Un INVESTITOR AMERICAN, la Galaţi. 2.000 de noi LOCURI DE MUNCĂ, pentru gălăţeni

Un INVESTITOR AMERICAN, la Galaţi. 2.000 de noi LOCURI DE MUNCĂ, pentru gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

* Printre avantajele de care vor beneficia angajaţii se numără recompensa financiară, care variază între venitul mediu brut din România şi cel mult 1.500 de euro brut


Compania americană Computer Generated Solution, sau pe scurt CGS, a anunţat că va deschide o nouă filială la Galaţi. Obiectivul companiei pentru primele 18 luni de funcţionare în oraşul nostru este să ajungă la 2.000 de angajaţi, vorbitori de limbi străine şi posesori de abilităţi tehnice şi experienţă în domeniul financiar.

Potrivit reprezentanţilor CGS Romania, principalele argumente care au dus la luarea deciziei de deschidere a reprezentanţei de la Galaţi au fost rata şomajului foarte mare (aproape 10 la sută), dar şi faptul că urbea de la Dunăre este oraş universitar, lucru care generează posibili viitori angajaţi. De altfel, acest lucru nu este de mirare, dat fiind că mai bine de trei sferturi dintre angajaţii companiei au aproximativ 25 de ani, iar 95 la sută dintre aceştia sunt absolvenţi de studii superioare şi vorbitori de cel puţin două limbi străine.

Salariu atractiv, bonuri de masă şi bonusuri

Printre avantajele pe care le aduce angajarea într-o companie precum CGS se află recompensa financiară, care variază între venitul mediu brut din România şi poate ajunge până la 1.500 de euro brut. În momentul în care numărul angajaţilor din reprezentanţa gălăţeană va ajunge la 2.000, CGS va deveni al patrulea angajator din oraş, după ArcelorMittal (6.752 de angajaţi), Arabesque (2.486 de angajaţi) şi Şantierul Naval Damen (2.333 de angajaţi).

Confom ultimelor date primite de la AJOFM, la finalul lunii septembrie erau înregistraţi 539 de şomeri cu studii superioare, adică 3,04 la sută din numărul total al şomerilor din Galaţi. Pe lângă aceştia, anual apar cel puţin câteva sute de absolvenţi care nu reuşesc să îşi găsească un loc de muncă în domeniul studiat, lucru valabil nu doar pentru absolvenţii de IT, ci şi pentru cei de la Economie sau Limbi Străine.

"E foarte bine că un angajator cu nume se gândeşte să ofere o şansă Galaţiului. Avem, cu siguranţă, personal calificat, cu dorinţă de muncă, aşa că decizia companiei CGS de a deschide o reprezentanţă în Galaţi nu poate decât să ne bucure", ne-a declarat Cezar Cristian, director executiv AJOFM Galaţi.

Cu ce se ocupă CGS

Prezenţi în România din 2006, de când au preluat call-centerul  "Easy Call", americanii de la CGS oferă servicii de "suport tehnic", "asistenţă pentru clienţi", "vânzări prin telefon"  şi alte servicii externalizate. Deoarece compania colaborează cu alte întreprinderi de top din Statele Unite ale Americii şi Europa, angajaţii au parte de traininguri specializate susţinute de lideri de piaţă din domeniul IT, banking, online, retail, etc.

În 2014, cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la 138 de milioane de lei, fiind listată printre cele mai bune companii din lume în externalizarea serviciilor.

Cele patru filiale deja funcţionale, din Bucureşti, Braşov, Sibiu şi Târgu-Jiu, însumează 3.000 de angajaţi, care oferă servicii în nu mai puţin de 18 limbi străine.

Citit 26849 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 01:29

43 comentarii

 • postat de Silviu
  Luni, 11 Ianuarie 2016 21:00
  5.13.234.***
  vii*
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dragos, un sefut mai mic
  Joi, 26 Noiembrie 2015 09:55
  5.15.74.***
  Buna,
  Sunt unul dintre "șefii mai mici" despre care vorbea domnul "fiul" care ar trebui în primul rand sa învețe sa folosească acuzativul când scrie (asta este alta poveste). Sa începem cu "venitul la munca": dacă tu sau oricine citește crede ca la munca, oriunde ar fi, se vine la și un minut ne mințim singuri. Dacă ești muncitor trebuie sa te schimbi în halat, ca doctor trebuie sa îți pregătești cabinetul cu ustensile înainte sa ai primul pacient programat, la fel și la cgs trebuie sa îți pregătești sistemele cu care lucrezi (ca vrei tu sa bei cafele și sa mănânci covrigi este problema ta). Dacă ai stat domnule "fiul" 10 min peste program pe apel ai fost încurajat sa dai mail pentru notația acestui efort supra omenesc. Apoi salariul este unul mediu pe economie plus posibilitatea de a face niște bani în plus. Cu alte cuvinte, dacă vi la munca și îți faci treaba te plătesc, dacă îți faci niște procente minime (adică nu iei apeluri doar ca sa nu stai în parc) asta înseamnă să îți faci treaba cate de cat ok, te recompensez cu bonus. Ce știi tu sa faci domul "fiul" pentru a fi plătit mai mult decât media la nivel național la un alt loc de munca? Ce experiență ai în munca? Ce experiență ai intr-un anumit domeniu pentru a emite pretenții? Îți spun eu: calificare nu ai, experiența nu ai, nu reușești sa îți faci treaba bine, dar te dai supărat sub anonimat pe internet.
  Alt aspect: toți "șefii mai mici" au luat apeluri domnule "fiul" și a avut niște rezultate și pe lângă asta alte calități și s-a bătut pentru un post de management cu alți colegi dornici sa facă mai mult în viață decât sa se plângă și sa stea la fusta mamei.
  Dacă tu înțelegi prin exploatare faptul ca team-leader-ul tău îți făcea coaching pentru ca tu sa devi mai bun în ceea ce faci, te motiva astfel încât sa poți sa reușești sa fi mai abil în munca ta pentru ca tu sa faci un bonus mai mare....da ai fost exploata :)) spune-mi te rog cate job-uri știi tu domnule "fiul" în care la fiecare 10-12 oameni exista un om care sa ii învețe sa își facă treaba mai bine?
  Nu spun ca nu este un job care nu te scoate intr-o anumită măsură din zona de confort dar doar asa poți sa îți depășești condiția de mediocritate în care poate stagnezi... sau pur și simplu înveți lucruri noi.
  Aspectul legat de oamenii de 19-20 de ani care nu au luat bac-ul și cu care poți fi pus în aceeași găleată se leagă strict de faptul expus mai devreme, vor mai mult de la ei înșiși, (sau ești gelos ca au făcut bonus mai mare decât tine). Și încă o întrebare la ce te ajuta bac-ul dacă nu ti-ai terminat studiile universitare? Și pana la urma îți pot spune din experiența ca un jurist "entry level" câștigi mai puțin ca la CGS.
  Posibilitatea de cariera domnule "tata", care cunoașteți probabil adevărul pe jumătate, exista și nu sunt deloc neglijabile la locul de munca al "fiului". Sa va dau un exemplu edificator: la începutul proiectului 4 team leaders, acum 13. Toți selectați dintre agenții care au luat apeluri și au demonstrat ca vor și pot sa învețe și sa se perfecționeze și mai ales sa facă ceva cu viata lor. Dacă anumite persoane nu se regăsesc în acest job sau nu pot sa îl facă la un nivel suficient de profesionist (cu toate ca au training 7 săptămâni, cel puțin pe proiectul în cauza...) și pleacă, asta nu înseamnă că trebuie să blamam o societate sau oamenii care lucrează în ea și încearcă sa facă din acești oameni, oameni de cariera.
  Denaturarea adevărului domnule "fiul" în legătură cu training-ul pe care l-ati parcurs unde ați învățat sa folosiți sistemele cu care ați lucrat, cultura oamenilor cu care ați interacționat, modul de prezentare al unor servicii și bunuri pe care urma sa le oferiți în interesul dumneavoastră de a face o treaba buna atunci când terminați acel training nu este același lucru cu "sa vorbești frumos".
  Acest punct de vedere nu este unul oficial CGS, ci unul strict personal. Am dorit sa îmi exprim acest punct de vedere pentru a arăta că nu fac parte dintr-o "șleahtă" de oameni puși într-o poziție pe baza de nepotism, ca eu îmi fac treaba cat de bine pot în fiecare zi și mai ales ca adevărul spus pe un sfert într-o postare publica poate se poate întoarce împotriva ta.
  Și eu ma simt calomniat prin postarea dumneavoastră domnule "fiul", am bani sa va dau în judecata, dar nu cred în acest moment ca meritați pentru mine efortul acesta. Probabil ca viața va arăta ca fuga de răspundere și curajul de a spune adevărul (mai ales părinților) nu este o direcție pe care doriți sa o urmați. Faptul ca anumiți băieți la vârsta dumneavoastră își servesc cu demnitate, curaj și pricepere patria în război în timp ce alții nu sunt în stare sa își vadă interesele la un job și se plâng ca este greu, lucruri pe care le-am afirmat, le susțin în continuare.
  Mulțumesc cititorilor, sper ca aceasta postere sa fie cat de cat edificatoare despre valorile CGS și ce fel de oameni lucrează în ea.
  Va mulțumesc!
  3
  0
  Raportează
 • postat de obiectivitatea e mama desteptilor
  Miercuri, 04 Noiembrie 2015 03:00
  5.15.79.***
  Am scris de pe telefon. Aviz carcotasilor cu diploma sau fără.de aia greselile. Nenea nu e prost. Nenea va zice ca e bine sa gânditi si singuri.
  2
  3
  Raportează
 • postat de obiectivitatea e mama desteptilor
  Miercuri, 04 Noiembrie 2015 02:56
  5.15.79.***
  Galateni, negativisti si unii pierduti prin spatiu. A sosit clipa adevărului. Va fac un rezumat. Cui nu ii convine, sa scoată monitorul din priza si sa stingă lumina.
  Cgs e o companie multinationala cu joburi diferite. Asa cum unii aduna cartofi si altii "creste" vite, asa si la cgs salariile sunt diferentiate. In primul rand de limba vorbită. Daca nenea stie doar romana, sa steie acasa daca vrea mai mult de 1000 de lei. Astea sunt salariile la noi. Daca începi pe engleza, salariile sunt undeva de la 1400-2000 de lei minim. Totul in functie program, ore de noapte, ore suplimentare. Acum, pentru baterii si fosti angajati frustrări pe viata(tată, vezi ca fii tu te a mintit; ala de zicea ca a fost el si stie ca nu se plătesc orele suplimentare mănâncă ce ramane dupa o zi de munca la "toilet") tin sa va zic ca sunt 2 tipuri de overtime. Unu e cand se cere si te anunta ca te si plăteste dupa 60 de zile, cum e in lege. Overtime poate fi cand rămâi peste program fin cauza unui apel mai lung si daca dai mail se înregistrează, iar ulterior poti fi învoit sau întârzie in baza acestuia. Ala e neplătit. Ca sunt oameni care stau aiurea pe la munca pt a se da importanti, ala nu se plăteste. Daca echipa aia de management de rahat nu il cere. Orele de noapte se plătesc cu 25% in plus la ora, legal. Nu exista in contract obligatie de a sta mai mult de 8 ore si jumatate, cu o ora pauza. Nu vrei, nu stai . Da daca stai 30-40 de ore peste program in perioada aglomerată, mai iei inca jumate de salariu in plus. Din nou, asa e pe proiectele de engleza. Nu toti sefii mici sunt bulangii, dar da, se mai si tipa la oamenii care înjură ca la usa cortului. In sibiu, acolo unde a lucrat fraierica geamantanul de zice ca nu se plăteste overtime ul, acolo au fost promovati aproape 30 de oameni in 2 ani la pozitii de management. Si mi tu mie, fraiere, ca toti erau prosti si tu destept n si reusit, ca ai fost defavorizat. Hai zi. E un job entry level, e mult de munca dar tentează. Per total stresul e mare, dar unde nu e. Pentru zona asta e un job bun si va veti convinge singuri. Provocarea mea e simplă. Va angajati si vedeti. Nu credeti toti insptii care sunt frustrati ca n au promovat. Cititi contractul si va veti convinge. Proiectele cele mai grele sunt de romana, unde salariul e minimul pe economie. Nu toate proiectele au bonusuri sau program de noapte. Tot ce vine la pachet cu inca o limba pe langa engleza e platit peste 1600 lei. Asa ca, dragii mei, încercati. Nu va place, plecati. Da nu mai comentati ca desteptii ca e plina tara asta de dinsmastia cu diploma degeaba.
  Am cativa ani experienta in firma, nu sunt f multumit dar te descurci cu banii. Sau stai acasa si iti da "tata" cate 10 lei.
  La revedere.
  2
  4
  Raportează
 • postat de Pai cum sa nu
  Luni, 02 Noiembrie 2015 15:43
  193.194.132.***
  Iauzi nene aici treaba, unii zic ca "Bucuresti este la 2h30m de GALATI". Pai poate ca si mai putin daca zbori, caci cum poti sa faci 2 ore jumate' cand sunt 220Km prin urziceni-Buzau-Braila-dig-Galati? Vreti sa mergeti pe autostrada: distanta este de 240Km. Pentru 2 ore jumate, trebuie sa ai viteza medie 100km/h , iar aceasta viteza este calculata de la plecat de pe loc din punct de plecare, pana la oprit la destinatie. Greu, greu...

  Si mai terminati cu ideile de sclavie, etc.. Nu vrei call-center, stai acasa pe banii lu' mama si lu' tata. Nu vedeti ca pentru informatii suplimentare telefonice la toate lanturile mari de magazine au call-center, la banca cum e? La electricitate si gaze?? Credeti ca munca de programator pt companii din America se face doar ziua? Stiti cum se plateste in call-center Oracle, HP sau IBM??? Vrei munca, muncesti, nu vrei munca din diverse motive: ca-i call center, ca plateste prost, ca este lucru de noapte, ca nu este in domeniul in care ai facut studii.. etc, stai taica acasa pe ajutor social, aa..., stai ca si acolo trebui sa faci ceva ore in folosul comunitatii....
  Daca vi se ofera o oportunitate aruncati cu pietre. Logic ca vor sa vina in zona asta a tarii, pentru ca statistic salariile sunt mai mici, chirii mai mici, unii se lauda cu cluster de informatica, parc de soft... Nu vrei Galati, foate bine, Cluj, Brasov si Timisoara angajeaza... Sibiul cauta forta de munca, caci somajul nu-i problema la ei, nu vrei in Ardeal, alege Bucuresti.. Totul este sa vrei, sa fii dispus la schimbari, sa accepti sa o iei pe propriile picioare cu desaga in spinare! Asta se mai numeste si maturizare, sa pornesti in viata, sa nu depinzi de parinti. Ca doar nu vreti sa va prinda 30 ani in casa cu mama si cu tata...
  1
  3
  Raportează
 • postat de kiko
  Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 15:41
  82.137.9.***
  Treceti muntii spre Sibiu,Cluj,Timisoara,Arad sa vedeti cum se cauta oameni sa lucreze si ii aduc cu autobuzele de la sate.cer cv pe autobuze, prin ziare, se fac drumuri, blocuri,peste tot in partea astalalta a tarii. De ce la noi nu se poate? Intrebatii pe marii sefi, ministri, presedinti cj pe care ii are sau avut galatiul
  1
  7
  Raportează
 • postat de catalina
  Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 13:53
  198.7.58.***
  Am lucrat acum cativa ani la (...) pe call-center, dupa 1 luna am demisionat :)). Nici nu va puteti imagina ce fel se muncea, toata lumea tipa, cereau ore suplimentare, tot felul de aberatii. Mi-a trebuit inca 1 luna sa imi revin psihic :)) .

  Desi nu aveam experienta, sictirita de tot ce am vazut in Galati, am inceput sa aplic pe la diferite joburi din Bucuresti si Iasi, vreau sa va zic ca mi-a fost rusine sa trec in CV ca am fost call-centerista :)). Dupa doua luni de lungi cautari am fost chemata la Iasi sa sustin un interviu la o sucursala de banca (am absolvit ASE Galati), in doua saptamani eram deja angajata la ei. Vreau sa va zic ca erau super, super profesionisti ! Toata lumea se respecta, daca exista ore suplimentare se platesc, nimeni nu te lua peste picior, era exact opusul pe care l-am intalnit la call-center.

  Acum am plecat in strainatate pe domeniul meu, lumea e super OK aici.

  Asa cum zicea cineva mai jos, nu ramaneti in Galati doar ca sa isi bata joc de voi un patron. Tara e mare sunt orase mari, puteti pleca in Cluj, Sibiu, Bucuresti, in strainatate.
  Sunteti tineri, daca nu cautati acum ceva mai bun, cand o sa cautati? La 40 de ani?
  3
  14
  Raportează
 • postat de mihaita
  Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 13:30
  46.23.66.***
  Vai de capul nostru, ce a fost si ce a ajung Galatiul, va bucurati ca a venit o firma de call-center ?? Multi dintre cei care au comentat pe aici habar nu au ce e ala un call-center. Decat sa te duci la un call-center in care stresul e enorm si esti batut la cap sa inchei cat mai multe vanzari mai bine te duci sofer la o firma de curierat sau te duci la Bucuresti.

  Tinerilor, Bucurestiul e la 2h30m de GALATI !!! Gasesti zeci de locuri de munca in Bucuresti, angajatori super ok care nu tin cont ca esti din Galati, Bucuresti, Iasi sau alt oras.

  Daca cautati informatii despre aceasta firma o as vedeti ca foarte multi fosti angajati la sediul din Brasov au facut in site in care povestesc ce fel sunt sechestrati cate 12-14 ore pe salariul minim pe economie :))). Era o domnisoara care povestea ca nici la baie nu avea voie sa se duca pentru ca nu cumva sa rateze un telefon. :)))

  Doar cautati pe google pareri despre aceasta firma si o sa va lamuriti.
  3
  11
  Raportează
 • postat de cristi
  Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 13:11
  95.211.211.***
  Un sfat pentru cei care doresc sa se angajeze la aceasta firma, CAUTATI INFORMATII DESPRE EA SI CITITI CU ATENTIE CONTRACTUL PE CARE IL SEMNATI.
  O sa aveti parte de 1 luna training(in care te invata cum sa vorbesti cat mai frumos la telefon), iar dupa sunteti obligati sa munciti cel putin 12 luni la ei, iar daca vreti sa plecati trebui sa platiti asa zisi bani investiti in voi. Orele suplimentare, turele de noapte nu se platesc si acest lucru e clar specificat in contract. Inca o data CAUTATI INFORMATII DESPRE EA SI CITITI CU ATENTIE CONTRACTUL PE CARE IL SEMNATI.

  Nu va lasati pacaliti de faptul ca e "firma americana", pentru ca in Romania o sa lucrati tot cu romani, nu cu americani.
  2
  14
  Raportează
 • postat de Marii investitori ricani
  Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 06:10
  84.117.40.***
  Nistetepari care dau tunuri prin toata Ue si apoi, dupa cateva luni, inchid filiala de la noi si fug cu call-centerul in rusia ori prin asia ca sa-si piarda urma.
  7
  8
  Raportează
 • postat de alla
  Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 00:36
  5.13.193.***
  Bun asa!Astazi, in locul raposatului CSG,a aparut CGS.Nu mai producem otel ci vorbe goale.
  6
  15
  Raportează
 • postat de Tata
  Sâmbătă, 31 Octombrie 2015 00:02
  89.136.5.***
  Personal, ma bucur enorm, exista opinie, pro, contra, avizata sau nu....e OPINIE !
  Domnule Florin RADVAN, va invit sa aprofundati problema, sa mai reveniti cu un articol peste 3-4 luni, cu parerile viitorilor angajati.
  Tinem aproape, chiar daca unii nu vor ! Stima !
  5
  11
  Raportează
 • postat de G.B
  Vineri, 30 Octombrie 2015 21:34
  5.13.191.***
  Intreba cineva unde vor fi amplasate aceste birouri?
  1. Etajul 3 ( in proportie de 75%) si Etajul 4 in totalitate din Magazinul Winmarkt Modern
  2. Initial vor fi doar 800 de angajati in 3 ture inclusiv de noapte si da pe parcursul intregului proiect se doreste a se ajunge la 2000 de angajati
  3. In cca. 3-4 saptamani vor fi gata toate amenajarile
  4
  7
  Raportează
 • postat de ce sa zic....
  Vineri, 30 Octombrie 2015 19:23
  89.136.231.***
  da, dupa fiul si tata ar trebui sa incepem de miine demonstratii impotriva proiectului CGS. tatal probabil e pensionar si fiul a gasit undeva de lucru intr-un mediu corect, bine platit si cu sefi adevarati. restul de tineri ar trebui sa joace la pacanele, sa plece sa lucreze la bucuresti sau in spania , italia unde iei bani multi pe munca putina si sefii sint grozavi. tatal e strict subiectiv, el crede tot ce zice fiul, da de ce eu trebuie sa incep sa injur si sa arunc cu noroi intr-un proiect ce aduce angajari intr-un galati sufocat de somaj doar pe ce zice fiul? pina la urma nici un angajat din romania nu poate fi obligat sa munceasca fara voie. eu parca zic ca tatal si fiul aveau o alta parere daca firma ce facea angajari in galati, romania era ruseasca. poate fiul si tatal lucreaza la o companie rivala, asa ca eu nu pot crede orice spune unul si altul si doresc sa vina orice firma ce angajeaza in galati. nu traim in india, africa ca sa te poata forta sa muncesti daca nu vrei pentru ca sintem un stat european cu organisme ale statului ce nu permit sclavia in munca. ca doar astia nu fac stina la beresti-meria...capra e riioasa dar tot sta cu coada in sus.
  9
  8
  Raportează
 • postat de Tata
  Vineri, 30 Octombrie 2015 18:05
  89.136.5.***
  Postul anterior este scris de fiul meu. Consideratii, pareri, sfaturi si jigniri....chiar nu ne afecteaza.Doar am incercat sa va impartasim experienta de viata. Ca Tata, dezamagirea, ca Fiu ceva cam tot acolo...
  Inca o data STIMA si RESPECT tuturor care au discutat aici, se pare ca ne pasa....
  Autorului articolului...chiar daca trebuie sa gasesti un titlu de prima pagina, sa nu crezi cumva ca suntem cazuti din luna. Inainte sa scrii un asemenea titlu, documenteaza mai serios, foarte multi tineri viseaza, spera, si de fapt ce le oferi ? sansa directa la un esec- as vrea sa vad cum ai reactiona stimate domn Ravdan. STIMA si fara resentimente!
  4
  9
  Raportează
 • postat de Fiul
  Vineri, 30 Octombrie 2015 17:46
  82.208.179.***
  Intr-un fel e bine ca se deschide, dar trebuie mentionat ca sunt o companie super neserioasa. Din experienta mea personala, ca am lucrat pentru CGS, pe un proiect american, in vanzari, vreau sa spun ca se cerea ( aproape greu de refuzat si de zis NU ) over-time mereu, a fost de curand lansarea renumitului iphone 6s/6s plus...oooookkkkkk...nu am comentat nimic cand am fost cerut la munca, unde e munca sunt si bani evident ( asta daca inchizi vanzari). Problema nu ar fi orele care le muncesti ( care ajung lejer la 12-14 ore pe zi fara overtime platit), problema e target-ul impus, unde am lucrat eu mi s-a cerut minim 11% rata de inchidere a vanzarilor ( procentajul nu e tot, pentru ca ai diverse targeturi care mereu la finalul lunii nu prea ai cum sa le atingi, ti se zice sa mentii un echilibru intre ele dar este foarte greu spre imposibil de realizat ). Iar ca sa inchei lista, ai sansa sa ti se taie bonusul din vanzari pe motivul "Tape Pull", adica clientul cere apelul in care a vorbit cu tine,pentru ca tu i-ai promis marea cu sarea si Luna la picioare iar el este nemultumit ca a primit doar un praf de sare si o bucata de piatra din luna. Motive peste motive sa ti se taie bonusul, in perioada de training promisiuni peste promisiuni, oportunitati de a progresa in cadrul companiei, functii de management bla bla bla bla. Nimic adevarat, in CGS brigada din management este o adunatura de netoți, unde am lucrat eu unul dintre team leaderi nu a luat in viata lui un apel ca agent, sa faca concret o vanzare, dar dadea sfaturi grupa mare in domeniul vanzarilor, cum sa castigi increderea omului "ma-ntelegi?". Si nu numai, eu in ziua cand am plecat daca aveam timp si bani eu ma dedicam total sa dau in judecata 2 oameni, care cu functie de "sefi mai mici" si-au permis sa ma intimideze, sa ma insulte si sa ma calomnieze - adica sa ma vorbeasca de rau dupa ce am plecat, evident ca am auzit 5 povesti diferite de ce am plecat eu si cum am plecat eu incercand sa mai conving inca nu stiu cati oameni sa plece, lucru total neadevarat n-am stat dupa nimeni sa conving doar s-a legat o serie de demisii in cateva zile, oamenii careu au plecat nici nu ii cunosteam - 4 sau 5 la numar, mi se pare penibil ca oamenii care ar trebui sa fie un exemplu de urmat sa dea dovada de o lipsa totala de coloana vertebrala si de principii si de profesionalism. Ca sa mai adaug despre aceasta brigada de management, este un cerc vicios, ei sunt instruiti sa te exploateze in interesul mai marii companii ( asta e corporatismul ) - daca lor le este bine, si tie iti va fi bine, vorbele unui team leader din proiect. Numai ca nu este asa, eu in perioada mea de munca, nu am vazut mai mult de salariul meu de baza + orele de over-time dublu ( adica cerut de ei, daca stai tu de nebun dupa program nu esti platit ) asta iar o problema - exemplu este ora 7 dimineata, si chiar inainte sa dai click sa inchizi tot, iti intra un apel...clientul te tine 12371273126 ore la telefon pentru ca il apuca pe el dupa cateva pahare de vin, in plina noapte sa isi bata joc de cineva ( evident nu ai voie sa inchizi, daaaca e oportunitatea de vanzare ), si stai peste program o ora, 2 ore lejer cu un cretin, timp care nu esti platit sa faci asta + 1-2 ore inainte de munca,pentru ca este indicat sa fii LOGAT la calculator, sa ai toate stirile si articolele din ziua respectiva citite cand incepe programul de lucru, spre exemplu incepi la 22:00 - tu la 22:00 trebuie sa fii disponibil sa preiei un apel ( ei bine ca tu sa fii pe apel la 22:00, trebuie sa ajungi la munca minim pe la 21:00 - timp de o cafea inainte de munca, poate mananci si un covrigel ceva in timp ce citesti stirile si update-urile ) - ore care iar nu sunt platite. Si tragem linia 1-2 ore inainte de program ; 2-3 ore dupa program - in cel mai fericit caz scapi cu 11 ore de activitati work related din 24, 8 ore le dormi, iti raman undeva la 7 ore pe zi foarte prost pozitionate pentru ca nu ai ce face in timpul ala ( lucrand de noapte cam ai sa lenevesti in alea 7 ore pentru ca nu ai chef de nimic). Practic a lucra pentru americani e ca si cum ti-ai dedica viata personala locului de munca, care sincer mi-a placut initial pana m-am confruntat cu tot felul de persoane patetice, bipolare si care sufera de sindromul "sefului mai mic". Sunt companii cum ar fi Stefanini, Colt, KPI care te rasplatesc pentru interesul care ti-l dai la locul de munca, la CGS inveti sa te doara in cot de orice - implicit dupa 2-3 luni sa te duci cu sila la munca, iar oamenii aia, iar apeluri care trec prin departamentul tau fara nicio legatura cu activitatea ta. Iar ca sa inchei mica mea incursiune aici pe viata libera, vreau sa mentionez ca CGS recruteaza saptamanal sute de oameni, care vin si pleaca, ba mai nou chiar inainte sa imi dau demisia se angajau pe banda rulanta tineri de 19-20 de ani fara examenul de bacalaureat luat. La capitolul asta nu stiu ce mare companie ar face asta, nu stiu cum pot numi CGS in propriul meu CV ca fiind experienta de lucru, cand ei fac treburile astea si sigur sunt stiute peste tot. Doar imaginati-va cum ar fi sa te duci la X companie, mare companie, si sa le spui am fost agent de vanzari...eu...impreuna cu gloata fara bac-ul luat. MI SE PARE JOSNIC!!!! Ce sa zic CGS, spor la Galati, imi scot din dotare aplauzele sarcastice si va privesc cu lacrimi in ochi, impresionat.
  4
  18
  Raportează
 • postat de PC
  Vineri, 30 Octombrie 2015 17:43
  78.96.252.***
  Iar firma de vanzari ! Cand ne apucam sa producem , sa vindem la ei ?
  7
  13
  Raportează
 • postat de ok
  Vineri, 30 Octombrie 2015 17:17
  89.136.231.***
  foarte bine. sa se infiinteze cit mai multe locuri de munca in galati in toate domeniile. apoi va exista concurenta intre firme pentru a atrage angajatii buni, ceea ce inseamna salarii mai bune, nivel de trai decent de pe urma carora vor cistiga si cei ce lucreaza in servicii. si un singur loc de minca creat in galati de unu cu o consignatie cu acte in regula tot inseamna un um salvat si un om mai putin de pe lista asistatilor sociali. oricum nu-i aici nici un merit al primarului, oamenii astia stiu ca exista un numar de persoane cu scoala si zona nu le da posibilitati prea mari de lucru. asa ca vin ei si propun o angajare pe un salariu si conditii de munca dupa piata muncii din galati si cu targeturi stricte de performanta. eu cred ca-i foarte corect, ei iti spun ca dau banii astia pentru munca asta. daca vrei bine, daca nu viseaza la posturi de conducere din banci. oricum munca asta nu-i pentru oricine dar e bine ca vor fi locuri de munca pentru tineri ce cunosc limbi straine, it, economie,deci pentru tineri pregatiti. asteptam locuri de munca si pentru alte categorii. e de bine asta. oricine implica proiectul cu persoana lui stan greseste.el nu are nici un merit decit ca exista pe functia asta.
  6
  11
  Raportează
 • postat de dinu
  Vineri, 30 Octombrie 2015 17:10
  89.137.230.***
  Astia au venit sa ne exploateze pe salarii foarte mici adica 800-900 lei si bonuri de masa dar stai in fata calculatorului 12-14 ore si mai ales noaptea ca la americani e zi cand la noi e noapte si lucrezi cu firme de a lor etc. Nu cedati pe salarii mici. Ori va dau 1000-1500 euro ori nu va duceti. Ajunge cu sclavia si cu exploatarea. Ce daca suntem someri. Demnitatea nu ne-o puteti lua chiar daca murim de foame.
  14
  19
  Raportează
 • postat de pentru astia care nu le place munca
  Vineri, 30 Octombrie 2015 15:32
  5.13.227.***
  cand vad unele comentarii ,ma ingrozesc cand ma gandesc la ce viitor are tara asta . oare ce vor invata copiii tai de la tine ?
  5
  19
  Raportează
 • postat de luke
  Vineri, 30 Octombrie 2015 15:22
  89.136.186.***
  Dar cine a zis ma ca muncim ? inte doi trei clienti mai tragem o tigara si un coment aici..probleme gogule ? Ba voua chiar nu va intrat in cap ca prostitutia ridica Romania ..
  Mă enervează în orasul asta mizeria, mucurile de ţigări aruncate pe geam la stop, rahaţii şi lătrăturile câinilor proprietate personala sau vagabonzi, tinuti in brate de Domnul Balcalbasa. Blocurile cu apartamente mici şi înghesuite, cu maşini mai scumpe decât apartamentul parcate în faţa lor.
  Îmi vine să urlu când plătesc impozitele ca boul cind platesc si celbra taxa de ecarisaj pentru catei bagabontii.., pentru a primi în schimb spitale infecte,
  Mă exasperează ca nu avem autostrăzi, drumuri, căi ferate, infrastructură în general, dar suntem plini de lucrări şi pasaje inutile, cu care băieţii deştepţi găuresc bugetul. si se gandesc la tuneluri pe sub Dunare
  Mă uit cu greaţă la unele comentari si nu vad decit ura si rautate...intr-un oras de rahat..condusi de oamni de rahat..singurul lucru care merge este ...PROSTITUTIA
  25
  21
  Raportează
 • postat de @ mickey mouse
  Vineri, 30 Octombrie 2015 15:08
  79.116.97.***
  Orice investitor , cat de mic , care vine si investeste in ori ce domeniu si creaza locuri de munca (100-1000-2000 de locuri ) este bine venit si trebuie primit cu flori .Ca este meritul primarului sau nu , asta mai putin conteaza .
  7
  29
  Raportează
 • postat de va mai mira ceva ?????
  Vineri, 30 Octombrie 2015 14:54
  5.13.205.***
  Alde' gica-contra , astia care zi de zi comentati de dimineata pana seara , va intreb : Oare cand mai munciti mai fratilor daca voi stati pe leptopuri de dimineata si pana seara ? Si mai aveti tupeul ordinar sa mai aveti si pretentii ! Ba vad ca unii ,chiar fara nici o rusine , recunosc ca traiesc din prostitutie ! In ce tara traim si cu ce oameni !!!!!!!!!!!
  6
  23
  Raportează
 • postat de VIRGIL
  Vineri, 30 Octombrie 2015 14:34
  79.116.97.***
  Daca esti tampit ...tot tampit ramai ...!!! Nu te poti vindeca cu una cu doua !!! Pai mai mucosilor "contra societatii " ,cand se scria pe la ziar ca nu stiu ce firma , nu vrea sa investeasca la Galati era de vina primarul . Acum cand se scrie ca o firma vrea sa investeasca la Galati , nu mai este meritul primarului si este minciuna ... Cand se darama un garaj sau un chiosc , primarul este de vina . Cand in locul lor se face ceva frumos (parcuri ,parcari ,spatii verzi ,etc) iar nu este meritul primarului ...Stau si ma intreb cate odata ...a cui este vina ,ca unii sunteti atat de tampiti si ganditi cu capul cu care va pisati si nu cu ala care ar trebui ?
  12
  26
  Raportează
 • postat de pacalealadeprosteala
  Vineri, 30 Octombrie 2015 13:49
  5.13.131.***
  Prima data am crezut ca s-a facut de 1 aprilie, dar nu, ca la o lectura mai atenta, am citit ce fac...astia sunt viitorii postaci pentru partide... sistemul din usa in usa...ca dee vin alegerile.
  Si totusi 2000 ? pac aleala e ca va angaja 20-30 daca nu merge cu partidele, cu vanzari on-line...inchid si UȘUCHEALA, nu e tot prosteală?? si unde au loc pentru 2000 de oameni, sa le dai numai pixuri..sunt 2000 de pixuri, hartie, mese, scaune..etc
  24
  10
  Raportează
 • postat de gogu
  Vineri, 30 Octombrie 2015 13:35
  164.39.33.***
  alta minciuna la care fraierii bun botu'..si Yazaki oferea 3000 de locuri de munca pentru galateni si au fugit la braila,unde nu au nici macar 1000 de angajati..
  20
  10
  Raportează
 • postat de tot Tata
  Vineri, 30 Octombrie 2015 12:51
  89.136.5.***
  pacat de comment....
  doar am dorit sa atrag atentia tinerilor, nimic mai mult !
  daca veti cauta 5 min pe net , dureros ,am dreptate
  Dragilor, ma refer la tineri absolventi, doar luati legatura cu ai vostri colegi mai mari !
  Stima si respect tuturor !
  2
  10
  Raportează
 • postat de Costi
  Vineri, 30 Octombrie 2015 11:21
  95.77.96.***
  Inteleg ca americanii au venit aici pentru ca suntem someri rupti de foame. Asta nu e motiv de mandrie pentru niciun primar, chiar daca vin alegerile. Cine a mai lucrat pe la multinationale probabil isi aminteste (sub forma de cosmaruri) cum sta treaba. Avem si noi in Galati cateva plantatii de negri mai vechi. Dar una peste alta, pentru un tanar absolvent, e un start bun, macar prin prisma acumularii de experienta. Cand esti la inceput, ai vrea sa lucrezi si gratis, numai sa ai si tu cateva randuri in CV.
  7
  23
  Raportează
 • postat de luke
  Vineri, 30 Octombrie 2015 11:07
  89.136.186.***
  Mai bine sar legaliza prostitutia ,in felul acesta se creaza in Galati 6000 de locuri de munca nu 2000....statul ar aduna si cei 15% din impozitul pe profit deci ar fi ok..la mine familia traieste din asa ceva si nu e o rusine
  32
  22
  Raportează
 • postat de Internetul și telefonia, salvează șomajul în Galați....Oare ???!!??
  Vineri, 30 Octombrie 2015 11:01
  178.138.63.***
  Dex-call center=,,Serviciu specializat al unei companii ce oferă clienților săi ASISTENȚĂ PRIN TELEFON SAU INTERNET sau realizează activități de promovare a activității unor firme prin intermediul acestor mijloace de comunicații''...și atât !!! Am spart-o tată !! Internetul și telefonia, salvează șomajul în România !!
  12
  12
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Vineri, 30 Octombrie 2015 10:48
  79.116.108.***
  Habar n-aveti despre ce e vorba si ati si sarit intre fesele lui Marius Stan dornici sa-i mai dati o limba. Cei care au copiii studenti in Bucuresti sau au colegi acolo pot afla de la acestia ce inseamna societate "call-center",fiindca majoritatea studentilor au aplicat pt un astfel de job. Firma respectiva nu face in fapt nici-o investitie, fiindca doar inchiriaza un spatiu cu birouri,iar majoritatea angajatilor sunt studenti care nu fac multi purici acolo din cauza programului si a salariului.Fiindca nu va faceti iluzii ca vor plati mai mult decat salariul minim exceptie cei cativa reprezentanti ai firmei care vor fi detasati din Bucuresti. Si sigur nu vor fi 2000 ci cel mult 2-300. Stati intai sa vedeti cu se se mananca treaba asta si dupa comentati!
  Ca o paranteza,un primar ar trebui,in opinia mea umila, sa convinga oameni de afaceri sa deschida aici fabrici de productie, nu call-center-uri sau videochat-uri.Iar pentru a-i convinge ar trebui sa le acorde anumite facilitati,nu sa vada aia rata somajului si sa creada ca aici cu salariul minim fac coada fraierii la usa lor.
  31
  30
  Raportează
 • postat de julien
  Vineri, 30 Octombrie 2015 10:20
  79.116.101.***
  tare m-e frica ca vreounul din acesti americani va muri muscat de un caine vagabond si adio investitie.
  25
  26
  Raportează
 • postat de GALATEAN
  Vineri, 30 Octombrie 2015 09:12
  5.13.208.***
  SA DEA DOMNUL! MAI CARCOTASILOR STAN A DOVEDESTE CA SI IN ADMINISTRATIA GALATEANA SE POATE!!!!
  CU CIUMACENCO AL VOSTRU CARE 3 MANDATE DE VICE PRIMAR NU A FACUT NIMIC IN ACEST ORAS! TREBUIE SA RECUNOASTETI SI SA VA DATI BATUTI! DE ADEVAR!
  SI APOI SUNTETI GALATENI SI TREBUIE SUSTINUT I OAMENII CARE MAI FAC CATE CEVA SI IN ACEST ORAS! NU TREBUIE SA FITI DUSMANOSI SI RAUTACIOSI! CA ASA NU SE VA FACE NIMIC CONCRET !!
  SA FITI IUBITI SI UNITI!
  28
  33
  Raportează
 • postat de tradius tunel sman
  Vineri, 30 Octombrie 2015 09:04
  151.34.193.***
  Nu vă mai faceţi iluzii. Buni sau răi, cum or fi americanii ăstia, se vor speria de ce politruci conduc orasul. Când vor ajunge in Galaţi (după un drum istovitor pentru ei de la otopeni ) si in plus (...) când vor asista la circul ieftin si penibil, vor fugi cât de departe si vor regretă amarnic că au venit la noi. Nu-s primii care fac asa. Datorită politicilor (...) din Galaţi pierdem.
  28
  29
  Raportează
 • postat de Mama
  Vineri, 30 Octombrie 2015 08:54
  109.103.162.***
  @ Tata: Acest angajator ofera salarii decente ... si cere munca pentru acesti bani. Fiecare hotaraste pentru el daca vrea sa munceasca sau nu. Bineinteles ca se munceste SI noaptea deoarece clientii sunt din toata lumea si in special din Statele Unite. Daca nu se intelege oportunitatea unor astfel de afaceri, cel mai bine nici sa nu se aplice la joburi. Lasati-i pe cei pregatiti sa lucreze in aceste conditii.
  5
  25
  Raportează
 • postat de @Tata
  Vineri, 30 Octombrie 2015 08:31
  5.2.209.***
  Domnu tata, aici e Galati! Aici somajul e la cer iar salariile sunt la subsol! Sa vina si sa stea 5 ani iar daca in 5 ani Galatiul va ajunge din urma Sibiul atunci n-au decat sa plece si galatenii n-au decat sa strambe din nas la programul de noapte si la lipsa de promovare in cariera!
  Sunt mai bune investitiile de tip LON cu job-uri platite de toata jena si cu perspective care dau cu minus?
  6
  17
  Raportează
 • postat de G-Man
  Vineri, 30 Octombrie 2015 08:26
  5.2.209.***
  adevarul e ca locurile astea de munca, destul de bine platite, sunt disponibile pentru persoanele cu studii superioare sau cel putin studenti, posesori de cunostinte IT sau de economie si una, doua limbi straine cel putin. Din pacate multi din cei care posteaza pe aici nu au asa ceva lapurtator asa ca ii dau inainte cu "sclavia" si "cand o zbura porcul" sperand in acelasi timp ca nu se va face nimic ca sa ramana ei stapanii ajutorului de somaj din Galati!

  PS. e mai sclav unul care lucreaza intr-un IT helpdesk pe 2000 de lei (minim) decat altul care sta cu mana intinsa la ajutorul de somaj sau la mila parintilor??? Ceva scartie rau in logica voastra domnilor!

  PS2. Un profesor debutant de info sau de limbi straine castiga in jur de 1000 de lei, acum spuneti-mi voi ce il va mai tine in invatamant pe acest tanar cand are ca alternativa o munca curata si calificata intr-un astfel de birou?
  6
  27
  Raportează
 • postat de Tata
  Vineri, 30 Octombrie 2015 08:19
  89.136.5.***
  Inainte sa le faceti reclama gratuita celor de la CGS ar trebui sa luati legatura cu angajatii sau fostii angajati din cele 4 centre enumerate in articol. Fiul meu a fost angajat la Sibiu aproximativ 3 luni. Promisiuni, asa zise bonusuri inexistente, promovare....bla bla, program infernal 12-14 ore doar noaptea....de, tre sa fie aliniati cu americanii carora le vand. Vise vandute, nopti pierdute, sanse spulberate, cariera? ioc!
  Dragilor, mare grija , de regula le trebuie doar tineri absolventi cu studii superioare pentru ca vorbesc foarte bine engleza.
  7
  43
  Raportează
 • postat de Marin
  Vineri, 30 Octombrie 2015 08:10
  5.2.205.***
  @ FreeMan, tu esti genul care considera ca munca e pentru sclavi nu ?:)) tu preferi sa stai pe ajutor social sau pe combinatii decat sa muncesti, tu esti chintesenta romanului puturos si motivul pentru care noi ca popor avem sanse minime sa ne civilizam. Ca muncesti pe salariul minim sau pe un salariu urias, munca e munca. Daca nu muncesti in vreo forma sau alta, esti un parazit social si nu faci decat sa produci gunoi si dioxid de carbon si putina umbra pamantului.

  P.S. Tu pe la scoala ai trecut? daca treceai mai des aflai cum e de fapt cu sclavia in isotria omenirii.
  12
  30
  Raportează
 • postat de Un galatean satul de intreaga clasa politica
  Vineri, 30 Octombrie 2015 07:58
  78.97.221.***
  Se apropie alegerile cumva ?Vin si pleaca asa cum au facut cei de la Yazaki...Suntem satui de ,,gogosi electorale..
  21
  22
  Raportează
 • postat de pinochio la gurile dunarii
  Vineri, 30 Octombrie 2015 06:29
  5.13.140.***
  cand o zbura porcu cat 2000 de angajati?
  minciuna mai mare n-ati inventat?
  20
  29
  Raportează
 • postat de FreeMan
  Vineri, 30 Octombrie 2015 06:14
  92.85.152.***
  Ma uit la poza asta si ma apuca groaza! Niciodata in istoria omenirii n-a existat mai multa SCLAVIE decat in zilele noastre!
  26
  44
  Raportează
 • postat de oprea marian
  Vineri, 30 Octombrie 2015 05:33
  5.13.214.***
  unde se pot depune cv-urile?
  17
  22
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.