Angajaţii din asigurări şi pensii private, în topul salariilor

Angajaţii din asigurări şi pensii private, în topul salariilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Câştigul salarial mediu net în domeniul asigurărilor, reasigurărilor şi al pensiilor private a fost, în decembrie 2016, unul dintre cele mai mari din România, în valoare de 4.566 de lei, dublu faţă de media naţională (2.354 de lei), reiese din datele publicate de Institutul Naţional de Statistică. Doar în fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului s-a câştigat mai mult, angajaţii respectivi având salarii, în medie, de 6.120 de lei net. Cele mai mici venituri salariale au fost in hoteluri şi restaurante (1.332 de lei).

Revenind la domeniul asigurărilor şi al pensiilor private, la creşterea câştigurilor salariale din decembrie faţă de luna precedentă au contribuit - spun surse din piaţă - primele obţinute la final de an, dar şi creşterea numărului de poliţe de asigurare reînnoite. Per total, în intermedieri financiare şi asigurări, câştigul salarial mediu net a avansat, în luna decembrie, la 4.767 lei, de la 4.161 lei în noiembrie.

Conform informaţiilor publicate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare şi care citează datele Ministerului de Finanţe, companiile de asigurări din România aveau, la data ultime raportări, aproximativ 8.500 de angajaţi, alte 30.000 de persoane lucrând în servicii adiacente. Cei mai mari angajatori din asigurări sunt Groupama (1.511 salariaţi), Allianz (1.421) şi Omniasig (1.238).        

Citit 3375 ori Ultima modificare Duminică, 05 Martie 2017 15:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.