Oameni bolnavi într-un sistem aflat pe moarte

Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

De la începutul acestui an, procurorii din ţara noastră anchetează mai multe dosare în care diferite persoane sunt acuzate de proxenetism, abuzuri sexuale, acte sexuale cu un minor sau pedofilie. Primul caz, care de altfel a zdruncinat până şi Guvernul României, a fost cel al unui poliţist de la Brigada Rutieră din Bucureşti. Poliţistul, acuzat iniţial de faptul că a molestat doi copii într-un lift, era, se pare, cunoscut de colegii lui, având în trecut mai multe abateri de acest gen. Se pare că nu este şi singurul, un coleg de-al său din Iaşi fiind anchetat în prezent pentru că ar fi abuzat sexual o copilă de 16 ani.

A urmat apoi procurorul din Oraviţa, care este acuzat de hărţuire sexuală. În acest caz, procurorul este arătat cu degetul de mai multe femei din localitatea amintită. A urmat apoi dosarul unui fost profesor  de istorie, care se ocupa, în timpul liber, cu fotografiatul minorilor în ipostaze indecente. Procurorii au găsit în calculatorul profesorului de istorie, pensionat de doi ani, 12.000 de poze şi filmuleţe cu băieţi minori în ipostaze sexuale, abuzaţi şi loviţi, iar cel care a predat multor mii de elevi a recunoscut că se ocupa cu pornografia infantilă. Acestea sunt doar câteva dintre multele exemple de dosare de acest gen.

Oameni care ar trebui să se ocupe de siguranţa noastră sau de educaţia copiilor, se ocupă de fapt de lucruri ilegale şi imorale. Nu putem generaliza, nici în cazul procurorului, nici al poliţiştilor sau al profesorului, dar, cu siguranţă, undeva este o problemă. Astfel de cazuri nasc suspiciuni şi ne fac să ne întrebăm dacă nu cumva şi poliţistul care ne-a oprit în trafic sau cel care ne-a legitimat pe stradă nu are cumva apucături ascunse. La fel de bine ne putem întreba şi în cazul cadrelor didactice. Repet, nu generalizăm, mai ales că fiecare pădure are uscături, dar mi se pare anormal ca tocmai cei care ar trebui să ofere protecţie sau educaţie apar în astfel de scandaluri. Pe undeva este clar şi vina sistemului, mai ales că astfel de oameni sunt testaţi atât la angajare, cât şi pe parcursul carierei profesionale.

Citit 1712 ori Ultima modificare Vineri, 02 Februarie 2018 17:51

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.