Îngrijorare: ArcelorMittal îşi va plăti furnizorii cu întârziere

Îngrijorare: ArcelorMittal îşi va plăti furnizorii cu întârziere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Problema suprataxării energiei şi a liberalizării accelerate îi afectează şi pe partenerii de afaceri ai ArcelorMittal Galaţi. Conducerea companiei a confirmat pentru "Viaţa liberă" că îşi va plăti cu întârziere furnizorii în perioada următoare. Potrivit unor informaţii din mediul de afaceri gălăţean, conducerea ArcelorMittal a trimis scrisori tuturor partenerilor locali de afaceri prin care îi anunţă că le va plăti facturile cu 15 zile întârziere, situaţia urmând să continue, din câte se pare, până la finalul lunii iunie. Decizia, care a provocat îngrijorare în rândul oamenilor de afaceri locali, nevoiţi astfel să amâne şi ei la rândul lor plata furnizorilor, a fost luată ca urmare a problemelor generate de preţurile mari la electricitate şi gaze naturale. "ArcelorMittal Galaţi a cerut furnizorilor săi să accepte o amânare la plata facturilor cu două săptămâni, pe o perioadă strict limitată. Din cauza poverii preţurilor foarte mari la electricitate şi la gaze naturale, precum şi a amânărilor în corectarea distorsiunilor de pe aceste pieţe, ArcelorMittal Galaţi a cerut cooperarea furnizorilor săi în privinţa plăţii facturilor. Vrem să mulţumim pentru înţelegere furnizorilor afectaţi de această măsură şi ne exprimăm speranţa că distorsiunea preţurilor la electricitate şi la gaze naturale va fi rezolvată în cel mai scurt timp posibil, pentru a reveni la condiţiile normale de lucru", se arată într-o declaraţie a Biroului de Relaţii Publice al ArcelorMittal Galaţi.

Citit 2596 ori Ultima modificare Joi, 17 Aprilie 2014 17:29

7 comentarii

 • postat de Renegatul
  Luni, 21 Aprilie 2014 16:29
  70.193.18.***
  Hai cu demolarea!!! Asta e viitorul...teren nearabil sa ramana in vecii vecilor!
  2
  0
  Raportează
 • postat de Si salariatii AMG amana de ani de zile facturile la utilitati,..
  Sâmbătă, 19 Aprilie 2014 12:53
  79.116.107.***
  Saracia in randul muncitorilor din combinat e colosala.Am facut imprumuturi la CAR,LA BANCI LA PRIETENI,sa mai pot rezista presiunilor de la electrica,apaterm,impozite ,etc.
  Pentru masa de Pasti ,am fost astazi cu 30 de lei la piata.Transmit familiei MITTAL cu ocazia sarbatorilor Pascale, invierea lui Hristos,sa se bucure exact ca salariatii din Arcelor Mittal Galati.
  0
  5
  Raportează
 • postat de sidexu33
  Vineri, 18 Aprilie 2014 23:54
  82.137.8.***
  depinde daca accepti aceasta intarziere .e o scrisoare si atat . trebuie sa ramai pe pozitie si sa invoci clauzele contractuale .un contract se modifica prin act aditional si atat .
  1
  2
  Raportează
 • postat de diaconu m.
  Vineri, 18 Aprilie 2014 20:34
  84.117.42.***
  Combinatul de la Galati nu se ve inchide! Vor ramane mai putini oameni dar de inchis nu se inchide! E o companie puternica si cu profit! Stati linistiti si nu va temeti ca nu se inchide!
  0
  3
  Raportează
 • postat de Blue Motion
  Vineri, 18 Aprilie 2014 10:49
  86.127.101.***
  mai oameni buni...de ce nu relatati complet ce contine aceasta scrisoare trimisa de Arcelor partenerilor? Prima problema este cea a Furnalului Nr. 5 care va intra dupa sarbatori, in reparatii si aceste reparatii dureaza pana la sfarsitului lunii iunie...asa s-a intamplat si cu Furnalul 3...idem, identic si la fel...acum au bagat si pretul gazelor...etc...asa ca...publicati informatia completa si corecta
  0
  7
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Vineri, 18 Aprilie 2014 08:07
  213.218.53.***
  pretul la gaze in UE15 este mai mare decat in Romania !

  acolo este deja liberalizat !!!

  de ce se tot plang de preturile in Romania cand sunt cel putin mai mici decat in UE15 ????
  Sau salariile ca sunt de 5 - 10 ori mai mari in UE15 ???

  Sunt doar pretexte pentru a intarzia platile, nu exista motive reale.
  1
  14
  Raportează
 • postat de Renegatul
  Vineri, 18 Aprilie 2014 00:35
  70.194.98.***
  Si uite asa se va crea un lant al slabiciunilor si hienele vor mari perioada de plata intentionat de la 15 ...la 30, iar apoi la 3 luni, ca sa aiba motiv sa-l inchida la un moment, sa motiveze apoi ca furnizorii sunt de vina ca nu accepta plata cu intarziere...speram sa puna lacatul pe el si sa ramana o piesa de muzeu din care sa mai producem si noi un leu, decat sa-l demoleze si sa ramanem cu un teren nici macar arabil...
  1
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.