Avem 37 de supermarketuri şi lanţuri de magazine
Foto: Foto-arhivă

Avem 37 de supermarketuri şi lanţuri de magazine
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)


În ultimii opt ani, românii s-au obişnuit, din ce în ce mai mult să cumpere mâncare din reţele de magazine şi supermarketuri şi mai puţin din pieţe. O atestă datele statistice. Astfel, potrivit companiei de cercetare a pieţei Gfk, în anul 2008, doar 40 la sută din comerţul alimentar local era controlat de lanţuri de magazine şi de supermarketuri. Până în acest an, cifra a urcat deja la 60 la sută.

În Galaţi avem, în acest moment, 37 de astfel de supermarketuri şi magazine, iar în celelalte oraşe din judeţ şi în mediul rural sunt deschise încă şapte, potrivit statisticilor revistei Piaţa. Cei mai mulţi dintre comercianţii gălăţeni mai mici, dar şi Administraţia Pieţelor, au reclamat în repetate rânduri faptul că aceste mari magazine s-au deschis şi în interiorul oraşelor, sufocând orice altă iniţiativă de a vinde alimente în zonele respective. Există, însă, şi o parte bună a existenţei lor: crearea unui număr mare de locuri de muncă. Spre exemplu, grupul Kaufland – prezent şi în Galaţi cu trei supermarketuri - este la acest moment cel mai mare angajator din România şi intenţionează să angajeze încă o mie de oameni, în perioada imediat următoare.

Citit 5835 ori Ultima modificare Joi, 26 Mai 2016 00:22

4 comentarii

 • postat de Cumparator de tigai, dar numai la oferta!
  Sâmbătă, 28 Mai 2016 08:15
  5.13.132.***
  Ce îmi place sa privesc la supermarket cate o pensionara care ia cate un ciorchine de banane, frumos de il pui la expozitie....si ea il face franjuri pentru a alege o banana din el.
  Mai acum vreo ceva ani buni in urma se calca in picioare sa cumpere banane vezi in preajma Crăciunului sa le puna in ziar la copt!
  2
  4
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 26 Mai 2016 22:38
  5.13.166.***
  Am cumparat odata din Kaufland snitele de la Ifantis Grecia! Erau fabricati in Grecia pentru Romania! Binenteles continueau Glutamat Monosodic! Daca este sa analizam ce vinde un supermarket cam 75% din alimente nu trebuie consumate IN NICI UN CAZ DE COPII, si mai mult de 2 x pe saptamana de adulti! Iar cele ieftine odata pe luna maxim! Am observant ca bomboanele vin importate la Tona, cele mai proaste, apoi sunt ambulate sub diferite marci si gramaje dar in interior este aceeasi marfa! Mai mult am gustat o guma Orbit moldoveneasca si una din consignatie! Cea moldoveneasca nu mai puteam respire de prospetime si a tinunt efectul peste 10 minute, cea din UE ptr Romania, dupa nici 1 minut de effect 20% cat cea din Chisinau.... avea gust de plastic! Dorna exporta produsele procesate de la tarani si importa din polonia si Bulgaria cu eticheta si campanie mincinoasa Produs Romanesc!
  0
  7
  Raportează
 • postat de dinu v.
  Joi, 26 Mai 2016 15:57
  89.137.139.***
  Avem 37 de supermarketuri care ne alimenteaza zilnic cu mancaruri chimice, cu E-uri, otravitoare si de proasta calitate adusa din vest. In ristmul asta sa nu va mai mirati de ce faceti cancer si alte boli grave. Te preia apoi medicul care te jupoaie si el de bani. Decat asa viata mai bine ma duc pe o insula si adio Romania si romani. Cititi etichetele sa vedeti ce otravuri contine, zaharuri, grasimi, coloranti chimici,concervanti periculosi. Feriti-va si nu mai mancati orice va e servit frumos ambalat si colorat.
  1
  10
  Raportează
 • postat de Adrian
  Miercuri, 25 Mai 2016 12:37
  5.2.205.***
  Normal ca e usor sa faci angajari cand dai minim pe economie. Cunosc o persoana lucreaza de 5 ani si are 850 lei in mana. Mult succcesc Kaufland.
  4
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.