Ambasadorul Olandei, IMPRESIONAT de noul sediu al companiei din Galați, DMT Design
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Ambasadorul Olandei, IMPRESIONAT de noul sediu al companiei din Galați, DMT Design
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Investiţia s-a ridicat la 2,5 milioane de euro şi va fi principalul centru operaţional al companiei specializate în domeniul ingineriei navale


Sediul ultramodern al companiei DMT Design SA a fost inaugurat ieri în prezenţa Ambasadorului Olandei, Excelenţa Sa, dl. Matthijs van Bonzel, dar şi a unor numeroşi reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai autorităţilor publice locale. În valoare de 2,5 milioane de euro, noul sediu va fi „inima” companiei conduse de Piet ter Schure, cel care, pornind în 2001 de la o firmă cu doar patru angajaţi a ajuns, în prezent, la o companie cu 90 de specialişti de prim rang în domeniul ingineriei navale. „Este rezultatul unei echipe care a combinat ce-i mai bun în România cu ce-i mai bun în Olanda. Este o construcţie solidă, capabilă să facă faţă oricăror provocări”, a arătat Piet ter Schure, făcând aluzie deopotrivă la valoarea echipei pe care o conduce, cât şi la calitatea arhitectonică, funcţională, inginerească a noului sediu. Preluând elemente din arhitectura olandeză modernă, clădirea cu patru etaje va dispune deopotrivă de spaţii administrative, spaţii pentru proiectanţii în domeniul naval, dar şi spaţii de relaxare pentru angajaţi, precum o sală de sport şi un club de petrecere a timpului liber.

Ieri, în prezenţa  s-a pus, simbolic, „ultima cărămidă” la noua clădire, alături de Piet ter Schure fiind deopotrivă familia, colaboratori şi colegi din cadrul companiei. Tot simbolic, „tradiţionala” panglică inaugurală a fost înlocuită cu un lanţ de metal, iar foarfecele cu un cleşte, pentru a sublinia determinarea de care compania gălăţeană vrea să dea dovadă în depăşirea oricăror obstacole.

Ambasadorul Olandei, Excelenţa Sa, dl Matthijs van Bonzel, s-a arătat plăcut impresionat de performanţele tehnice la care echipa româno-olandeză a reuşit să ajungă. „Echipa DMT Design este un exemplu al combinaţiei ideale între valorile României şi Olandei, este exact „miezul” în jurul căruia încercăm să construim Uniunea Europeană. Sunt mândru să văd arborate împreună cele trei steaguri - ale României, Olandei şi UE”, a declarat Excelenţa Sa, dl Matthijs van Bonzel. Ambasadorul Olandei nu au uitat să puncteze importanţa pe care mediul privat o are pentru consolidarea economică şi socială a comunităţii gălăţene, îndemnând autorităţile publice să fie aproape şi să sprijine potenţialii investitori. De altfel, atât primăriţa din Vânători, Sicuţa Murgu, cât şi primarul Galaţiului, Marius Stan, au ţinut să remarce rolul companiei olandeze ca model pentru întreg mediul de afaceri gălăţean, cât şi ca importantă sursă de locuri de muncă şi veniturile la bugetele publice.

Ieri s-au ciocnit cupe de şampanie, s-au schimbat impresii şi felicitări, însă dincolo de asta obiectivul companiei este cât se poate de clar. „Căutăm ingineri pentru a „cuceri” lumea”, ne-a mărturisit managerul DMT Design, Piet ter Schure, încrezător deopotrivă în viitorul Galaţiului, dar şi în perspectivele pe care compania le are pe pieţele internaţionale.

Afla mai multe despre cum s-a ridicat echipa DMT:

"Ei ţin oraşul în viaţă": DMT MARINE EQUIPMENT, lecţie olandeză pe tărâm gălăţean

 

Citit 9677 ori Ultima modificare Duminică, 25 Mai 2014 16:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.