Din cauza lor putem rămâne "PE USCAT"/ Care sunt ASOCIAŢIILE cu cele mai mari DATORII la Apaterm (FOTO)

Din cauza lor putem rămâne "PE USCAT"/ Care sunt ASOCIAŢIILE cu cele mai mari DATORII la Apaterm (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 30 de asociaţii de proprietari însumează restanţe de peste 31 milioane de lei la facturile de apă caldă şi căldură


Unii sunt mai egali decât alţii, în sensul că îşi permit "luxul" de acumula datorii fără să le pese că, din cauza lor, au şi alţii de suferit. Acest lucru este demonstrat clar, negru pe alb, de o analiză a Apaterm, în baza datelor centralizate la sfârşitul lunii mai, privind restanţele populaţiei către furnizorul de apă caldă şi căldură.

Jale în Micro 38, 39 şi 40

De departe, aceste cartiere datorează cele mai mari sume către Apaterm. Potrivit datelor furnizate de companie, cele mai datoare 30 de asociaţii însumează 31.004.643 lei. La nivelul celor trei cartiere, datoria este de 37.313.524 lei. Campioana absolută a acestor cartiere este Asociaţia numărul 820. Locatarii celor opt blocuri din această asociaţie au de plătit nu mai puţin de 3.160.436 lei. Pentru a avea un termen de comparaţie, această asociaţie are de plătit către Apaterm mai mulţi bani decât toate asociaţiile din Piaţa Centrală. Cele mai datoare zece asociaţii din Piaţa Centrală însumează 2.601.566 lei, iar la nivel de cartier, datoria este de 2.818.784 lei.

Micro 17 vine tare din urmă

O altă asociaţie cu datorii monstruoase se află în cartierul Micro 17. Este vorba despre asociaţia 371 Olt, care a acumulat o datorie de 3.065.180 lei. Este urmată îndeaproape de asociaţia 372, care are de plată 1.288.142 lei. Per total, în Micro 17, cele mai datoare 10 asociaţii însumează 12.788.509 lei, iar la nivel de cartier datoria este de 15.909.659 lei. Datoria celor din Micro 17 este practic dublă în comparaţie cu cea a locatarilor din Micro 16, unde cele mai datoare zece asociaţii însumează "doar" 6.426.636 lei, iar la nivel de cartier datoria este de 8.445.426 lei.

Siderurgiştilor Vest, datorii de milioane

Cele mai datoare zece asociaţii din acestă zonă însumează 11.224.579 lei, iar la nivel de cartier datoria este de 12.748.153 lei. Cea mai datoare asociaţie de aici este asociaţia cu numărul 331, ai cărei proprietari au de plătit 1.780.871 lei.  Ca şi comparaţie, în zona veche cele mai datoare patru asociaţii însumează 482.612 lei, iar la nivel de cartier, datoria este de 560.117 lei.
În total, asociaţiile de proprietari din Galaţi datorează către Apaterm 81,32 de milioane de lei, aceasta reprezentând datoria de bază, la care se adaugă penalităţi în valoare de 78,02 milioane de lei.

Încă 127 de gălăţeni au solicitat ştergerea penalităţilor

Alte 986 de dosare se află în diferite de etape de verificare pentru a intrat în programul de ştergere a unor datorii către Apaterm. Faptul că Apaterm este foarte aproape de intrarea în faliment nu mai reprezintă demult un secret pentru nimeni. Pe de altă parte, principalele vinovate pentru această situaţie sunt, poate, chiar asociaţiile de proprietari, asociaţii care au acumulat datorii colosale către societatea ce se ocupă cu furnizarea agentului termic în Galaţi. Practic, în ultimii 12 ani, aceste datorii au crescut exponenţial, iar blocaje financiare au făcut ca, în prezent, să se pună problema închiderii societăţii.
În încercarea de mai diminua pierderile, Apaterm a demarat şi în acest an programul de ştergere a penalităţilor, program ce se adresează celor care au acumulat datorii la plata întreţinerii.
"Până acum, în acest program au fost acceptaţi 127 de proprietari care înregistrau debite şi penalităţi. Alte 986 de dosare se află în diverse etape ale verificărilor şi încă aproape 4.000 de proprietari au solicitat şi au primit formularele pentru începerea procedurii de verificare a debitelor şi penalităţilor", a declarat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Apaterm.
Numărul celor care şi-au depus dosare pentru ştergerea penalităţilor este, totuşi, infim în comparaţie cu cei care au apelat la această procedură în anul 2013.
"Cei 127 de proprietari intraţi până acum în programul de ştergere a penalităţilor reprezintă doar 1 la sută din numărul celor care au accesat procedura derulată în 2013, respectiv 12.000 de persoane. În ceea ce priveşte sumele, acum s-au achitat 456.942 lei, adică 10,75 la sută din suma încasată anul trecut", ne-a declarat Mihai Costache. O concluzie ar fi însă şi aceea că, deşi sunt mai puţini cei care s-au înscris în 2014 în acest program, aceştia au achitat, în medie, mai mulţi bani în comparaţie cu cei care au beneficiat de ştergerea datoriilor anul trecut. Suma medie plătită anul trecut a fost de 418 lei, iar acum ea este, până în acest moment, de 3.597 lei, în creştere de 8,6 ori.
De asemenea, este în creştere şi valoarea medie a penalităţilor şterse anul acesta, care se cifrează la 4.163 lei, aproape dublu faţă de anul trecut, când a fost de 2.278 lei.

Penalităţi uriaşe

Trei dintre gălăţenii care şi-au depus cereri pentru ştergerea penalităţilor au acumulat sume uriaşe, adică peste 20.000 de lei. "Reamintim că programul derulat de Apaterm se adresează celor care înregistrau datorii la data de 31 martie 2014 şi care, în schimbul plăţii debitului, beneficiază de ştergerea penalităţilor", a mai spus Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Apaterm.

Unii îşi achită întreţinerea în avans

Dacă unii au datorii uriaşe, alţii preferă să-şi plătească întreţinerea în avans. Este cazul Asociaţiei de Proprietari nr.368, din cartierul Micro 17. Chiar dacă este  într-un cartier cu datorii uriaşe către Apaterm, asociaţia respectivă a plătit în avans 9.219 lei, tocmai pentru a nu avea surprize pe timp de iarnă. În cartierul vecin, în Micro 16, Asociaţia nr.305 a plătit în avans 4.521 de lei. Într-un alt cartier cu datorii, în speţă în Micro 19, găsim încă o asociaţie cu oameni conştiincioşi. Este vorba de Asociaţia nr.420, care a plătit în avans 3.605 lei. În total, în Galaţi există 126 de asociaţii de proprietari ce şi-au plătit în avans întreţinerea sau au înregistrată ca datorie doar întreţinerea pe luna în curs.

În Micro 40, restanţe cât şase salarii la un loc

Cei mai îndatoraţi gălăţeni sunt, de departe, cei care locuiesc în Micro 40. Potrivit datelor furnizate de Apaterm, fiecare  gălăţean ce locuieşte în acest cartier are, în medie, de plătit nu mai puţin de 5.427 de lei. Acest lucru înseamnă că, un locuitor din această zonă ar trebui să scoată din buzunar 6,03 salarii minime pe economie, doar pentru a fi la zi cu plăţile la întreţinere. În Micro 38 situaţia este asemănătoare. Datoria medie, per apartament, este de 5.021 de lei, adică "doar" 5,57 de salarii minime pe economie. În cartierul Micro 39, datoria medie pe apartament este de 4.562 de lei, adică 5.06 salarii minime pe economie. În Siderurgiştilor Vest, datoria medie pe apartament este de 4.101 lei, adică 4,55 salarii minime pe economie.
La polul opus al datoriilor pe apartament se află cei din Centru, care au de scos din buzunar numai 724 de lei. Într-o situaţie similară se află şi cartierul Mazepa I. Aici, datoria medie pe apartament se situează la valoarea de 906 lei, cu fix şase lei peste salariul minim pe economie.

 

Vezi şi: APATERM-ul e FALIT, dar directorii au ÎNCASAT sume fabuloase!

Citit 8826 ori Ultima modificare Duminică, 06 Iulie 2014 17:49

21 comentarii

 • postat de Locatar de bloc
  Sâmbătă, 02 August 2014 18:38
  78.97.254.***
  -Contracte individuale cu furnizorii ( presupune un paienjenis de tevi si ramificatii ,ca si la gase ... dar nu e imposibil)
  -Femeia de servici , electrician , mecanic sa dispara si sa fie facute contracte cu societati de profil. Nu se mai platesc presedinti , nu se mai platesc administratori , nu se mai platesc taxe si impozite pe salarii , nu se mai platesc chirii pe spatiile folosite ca si sedii de asociatii. Nu se poate renunta la serviciile de intretinere si reparatii, dar se pot externaliza.
  E mai simplu , mai comod sa faci contract cu o firma care e responsabila pentru calitatea serviciilor prestate. Acea firma e obligata sa aiba si garantii financiare in banci si daca nu-si respecta clientii poti sa reziliezi contractul , ceri despagubiri si mergi la firma concurenta. Nu-si vor permite sa isi piarda clientii.
  In Bucuresti , Iasi , Cluj mai mult de jumatate din blocuri sunt administrate de asemnea firme la o calitate sporita a serviciilor. In Galati nu mai exista decat o firma de acest gen si are 5 scari de bloc. Ca de obicei colosul "rosu" se misca greu ancorat in coruptia post-pro-comunista.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Capitalistu ne-comunist
  Miercuri, 30 Iulie 2014 12:19
  83.70.241.***
  Apa este un drept fundamental deci APaterm poate fi usor data in judecata daca intrerupe acest serviciu chiar si in cazul celor cu datorii!
  Schimbati logica fratilor, educati-va putin vedeti ce-i cu capitalismul asta care se face cu oameni care pricep sistemul altfel, cat exista generatia cu mentalitatea formata de ceasca nu avem nici o sansa!
  Lasati grija datoriilor vecinilor, crestinilor! Aveti cele mai Mari Preturi in Ue la energie, la gaz importat, mancarea e la preturi de Vest, cat salariul minim este de 6ori mai mic ca in restul Ue, unii se Mira ca mai traiti daramite ca Aveti facturile la APaterm la zi!?
  Obisnuiti-va cu idea ca n-o sa Aveti Apa, din cauza falimentului APaterm; caldura la iarna urmeaza si probabil nici curent electric! Iar asta e din cauza celor care vor sa traiasca in capitalism, cat nu stiu ce-i aia, deci sunt usor de manipulat, de politicieni si alti smecheri care stiu regulile jocului..ASta e monopolul ca nu aveti minte sa faceti investitii sa aveti concurenta pe piata! Ignoranta, Boala grea!€€€€
  0
  3
  Raportează
 • postat de adm 102
  Marți, 29 Iulie 2014 22:37
  92.82.179.***
  Adm. Bezman - asociatia 102. 15-18 milioane salariu, activitate - ioc. daca intrebi ceva ti se raspunde ca el face liste, socoteli, etc. In rest - dezastru: aia cu repartitoare fac ce vor, datorii cat casa, buruieni de un metru jumate prin "spatiile verzi", mizerie pe scari etc.
  0
  3
  Raportează
 • postat de DIDI RECUPEREAZA LA GALATI .......JURISTII LUI LA AMSTERDAM !!!!!!!!!!!!!
  Marți, 08 Iulie 2014 21:44
  84.117.45.***
  Si eu care ma asteptam ca la afirmatia ......DIN CAUZA LOR ...... :

  sa apara pozele unor nevolnici,(managerial vorbind ) cum sunt :

  - DIDI RECUPERATORUL DE .........nimic, si
  - GRAURE INGHITITORUL DE ..........bani mincinosi

  dar si a juristei APATERMULUI ,care a umplut zile la rand paginile facebook-ului, cu pozele-i puternic contrastante , facute in toata Olanda , IN LOC SA MISTE CUMVA CELE 3000 DE DOSARE, CE NU AU VAZUT INCA INSTANTA SI PROBABIL NICI N-OR S-O VADA PANA LA DESFIINTAREA SOCIETATII.

  De , !!!!! ce sa-i faci , se plateste bine statul degeaba in echipa de suflet a RECUPERATORULUI.

  Numai banii de la datornici nu se recupereaza

  Oricum , nestiinta, incapatanarea Primarului , chiar si INTERESUL , DE CE NU !!!! , de a-l pastra pe acest neica nimeni, in varful distributiei galatene de agent termic , incepe sa semene a PROSTIE ........

  Toate in defavoarea , pe banii si lipsurile galatenilor.
  1
  5
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Marți, 08 Iulie 2014 18:28
  79.116.126.***
  @Stamate.
  Sigur mai e si altceva la mijloc. Apaterm nu poate refuza debransarea pe motive inexistente. Adreseaza-te in scris apatermului si vezi ce raspuns primesti.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Stamate
  Marți, 08 Iulie 2014 15:07
  83.103.186.***
  Eu doresc instalarea unei centrale termice si APATERM nu aproba debransarea ,datorita faptului ca asociatia 319 are datorii?E posibil asa ceva?Stiti vreo solutie ?
  0
  9
  Raportează
 • postat de ana
  Marți, 08 Iulie 2014 13:08
  5.13.139.***
  Nu se poate sa fie bagati in aceeasi oala toti ,eu stau in micro 40 si nu am datorie nici macar un ban si nu am avut niciodata datorie la intretinere ca daca stii sa dramuiesti fiecare banut nu faci datorie. cand se ia salariu primul lucru e sa iti achiti datoriile ca daca lasi o luna dupa aia greu poti sa achiti de aceea este bine sa achiti datoriile la timp.renunti la concedii, gratare si multe altele dar datoriile sunt pe primul loc, fie ca e intretinere,gaze ,lumina sau multe altele.
  1
  6
  Raportează
 • postat de gemini
  Luni, 07 Iulie 2014 22:39
  213.128.190.***
  titlul corect ar fi fost: "ŞI din cauza lor putem rămâne "PE USCAT"/ Care sunt ASOCIAŢIILE cu cele mai mari DATORII la Apaterm".
  Io ce să zic, n-am datorii la nimeni, n-am treabă cu apă caldă sau căldură distribuite centralizat, plătesc impozite, dar constat că primăria acestui minunat municipiu bagă bani frecvent în cimitirul denumit Apaterm. Buba e în primul rând la incompetenţii care conduc / au condus oraşul. N-ar fi trebuit să se ajungă la situaţia asta fără ieşire.
  0
  12
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Luni, 07 Iulie 2014 19:45
  79.116.126.***
  Oameni buni, pentru situatia actuala vina e impartita. In primul rand e vina oamenilor, a proprietarilor care nu si-au platit contravaloarea serviciilor furnizate catre ei.
  Apoi, e vina societatilor furnizoare care nu au cautat solutii sa stopeze din primele momente furnizarea serviciului catre cel care nu plateste contravaloarea lui.
  In al treilea rand e vina municipalitatii ca nu a luat masurile legale care se impuneau si nu au verificat si sanctionat conducerea fiecarei asociatii de proprietari care nu lua masuri pentru respectarea legii, respectiv recuperarea imediata a sumelor restante.
  Oamenii politici, deasemenea, sa nu supere sfantul alegator, a lasat ca lucrurile sa treneze asa si sa mai ia un nou mandat.
  Atata timp cat nu vom avea la conducere oameni hotarati, determinati, in actiunile lor, lucrurile se vor indrepta catre un sfarsit inefabil. Un sfarsit pe care cu siguranta il intuieste toata lumea.

  Din pacate, victime colaterale sunt cei corecti, care si-au platit la zi datoriile catre asociatie/furnizori si ei vor suferi cel mai mult si pe nedrept ca moral, ei si-au facut datoria.
  Asta e, totul tine de natura noastra umana, de lipsa de civism si speram sa mai vina vreun politician care sa ne mai dea vreo pomana de dragul unor voturi in favoarea lui. Totusi se pare ca s-a ajuns la fundul sacului si pur si simplu nu mai e de unde si sincer sa fiu, ar fi cazul ca cei ce nu merita sa traiasca in orasul asta, sa-si ia talpasita si sa se duca de unde au venit.

  Lucrurile au ajuns prea departe, sunt prea complicate si o rezolvare pe care si-ar dori-o toti, nu exista.
  0
  14
  Raportează
 • postat de Cine-i prostul? Ăla care dă sau cel ce primește fără să plătescă?
  Luni, 07 Iulie 2014 18:18
  109.99.201.***
  Hai măi frate, îmi dai marfă fără s-o plătesc...cine este prostul, ală care primește sau care dă....că doar nu dă dun buzunarul lui, asta-i diferența. Nu ai bani, ca la electrica, vii cu mascații, poliția, executorul judecătoresc și mufezi ce nu a plătit omul, căldură, apă caldă...decuplează frate, că nu-i greu o blindare. Uite, eu nu am bani, nu am venit și mă chinui să mă debranșez de la apă caldă și căldură....nu se poate nu se vrea. Dacă-mi dă, consum frate, fraierii să plătescă, simplu. Nu mai plângeți, nu vor să ne debranșeze...treaba lor.
  1
  16
  Raportează
 • postat de стенка разин
  Luni, 07 Iulie 2014 16:29
  82.208.137.***
  @ presedintele de mare valoare al asociatiei 206, tiglina 1 - aveti 2 sentinte definitive si irevocabile. Aveti de dat - prin sentinta - 109.000 lei.
  In total, restante asociatia 206 - 4,3 miliarde + 2,5 miliarde penalitati.
  Asociatia 206 are 600 de apartamente.
  Cite ierni nu ati platit caldura?
  2
  11
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Luni, 07 Iulie 2014 14:55
  213.218.53.***
  Poate sa creasca pretul la gaz si de 2,5 ori, dar stiu ca nu platesc din buzunarul meu nici-un director de Apaterm
  si nici-o conducta a altora.

  Pretul la gaze oricum mai poate evolua si in scadere, pentru ca acum pretul este destul de mare, si mai are loc sa scada.
  In principiu dupa gazele de sist, pretul poate scadea si la jumatate din cel liberalizat, practic am avea peste 2-5 ani acelasi pret cu cel de azi !!!
  Adica liberalizarea sa nu aduca nici-o crestere a pretului gazelor.

  Mai adaugam si negocierea la nivel de UE a gazelor si am avea un pret si mai bun, etc.
  0
  9
  Raportează
 • postat de un locatar al asoc. 206 Tig. 1
  Luni, 07 Iulie 2014 14:39
  5.13.192.***
  D-lor, desfiintarea asociatiilor de propietari nu poate fi facuta pina cind nu se vor face contracte individuale cu furnizorii de servicii (apa rece , calda si caldura ) iar acest lucru nu se intimpla nu din cauza administratorilor ci din cauza societatilor care nu au interes sa faca acest lucru , ptr. ca nu ar mai putea incasa decit ce se consuma. Inca nu sunteti lamuriti ca facturile catre asociatii nu se intocmesc de catre furnizori pe baza consumului , ce pe baza necesarului de bani (vezi salarii uriase , utilaje, piese schimb etc.) al societatii respective . Deci hotia in mare parte este la acesti furnizori , care au angajati o multime de directori si directorasi , salariati care umbla brambura de colo pina colo cit este ziua de lunga si o lista infinita de functionari care plimba hirtiile dintr-un birou in altul si din cind in cind mai si pierd din ele. La asociatia 206 de ex. programul este de luni pina vineri de la 8 la 18 , si iti trebuie numai bunavointa sa platesti , deasemeni s-au intocmit o multime de dosare de actionare in judecata a restatierilor dar legea este tare anevoioasa , in primul rind mediator , apoi judecatorie care da o multime de termene in dosare care sunt clare ... daca cind depui dosarul anexezi copie dupa fisa restantierului si de acolo reiese ca el nu a platit de doi ani nici un leu , cu toate ca a fost anuntat , somat si chemat la mediator , la ce tu judecator dai 8-10 termene la care el nu se prezinta si debitul creste in continuare ? imi poate raspunde cineva unde este logica ? Asa ca d-lor nu amestecati toti administratorii in aceasi oala , mai sunt si oameni responsabili care intradevar vor sa faca ceva si acestiqa trebuie motivati financiar , ptr. ca altfel va ajunge tot Galatiul ca in micro 40. Si apropo , aportul primariei care este , ca exista un serviciu care raspunde de asociatii de propietari , si de salariile astora vad ca nimeni nu comenteaza.
  3
  15
  Raportează
 • postat de Scapă cine poate, sărăcia bubuie și este în expansiune...știți că FMI-ul nu ne mai dă bani să ne întreținem? Scumpiri și oameni, familii pe drumuri ne așteaptă.
  Luni, 07 Iulie 2014 14:01
  92.86.88.***
  Asta-i harta sărăciei de după Decembrie '89, conturile roșii a blocurilor vor crește exponențial.....și înainte de '89 românul bea bere, mânca la grătare, restaurantele Ultimul Leu, Distrugătorul, Nemotivatul, Om bogat-Om sărac, Pescarul erau pline și nimeni nu era dator la întreținere Ăsta-i rezultatul economic al guvernanților în Galați, deindustrializarea forțată mafiotă fiind singura activitate economică a peste 50 de guverne perindate pe la Palatul Victoria.
  2
  15
  Raportează
 • postat de adrian
  Luni, 07 Iulie 2014 13:00
  86.127.212.***
  Dupa ce intra in faliment apatermul poate usor sa se apuce de camatarie daca la o datorie de 80000 ei au penalitati de 78000.la un credit de locuinta pe 25 de ani dai inapoi bancii inca 90% apaterm ia mai mult intr-un timp mai scurt.
  0
  9
  Raportează
 • postat de gelu
  Luni, 07 Iulie 2014 12:20
  213.233.96.***
  si la asociatia 373 la blocul c10 ap.18 au datorie 45.000 lei si stau pe spatele nostru
  0
  4
  Raportează
 • postat de Tepes Voda
  Luni, 07 Iulie 2014 11:45
  89.136.186.***
  E usor sa spui [sa scrii] ca din cauza asociatiilor cu datorii mari ramanem fara apa calda sau caldura .O societate ca ,,apaterm,, tinuta artificial in viata din banii nostri,alta societate care declara profit,dar umfla pretul apei are monopol,asadar face ce vrea .Populatia orasului si asa saraca a platit bani grei pentru directorii pusi politic in functii,dar incapabili de a conduce ,administratorii platiti regeste,dar hoti,nu-i verifica nimeni .Si atunci cum sa faca fata omul de rand,sarac,cu un salariu sau pensie de mizerie la asemenea furturi ?Ca sunt si persoane pentru care concediile,gratarul,bautura sunt pe primul plan,da,exista si asemenea exemplare .Dar cei mai multi se chinuie sa supravietuiasca ,la gramada,ca asa vor autoritatile .Daca s-ar desfiinta asociatiile si s-ar incheia contracte individuale,oamenii s-ar mai descurca,exista solutii .Dar cine ar mai putea profita dupa aceea ,de unde sa mai fure autoritatile ?
  0
  10
  Raportează
 • postat de oana
  Luni, 07 Iulie 2014 09:09
  86.127.214.***
  MARELE PROGRAM APATERM.. Nu s-a intrebat nimeni de ce au aplicat asa putini galateni in 2014? Lumea se plange ca nu le sunt eliberate acele adeverinte de la asociatie, ca asociatiile refuza sa ii ajute in a-si plati debitul direct catre Apaterm....Vorbe goale! Poate ar trebui sa faceti o campanie sa vedeti ce se ascunde in spatele fiecarei asociatie de care lumea se plange in mod constant. Numai nereguli, sisteme invechite si greu de inteles, un program de gravide, lipsa de comunicare, calcule numai de ei stiute
  2
  14
  Raportează
 • postat de CETATEANUL URBEI
  Luni, 07 Iulie 2014 07:51
  79.116.107.***
  PLATIM CA PROSTII ADMINISTRATOR , PRESEDINTE ,CENZOR ETC SI NU FAC NIMIC! NIMIC! , VIN 4 ORE PE
  SAPTAMANA LA ASOCIATIE!! DIN CONTRA NE FURA SI BANII !!
  DESFIINTAREA ACESTOR ASOCIATII, CONTRACTUL INDIVIDUAL!
  CETATENII NU MAI AU INCREDERE IN ACESTE ASOCIATII COMUNISTE!! TRAIM DLOR. IN CAPITALISM!! CU ALTE REGULI DE ORGANIZARE COLECTIVA !!--FIECARE RASUNDE PENTRU EL ,SI NU PENTRU INTREAGA TURMA!!
  SE AUDE DL PRIMAR SI COSILIERI LOCALI!!
  6
  30
  Raportează
 • postat de anisoara
  Luni, 07 Iulie 2014 07:01
  89.136.184.***
  In cadrul Asociatiei de proprietari nr. 710 exista datorii din cauza d-nei administrator care nu face demersurile necesare pentru a recupera banii, nu aplica legea.... dar nimeni nu vede si nimeni nu face nimic. Iar societatile implicate in furnizarea de servicii ne raspund ca asociatia trebuie sa faca toate demersurile, iar in final tot proprietarul fara datorii are de suferit ca nu-l baga nimeni in seama sau mai rau , o institutie a statului care ar putea face ceva nu raspunde petentului in termen.
  2
  11
  Raportează
 • postat de IC
  Luni, 07 Iulie 2014 06:26
  5.13.209.***
  Datoriile si penalizarile insumeaza cca 160 milioane lei ,respectiv contravaloarea a 1600 de apartamente . Sa presupunem ca janstantele hotarasc sa fie scoase la licitatie apartamentele datornicilor ,unde se gasesc 2-3000 ce doritori care sa cumpere aceste apartamente ,in timp ce in Galati mai sunt sute daca nu mii goale ?Situatia incalzirii hipercentralizate este fara de rezolvare ,trebuie sa constientizeze toata lume acest lucru. Am totusi o intrebare ,de ce se sterg penalitatile numai la cei cu datorii peste 10000 lei si dece nu se sterg si penalitatile la cei cu centrale de apartament ,datornici datorita aberantului Ordin ANRSC 343/2010 ? Introducand si acesti datornici in program Apaterm poate obtine ceva bani de la acestia, altfel cei taxati pentru un seviciu ne comandat si inexistent ,vor avea tot interesul ca asociatia ,blocul sa fie debransate datorita datoriilor iar Apaterm sa intre cat mai repede in faliment.Si inca ceva ,Apaterm a fost scutita de plata penalitatilor fata de Electrocentrale ,a scutit si beneficiarii de plata penalitatilor de aceiasi suma ?
  3
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.