PREȚUL apartamentelor gălăţene, comparativ cu restul ţării

PREȚUL apartamentelor gălăţene, comparativ cu restul ţării
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Preţul mediu al metrului pătrat construit, atunci când vine vorba de apartamente de bloc, este, în Galaţi, de 700 de euro, se arată în raportul Imobiliare.ro pentru primul trimestru al acestui an. Ba, mai spun specialiştii site-ului, s-a ajuns la acest preţ după o uşoară ieftinire, de 0,5 la sută, în primele trei luni ale acestui an. Aceleaşi documente susţin că, preţuri mai mici pe metru pătrat decât în Galaţi se găsesc doar la Reşiţa (430 euro), Giurgiu (440 euro) şi Drobeta Turnu Severin (500 euro), Sfântu Gheorghe (510 euro) şi Alexandria (520 euro).

La polul opus, cele mai mari preţuri pe metru pătrat şi încă în creştere au fost în: Cluj (1.260 euro, cu 9,9 la sută mai mult faţă de primul trimestru din 2016), Bucureşti (1.200 euro, cu 13 la sută mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut) şi Constanţa (cu 6,7 la sută mai mult faţă de primele trei luni din 2016).

Vorbim, încă, de medie per oraş. Dacă vorbim despre medie per cartier, în Bucureşti, în zona Kiselef-Aviatorilor, sunt cele mai scumpe apartamente din ţară. Metru pătrat de apartament costă acolo, în medie, 2.580 euro.

Mai puţine locuinţe pe piaţă

Cea mai dinamică piaţă imobiliară au avut-o, în primul trimestru al acestui an, bucureştenii. Au urmat clujenii şi timişorenii. Cu toate astea, potrivit unui studiu al Imobiliare.ro, în primul trimestru al acestui an, în toate marile oraşe numărul de locuinţe scoase la vânzare a fost mai mic în primele trei luni ale acestui an faţă de perioada similară a anului trecut. Mai exact, oferta a scăzut cu 35 la sută în Bucureşti, cu 29 la sută în Cluj Napoca şi cu 32 la sută în Timişoara.

Citit 2410 ori Ultima modificare Duminică, 04 Iunie 2017 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.