România, tărâm de impostori

Evaluaţi acest articol
(21 voturi)
6 comentarii

Ne plângem de sărăcie, de mizerie și de lipsa sufocantă de civilizație din jurul nostru. Vedem spre Vest democrații funcționale și ne întrebăm ce ne lipsește pentru a prelua cu adevărat aceste modele. Dacă ținem însă seama de gradul la care au ajuns corupția, impostura și ignoranța în România de azi este de mirare că țara noastră a ajuns chiar și în locul pe care îl ocupă acum, istoric și geopolitic vorbind.

Lăsăm la o parte deja proverbialul analfabetism funcțional al premierului-marionetă Viorica Dăncilă. Impostura uriașă în care actualul prim-ministru al României se complace este prea evidentă pentru a mai avea nevoie de vreo explicație. Ce ne facem însă cu impostorii cu pretenții de intelectuali și de mari specialiști, cum este Darius Vâlcov, spre exemplu, cel care și-a plagiat aproape jumătate din teza de doctorat. Condamnat pentru spălare de ani, trafic de influență și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcția (cu funcția de primar – n.r.), Vâlcov este același care a stat la baza structurării bugetului de stat pentru 2018 și pentru anul în curs.

Plagiatori precum Vâlcov și alți incompetenți aflați în funcții cu adevărat importante sunt lăsați practic să ne decidă viitorul într-o manieră fundamentală. Acesta este însă doar exemplul cel mai vizibil în umbra căruia colcăie zeci de mii de cazuri de impostură academică, profesională și umană, până la urmă. Este vorba despre toți cei ajunși în administrația publică datorită relațiilor, de colegul tău de facultate de care râdeai pentru că nu știa să scrie și să citească, dar care a luat 10 pe o licență cumpărată cu 150 de lei și care acum încălzește bine mersi un scaun confortabil de bugetar. Este vorba, mai grav, de medicii care operează și tratează în România fără a avea diplomă. Iarăși, cele câteva cazuri apărute în presă sunt doar vârful aisbergului. Astfel de parveniți au ocupat fraudulos postul pentru care tu te-ai spetit să înveți ani la rând.

Când impostorii reprezintă excepția, fenomenul este unul normal, până la urmă. Vorba proverbului, ”nicio pădure fără uscături”. Când impostura devine însă regulă, așa cum se întâmplă acum în România, acest lucru este de natură să îmbolnăvească și să șubrezească întreaga societate, cu urmări greu de prevăzut pentru fiecare individ în parte.

Citit 1350 ori Ultima modificare Marți, 19 Februarie 2019 18:00

6 comentarii

 • postat de rodax Miercuri, 20 Februarie 2019 13:47 193.231.148.*** Link la comentariu
  1
  10

  impostorii se sprijina si se promoveaza intre ei.din pacate nici valorile autentice n-au reusit sa se inconjoare de oameni asemenea lor.sunt multi studenti romani eminenti la facultati de peste hotare care se pierd pentru societate pentru ca nu sunt promovati in posturi importante din tara.

  Raportează
 • postat de Sabrina Miercuri, 20 Februarie 2019 11:07 82.137.13.*** Link la comentariu
  1
  4

  Cuvintele : Plagiat CORUPȚIE Trafic de influență Magistrați Miliardari de Carton ,Moguli au apărut în vocabularul românilor după decembrie 89 /// Dar acestea sunt împrumutate ODATĂ. CU INTRODUCEREA CAPITALISMULUI DE CUMETRIE DEMOCRAT-LIBERAL INTRODUS IN ROMANIA CA O CULME A DEZVOLTĂRII SOCIETĂȚII OMENEȘTI CA UN MIRACOL CARE A APĂRUT ȘI NE-A SALVAT DIN COMUNISM SAU DICTATURĂ SAU FEUDALISM /// DE CE CAND VORBIȚI. DESPRE CORUPȚIE/// TRAFIC DE INFLUENTA ///NU ARĂTAȚI SI O STATISTICĂ CU CELE MAI CORUPTE ȚĂRI DIN UE??? DENIGRĂM CA SĂ NE DENIGRĂM UITÂND CĂ SOCIETATEA CAPITALISTĂ FĂRĂ CORUPȚIE SI TRAFIC DE INFLUENTA NU POATE EXISTA SI CHIAR PROGRESA /// Toate ȚĂRILE Bogate din UE SUNT Exemplu pentru România AM LUAT Tot ce este mai ușor PENTRU O Îmbogățire Rapidă și PESTE NOAPTE (BUNĂ ROMÂNI STATUL DE CUMETRIE Liberală VEGHEAZĂ)

  Raportează
 • postat de Galateanul Miercuri, 20 Februarie 2019 10:54 81.12.150.*** Link la comentariu
  2
  5

  Cetatene ! Chiar daca votul a fost "istoric", asta nu inseamna ca trebuie sa fim condusi de alesi asa cum vor "muschii lor", ca, vezi tu, "ciocu' mic...". Problema e ca, desi "...nici macar cei mai corupti nu suntem..." taman de minoritatea asta suntem condusi. Asa ca..... Cetatene, cetatene....

  Raportează
 • postat de cetatean Miercuri, 20 Februarie 2019 09:47 213.177.4.*** Link la comentariu
  13
  6

  Mai pe scurt vreti sa spuneti ca marea majoritate a romanilor sunt niste rai, niste corupti, niste incompetenti etc. Viitorul domnule Basalic a fost decis la vot atunci cand PSD -ul a obtinut un vot istoric . Imi pare rau ca ganditi asa despre romani, sa stiti ca nu suntem cei mai rai, incompetenti, hoti etc... nici macar cei mai corupti nu suntem.

  Raportează
 • postat de Leon Miercuri, 20 Februarie 2019 09:46 5.13.165.*** Link la comentariu
  1
  9

  Plagiat 4 la suta, se pune?

  Raportează
 • postat de X. Miercuri, 20 Februarie 2019 09:06 51.37.124.*** Link la comentariu
  2
  7

  Ce mai fac domnii din titlul editorialului? Ce stiu mai bine. Investitii. You Tube.Recorder. Titlul investigatiei: Partidul face minuni. Intamplarea face sa citesc articolul scris de dumneavoastra si investigatia celor de la Recorder.ro. Astfel in 20 minute obtii un raspuns trist....

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.