START în afaceri pentru tineri

START în afaceri pentru tineri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cursuri de pregătire şi fonduri nerambursabile pentru cei cu ambiţii antreprenoriale *

Tinerii care doresc să înfiinţeze o microîntreprindere au, începând de vineri, 26 iunie, o şansă în plus graţie programului START, informează OTIMMC Galaţi. Gestionat de Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), START beneficiază de un buget de cinci milioane de euro şi îşi propune să dezvolte abilităţile antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului la finanţare.

Procedura de punere în practică a programului se va derula în două etape. În prima etapă vor fi organizate, în luna iulie, cursuri de pregătire antreprenorială UNCTAD EMPRETEC dedicate beneficiarilor eligibili, în scopul dobândirii cunoştinţelor teoretice şi cu aplicabilitate practică, necesare începerii şi dezvoltării unei afaceri.

La sfârşitul cursului, fiecare participant va putea elabora un plan de afaceri în vederea participării la cea de-a doua etapă, în care vor fi selectate spre finanţare nerambursabilă cele mai bune iniţiative.

Există două scheme de finanţare, cu sau fără credit bancar. În schema cu credit bancar, alocaţia nerambursabilă din partea AIPPIMM este de maxim 49 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului de investiţii, dar nu mai mult de 60.000 lei de beneficiar, creditul bancare trebuie să reprezinte maxim 41 la sută, în timp ce contribuţia proprie trebuie să acopere minim 10 la sută din proiect.

Pe schema de finanţare fără credit bancar, alocaţia AIPPIMM este tot de maxim 49 la sută din valoarea proiectului, dar nu mai mult de 60.000 lei de beneficiar, în timp ce contribuţia proprie trebuie să acopere restul de 51 la sută din cheltuielile eligibile aferente investiţiilor.

Termenul limită pentru depunerea aplicaţiilor este 1 iulie a.c. şi, după cum spuneam, se adresează tinerilor şi microîntreprinderilor. Solicitanţii se vor înscrie on-line pe site-urile http://programenationale2009.medianetdesign.ro/ sau www.animmc.ro formularele astfel completate urmând să fie înregistrat în Registrul Unic Electronic.

Citit 1065 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.