Cine poate cere chiar acum BANI EUROPENI, prin PNDR

Cine poate cere chiar acum BANI EUROPENI, prin PNDR
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) informează că are deschise sesiuni de depunere de proiecte pentru obţinerea de bani europeni pe nu mai puţin de 11 submăsuri, prin intermediul Planului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020. Per total, sunt sute de milioane de euro disponibili.

Se pot cere bani pentru apă şi canalizare (submăsura 7.2.A), pentru drumuri de acces către exploataţiile agricole (4.3.A) şi pentru conservarea patrimoniului cultural (submăsura 7.6).

De asemenea, fermierii pot cere bani pentru ferme pomicole (submăsura 4.1.a) şi pentru investiţii în procesare produselor agricole şi marketing (submăsura 4.2). În cele din urmă, există şi o serie de submăsuri prin care se pot cere bani pentru: investiţii în exploataţii agricole (submăsura 4.1.), sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri (submăsura 6.1.), sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici (submăsura 6.3), sprijin pentru cooperarea orizontală și vertical între actorii din lanțul de aprovizionare în sectorul agricol (submăsura 16.1) şi „Sprijin pentru cooperarea orizontală și vertical între actorii din lanţul de aprovizionare în sectorul pomicol” (submăsura 16.4.a).

Per total, dacă excludem alocările destinate special zonei de munte, tot rămân 627 de milioane de euro din care şi gălăţenii pot obţine finanţare.

Citit 1797 ori Ultima modificare Luni, 06 Iunie 2016 22:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.