate, nivelul salariilor şi zona industrială. Fabrica a fost deschisă în 2006“, a declarat Heher, adăugând că „avem colaborări cu parteneri români în ceea ce priveşte componentele din plastic, echipamente şi ambalaje“.

  Pentru 2014 fabrica, a cărei conducere a fost preluată începând cu anul trecut de o echipă de executivi români, plănuieşte recrutarea a cinci noi angajaţi la secţia de lacuri şi vopsele.

  „Echipa de conducere a operaţiunilor din Arad este formată din două tinere, Romina Moldovan, 29 de ani, şi Bianca Ardelean, 29 de ani, ambele lucrând în cadrul companiei din 2008“, a spus Heher, care vizitează fabrica de 3-4 ori pe an.

  Cele două românce au început ca asistente ale directorului fabricii, pentru ca în 2009 Moldovan să devină director de producţie, iar Ardelean director de logistică. Cele două sunt caracterizate de către Heher ca având o experienţă vastă în ceea ce priveşte producţia, logistica, organizarea şi afacerile de pe piaţa trenuleţelor electrice. Schimbarea de management s-a făcut după ce fostul şef al operaţiunilor de la Arad a fost promovat ca director de producţie pentru mărcile Roco şi Fleischmann la nivel de grup.

  Un exemplu de afacere din vestul tarii.....autoritatile de la Galati ?
  1
  2
  Raportează
 • postat de B.D.
  Marți, 21 Ianuarie 2014 19:08
  5.13.219.***
  La Reliqvarium!
  Asta-i ca-n bancul cu martoaga, care a adus-o taranul la targ sa o faca de ras!

  Votati cu usl-ul si o sa aveti parte inca 40 de ani de asemenea butoaie de whyski ambulante!
  2
  10
  Raportează
 • postat de BASIL
  Marți, 21 Ianuarie 2014 18:12
  76.121.151.***
  Domnule inginer Mocanu va rog sa intelegeti urmatoarele :cu asemenea Fatza si cu limba rusa vorbita in stadiu de incepator este inadmisibil sa mai veniti la Camera.Am inteles ca l-ati avut pe constructorul de avioane LILION in subordine ca si pe ''dulapul liberal'' V P Dobre ,este timpul sa va inscrieti in asociatia euro-pensionarilor activi.Deasemenea rugati un prof. univ..de la facultatea de medicina locala sa va prescrie un tratament cu ASLAVITAL TRIPLE STRENGTH .LA REVEDERE IN PARCUL VEGA !
  1
  13
  Raportează
 • postat de tu-i tv-ul masii!
  Marți, 21 Ianuarie 2014 17:48
  95.83.253.***
  pai asa, cu telecomanda pe masa Dl Mocanu?!
  0
  10
  Raportează
 • postat de Fresnescu Ionel
  Marți, 21 Ianuarie 2014 14:21
  86.127.22.***
  Voi ce va dati cu parerea despre dezvoltarea municipiului Galati,nici acum nu va dati seama ca dezvoltarea Galatiului este dependent de de marele si superbul oras numit BRAILA.Galatiul a fost distrus de bobardamentele din cel de-al doilera razboi mondial , si din el nu a mai ramas decat marewle oras frate NEW BRAILA, pe langa care Galatiul sa se mai plieze ca oras dunarean. In rest Galatiul nu este alt ceva decat un oras tipic COMUNISTOID. Mai zevzecilor de mici comunistoizi care postati pe internet ( ca bosorogimea nu stiu sa foloseasca internetul) , daca nici acum nu vreti sa intelegeti ca Galatiul este dependent de NEW BRAILA , chiar nu mai am cu cine sa vorbesc.Mai galatenilor , daca voi ati sustine NEW BRAILA , ca sa devina capitala cultural europeana , si Galatiul va aparea cu multe imagini pe firmament , care va deveni fala galatenilor.Hai odata pentru totdeauna cu metropola NEW BRAILA in care galatenii sa se regaseasca cu brailenii impreuna. Daca sunteti de acord cu mine va rog sa votati.
  17
  3
  Raportează
 • postat de cip
  Marți, 21 Ianuarie 2014 13:11
  188.26.150.***
  ma gândeam ca va referiți la acele firme care produc bani din producție, nu la firmele care sunt abonate la primărie, pentru mine aceste firme nu se pot numi altceva decât niște căpușe
  0
  16
  Raportează
 • postat de Politicienii ca politicienii, dar miniștrii pe care i-am avut în guverne, nimic nu au lăsat în urmă, goi total, ineficienți.
  Marți, 21 Ianuarie 2014 11:59
  80.97.242.***
  Politicienii gălățeni nu au sprijinit Orașul Galați, Județul Galați? Nici nu prea au cum prin Parlament ridicături de mâini pentru a votului ieșit pentru niște legi fără valoare, predictibilitate nulă. Asta mai înțeleg, sunt aduși cu pluta vremurilor, dar ineficiența pentru gălățeni a fost adusă de miniștrii gălățeni ce s-au perindat după '89 prin peste 50 de guverne ce chiar nu au lăsat nimic bun pentru Orașul Galați sau județ, au trecut ca gâsca prin apă la guvernare, nimic nu s-a prins de la ei, bocnă totală.
  0
  13
  Raportează
 • postat de Simona
  Marți, 21 Ianuarie 2014 11:35
  81.12.149.***
  Nu contează ce vârstă are personajul de faţă, contează ce vrei să faci pentru acest oraş care nu are nici un proiect frumos de anvergură.
  Dacă ar fi puşi manageri tineri în diferite funcţii poate aceştia nu ar avea experienţa necesară şi nu ar şti să lege toate lucrurile.
  Trebuie să existe o conlucrare SERIOASĂ între toate structurile şi toate domeniile de activitate pentru a face ceva SOLID, VIABIL şi CARACTERISTIC pentru oraşul şi zona noastră!
  Se spune că pe perioade de criză se fac proiecte.. Să facem atunci MARI PROIECTE, iar politicienii gălăţeni care nu sunt în stare să înţeleagă acest lucru să părăsească scena politică urgent, altfel vor intra în istorie ca personaje negative (a se vedea aici o listă de indivizi care se trebuie să-i eliminăm: Necula, Pâslaru, Nica, Dobre, Toader, etc..)
  5
  15
  Raportează
 • postat de COCO
  Marți, 21 Ianuarie 2014 10:59
  89.137.222.***
  Rog TV Galati sa nu ne mai intoxice zile la rand cu parlamentarul Ciuca , ca ne-am saturat de figura lui care doar ,,latra" si nu face ceva pentru Galati. De atatia ani cerseste prin cartiere votul oamenilor, promite ,se lauda , prosteste alegatorii, pleaca la Bucuresti si mai vine din cand in cand la Galati ca sa nu-l uite lumea pana la viitoarele alegeri.Este o rusine , sa spuna ce a facut din ceea ce a promis.
  Dar macar sa nu-l mai vedem , este un mare mincinos la fel ca si ceilalti parlamentari ai Galatiului.
  0
  25
  Raportează
 • postat de Ciobanu Melu
  Marți, 21 Ianuarie 2014 10:56
  188.26.125.***
  Cat mai e de furat in tara asta.... inseamna ca inca suntem o tara bogata.

  Apropos, vin alegerile si scoateti dinozaurii de la naftalina?
  La azil! Lasati locurile libere pentru oamenii care vor si care pot! Suntem satui de imparteli politice!

  Halatu' ? Cat mai e halatu'?
  1
  21
  Raportează
 • postat de JAG
  Marți, 21 Ianuarie 2014 09:04
  5.13.206.***
  Noi romanii, suntem popor bogat, vin americanii sa ne construiasca autostrazi, si mai vin si austriecii, plus altii, canadienii sa ne scota aurul din munti, francezii sa ne dea apa potabila in capitala, tot americanii extrag gaze de sist, altii ne vand de mancare, cand noi putem hrani la dublu.........etc
  Dar noi cu conducatorii, pe care cica i-am ales, cu ce ne ocupam, in Romania noastra.
  Suntem slugi la stapani, sub o alta forma decat iobagii din carti.
  1
  26
  Raportează
 • postat de any
  Marți, 21 Ianuarie 2014 08:10
  79.116.106.***
  personaje de carton....
  2
  19
  Raportează
 • postat de dinu
  Marți, 21 Ianuarie 2014 06:57
  113.160.100.***
  "Politicienii gălăţeni nu au sprijinit dezvoltarea zonei" Cum te-ai "sprijinit" tu pentru tine si familia ta de Damen, pana te-au dat afara
  4
  31
  Raportează
 • postat de B.D.
  Marți, 21 Ianuarie 2014 06:49
  5.13.219.***
  Lasa-ne cu specialistul dat afara sub escorta din SNG!
  Asta a fost specialist pentru el si familia lui!

  SI oricum e unul din bosorogii care pot sa.si pape in liniste pensia "aia amarata" dupa ce au pus fabricile pe chituci..... de aceea n-avem locuri de munca, la peste 70 de ani "ce cauti in muntii nostrii"?


  Urat din partea lor!
  5
  28
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.