ArcelorMittal Tubular Products, profit din ţevi sudate

ArcelorMittal Tubular Products, profit din ţevi sudate
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Fabrica de ţevi sudate ArcelorMittal Tubular Products - sora mai mică, pe linie de grup, a combinatului siderurgic gălăţean - a reuşit, în 2015, să scoată un rezultat financiar bun. Mai exact, la o cifră de afaceri de 85,2 milioane de lei, s-a obţinut un profit net de 14,7 milioane de lei, adică aproape 3,8 milioane de euro, ceea ce nu-i deloc rău, în condiţiile în care hopurile pe piaţă pentru produsele siderurgice încă nu au trecut cu totul.

La fel ca şi în cazul combinatului siderurgic, costurile cu energia sunt în continuare cele care atârnă cel mai greu în costurile de producţie ale ArcelorMittal Tubular Products, însă performanţele companiei au fost consolidate de-a lungul timpului graţie unui program de dezvoltare care a vizat, de exemplu, modernizarea sectorului de sudură, prin dotarea cu surse noi, performante, a celor patru linii de sudare interioară şi exterioară. De asemenea, au mai fost, printre altele, investiţii şi în echipamentele de monitorizare a parametrilor de sudare, precum şi în instalaţiile de curăţare şi filtrarea a fluxului de sudură.

Rezultatele financiare raportate de ArcelorMittal Tubular Products din 2015 sunt considerabil mai bune faţă de cele din 2014, când la o cifră de afaceri de 88,8 milioane de lei, se raport un profit mai modest, respectiv 153.364 de lei. Per ansamblu, rezultatele sunt mai bune şi faţă de 2013, când la o cifră de afaceri mai mare - peste 102,6 milioane de lei - se obţinea, totuşi, un profit mai mic - 5,33 milioane de lei.        

Citit 5338 ori Ultima modificare Joi, 09 Iunie 2016 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.