Circa o sută de gălăţeni au vizitat Combinatul ArcelorMittal, de Ziua Porţilor Deschise
Foto: Foto: Marius Negri

Circa o sută de gălăţeni au vizitat Combinatul ArcelorMittal, de Ziua Porţilor Deschise
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

La împlinirea a 50 de ani de la obţinerea primului produs finit, Combinatul Siderurgic ArcelorMittal Galaţi şi-a deschis, ieri, porţile pentru gălăţenii care au vrut să afle mai multe despre strategia de dezvoltare a companiei şi să observe mai îndeaproape o parte din procesul de producţie a tablei.

Turul organizat pentru vizitatori a început cu o scurtă prezentare a principiilor pe care se bazează dezvoltarea ArcelorMittal Galaţi, a evoluţiei cifrelor de producţie, a concurenţei cu care se confruntă compania pe plan internaţional şi a modului în care combinatul siderurgic investeşte în oameni şi în comunitatea locală. Vizitatorii s-au putut bucura apoi de o expoziţie de fotografie veche din combinat, care ilustrau momentele construcţiei gigantului industrial care a început să producă în luna octombrie a anului 1966.

Partea cea mai spectaculoasă a turului a fost însă vizitarea Laminorului de Tablă Groasă (LTG) 2. Transportaţi cu autocarul şi echipaţi adecvat pentru propria protecţie, vizitatorii au putut vedea şi înţelege, de la specialiştii aflaţi la serviciu, modul în care se laminează tabla.

Vizitatori au venit ieri nu doar din Galaţi, ci şi din ţară. Au fost şi tineri, dar şi pensionari care au lucrat în combinat o viaţă şi au ţinut musai să vadă cum mai stau lucrurile, după privatizarea producţiei.

Punctul culminant a activităţilor din seria Zilei Porţilor Deschise se va atinge însă abia sâmbătă. Administraţia ArcelorMittal a pregătit pentru prima zi de weekend activităţi recreative destinate angajaţii combinatului şi familiilor acestora. Sunt aşteptaţi, atunci, circa 6.000 de participaţi.

Citit 3621 ori Ultima modificare Joi, 09 Iunie 2016 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.