Electrocentrale îşi schimbă stăpânul

Electrocentrale îşi schimbă stăpânul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Potrivit declaraţiilor primarului Dumitru Nicolae, până la sfârşitul acestui an Electrocentrale va fi preluată de CEZ, fapt care nu va afecta preţul căldurii *

Primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, a participat la începutul acestei săptămâni la o întâlnire cu reprezentanţii societăţii cehe, CEZ, care intenţionează să preia în administrare unitatea producătoare de agent termic, SC Electrocentrale.

„Am discutat mai multe aspecte. De pildă, CEZ ar vrea ca Primăria să preia în administrare conductele de termoficare (de la Electrocentrale până la punctele termice), însă noi nu prea suntem de acord cu acest lucru. Conductele nu au mai fost modernizate de 30 de ani şi dacă nu se vor face ceva investiţii, în următorii doi ani, ar putea apărea probleme tehnice serioase”, a declarat Dumitru Nicolae.

Acesta a adăugat că firma cehă a propus administraţiei locale şi încheierea unui parteneriat, „să înfiinţăm o firmă mixtă”, dar că deocamdată propunerea este în analiză: ”nu ştiu încă dacă ne pasionează sau nu ideea”.

Primarul Dumitru Nicolae a mai precizat că termenul avansat de firma CEZ privind preluarea Electrocentrale este sfârşitul acestui an şi că o astfel de preluare nu va afecta preţul la agentul termic.

În plus, edilul a adăugat că, odată cu preluarea societăţii locale de către CEZ, şi datoriile istorice ale Electrocentrale (de aproximativ 180 milioane lei) ar putea fi anulate de Guvern. „Cei de la CEZ au dreptate însă când spun că este descurajant ritmul lent de reacţie al Ministerului Economiei”.

Citit 1045 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.