Doi gălăţeni şi-au CUMPĂRAT un HOTEL la Mamaia, făcând astfel o INVESTIŢIE în turism de MILIOANE

Doi gălăţeni şi-au CUMPĂRAT un HOTEL la Mamaia, făcând astfel o INVESTIŢIE în turism de MILIOANE
Evaluaţi acest articol
(30 voturi)

* Când Galaţiul bate pasul pe loc, afacerile din turism se mută la Tulcea sau Constanţa * Fraţii Alexandrescu au folosit o parte din banii obţinuţi din vânzarea "Alex&Comp" pentru achiziţionarea Hotelului "Bicaz" * Complexul turistic a fost cumpărat cu 5 milioane de euro, de la BCR


Fraţii Dan şi Cătălin Alexandrescu şi-au investit o parte din banii obţinuţi în urma vânzării afacerii cu condimente „Alex&Comp” în achiziţionarea unui hotel din staţiunea Mamaia. Mai exact, este vorba de Hotelul "Bicaz", complex turistic pe care BCR încerca să-l vândă încă din 2008, alături de alte facilităţi hoteliere pe care banca le deţinea în ţară. Potrivit informaţiilor din piaţa imobiliară, valoarea tranzacţiei, încheiată în cursul lunii decembrie, dintre fraţii Alexandrescu şi BCR a fost de 5 milioane de euro, oamenii de afaceri gălăţeni urmând să facă şi investiţii de aproximativ jumătate de milion de euro în modernizarea hotelului.

Afaceri de calibru greu

Fraţii Alexandrescu s-au remarcat în Galaţi prin modul în care au reuşit, pornind de la o afacere de familie, cu doar şapte angajaţi, să facă din Alex&Comp o companie cu peste 230 de angajaţi, o cifră de afaceri de peste 72 milioane de lei şi una dintre puţinele branduri autohtone care au reuşit să ţină piept multinaţionalelor în comerţul cu ingrediente culinare. Presiunea pe piaţă era una destul de mare, iar în acest context, decizia fraţilor Alexandrescu de a vinde afacerea concurenţilor de la Fuchs şi Dr.Oetker nu mai pare chiar atât surprinzătoare. Valoarea totală a tranzacţiilor cu „Alex&Comp” din vara trecută a fost de 8 milioane de euro şi iată că fraţii Alexandrescu se pregătesc să atace în forţă un nou segment de business, cel al turismului.

Hotel pentru toate buzunarele

Hotelul "Bicaz", situat în partea de nord a staţiunii Mamaia, a fost construit în perioada comunistă, în mai vastele proiecte din anii ’50-’60 de dezvoltare a litoralului românesc. Astfel, Hotelul "Bicaz" este „frate” cu alte hoteluri cunoscute turiştilor din perioada de dinainte de 1989, precum "Dorna", "Delfinul", "Ovidiu", "Patria" sau "Majestic".

Alături de alte unităţi turistice, Hotelul "Bicaz" a ajuns în patrimoniul BCR, iar în 2008 s-a dorit vânzarea acestuia, însă licitaţia a fost amânată la cererea sindicatelor, care şi-ar fi dorit să-l achiziţioneze, întrucât complexul turistic era unul în care angajaţii îşi petreceau concediile sau se întruneau cu prilejul unor diverse evenimente. Oricum, imobilul a trecut printr-o serie de lucrări de renovare, iar în 2015 s-a decis din nou scoaterea acestuia la vânzare, preţul de pornire fiind de patru milioane de euro. Unul dintre principalele atuuri ale Hotelului "Bicaz" este poziţia foarte bună, la doar câţiva metri de plajă, dar nici capacitatea de cazare nu este de neglijat. Complexul dispune de peste 300 de locuri de cazare şi, deşi clasificarea din prezent este de două stele, turiştii cazaţi aici au avut în general opinii pozitive vizavi de serviciile oferite la acest nivel al preţurilor, cel puţin aşa rezultă din postările exprimate pe site-urile de evaluare a unităţilor turistice.

Drept urmare, achiziţia Hotelului "Bicaz" ar putea fi de bun augur pentru fraţii Alexandrescu. Au achiziţionat un hotel bine situat în cea mai mare staţiune de pe litoral, mai au fonduri şi pentru a-i da o amprentă modernă şi pot menţine preţurile de cazare la un nivel accesibil pentru majoritatea buzunarelor.

Investiţii gălăţene în turism

Fraţii Alexandrescu nu sunt singurii gălăţeni care au investit în turism în alte zone din ţară. De exemplu, oamenii de afaceri Sorin Gheorghiu, Igor Pârvu şi Iulian Boca au pus bazele unor pensiuni sau centre de agrement în Delta Dunării, iar nava „Kaptan M”, deţinută de Marcel Bejenaru, face în perioada verii croaziere pe Marea Neagră.

Din păcate, în Galaţi, deşi există investitori importanţi în turism, precum grupul de firme Vega sau Galtour-Dunărea, la nivelul administraţiei publice s-a făcut prea puţin pentru dezvoltarea turismului. Vecinătatea Dunării rămâne în continuare neexploatată, iar planuri precum cele de realizare a unor centre de sportive, de agrement sau de petrecere a timpului liber, cu potenţial în dezvoltarea turismului la Galaţi, au rămas doar la nivel declarativ. În aceste condiţii, poate că nu ar trebui să ne mire că oameni de afaceri de calibru greu, precum fraţii Alexandrescu, îşi vând afacerile din Galaţi şi preferă să-şi reinvestească resursele financiare în locuri mai generoase cu investitorii.

Citit 20428 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Ianuarie 2016 00:11

8 comentarii

 • postat de investitor
  Sâmbătă, 09 Ianuarie 2016 18:19
  5.13.156.***
  Eu am cumparat afacerile lui Doru si ma simt bine aici.
  2
  9
  Raportează
 • postat de doru
  Vineri, 08 Ianuarie 2016 22:28
  78.97.221.***
  Orasul aflat in moarte clinica Galati in curand va apune, va muri ! Eu am vandut toate afacerile din Galati si am plecat in Germania dar am mai mutat afaceri si la Cluj, Bucuresti, Sibiu, Timisoara, Brasov.
  14
  9
  Raportează
 • postat de tara lui pacala si alui iohanessbrau
  Vineri, 08 Ianuarie 2016 15:48
  5.13.183.***
  dupa ce se termina gazele in romania incepe rarirea
  6
  11
  Raportează
 • postat de ciocoii vechi si noi sau ce naste din pisica soareci mananca
  Vineri, 08 Ianuarie 2016 15:46
  5.13.183.***
  cred ca mugur isarescu in vacanta de iarna a tiparit o gramada de bani, nu cred ca aa avut si el odihna tiparnita lui mugur pare uzata si scoata din uz trebuie sa mai tipareasca bani si pentru salariile minime
  4
  9
  Raportează
 • postat de hehe
  Vineri, 08 Ianuarie 2016 10:43
  5.13.232.***
  Cumva comparati Mamaia cu Galatiul dpdv turistic? Aici nu e litoral nici delta, 3/4 din oras sunt cartiere "muncitoresti", ce sa vada turistul? casa cuza? Daca turismul ar salva economia, grecii ar fi departe acum.
  5
  29
  Raportează
 • postat de fane
  Vineri, 08 Ianuarie 2016 08:18
  89.136.6.***
  Orasul bugetarilor si al pensionarilor. Antifrauda doboara si ultimile redute.
  3
  46
  Raportează
 • postat de pepeman
  Vineri, 08 Ianuarie 2016 08:17
  213.177.6.***
  Aha. Deci oamenii de afaceri gălățeni nu investesc în Galați pentru că aici nu s-au făcut investiții. Abisal.
  4
  38
  Raportează
 • postat de gigione24
  Vineri, 08 Ianuarie 2016 06:50
  5.13.158.***
  Ce invatam din acest articol? Cred ca ar trebui sa ne gandim sa plecam din orasul fara perspective!
  7
  71
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.