Tatăl nostru carele ești în PE…

Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Legea Educației a fost modificată de mai bine de 100 de ori în ultimii zece ani! Mici schimbări de dragul schimbării, ceva decontări - bune și ele: pe 21, deputații au adoptat gratuitatea transportului pentru școlari. Dar în țara lui Spiru Haret, peste jumătate dintre elevi absolvă ca analfabeți funcțional! Adică, "știu să citească, dar nu înțeleg ceea ce au citit". Milioane de tineri termină liceul fără să deprindă  cunoştinţe de bază: nu înţeleg un text şi nu pot face deducţii logice simple. Iar ei vor vota parlamentari analfabeți funcțional, care nu vor înțelege legile pe care tot ei le propun.

Poate vom copia iar decizii europene politically correctly. Recent, Parlamentul European (PE) a dezmințit că ne-ar cenzura: este vorba despre "un nou ghid lingvistic", doar pentru funcționarii şi traducătorii instituţiei, interzicând denumiri "lipsite de respect", precum "gay", "lesbiană", dar și… "mamă" sau "tată", incomode pentru comunitățile sexuale "curcubeu". Oare cum ar suna rugăciunea "Tatăl nostru"? Cei ce le asumă ar trebui să nu se rușineze, căci a schimba doar denumirile culorilor nu… decolorează nimic! Modelul, ghidul limbajului "sensibil", care-i poate inspira și pe aleșii noștri, a fost propus de europoarlamentarul Simona Badassarre, din Liga lui Salvini, partid italian regionalist și federalist, populist, după unii chiar de extremă dreaptă.

Nu trebuie tolerate exagerările! Iată, "Daily Telegraph" anunța că într-o o instituție de uriaș prestigiu internațional, Oxford University, unii profesori populiști au sugerat "decolonizarea"... programei, pentru a o face mai puțin... "european albă"! Focusând pe clasicii canonici Mozart și Beethoven, deoarece aceste genii... au trăit pe vremea sclavagismului. Mort în mizerie, Mozart nu și-a permis măcar un servitor, dară-mi-te... un sclav! Astfel, "muzica cultă și-a asumat idealurile mișcării Black Lives Matter (mișcare de protest în SUA față de brutalități rasiste ale unor polițiști) de a elimina din curriculă muzica clasică", scria și Radio France International, pe pagina sa electronică. Mozart ar putea fi înlocuit cu modelul și cântăreața de pop-disco-house Dua Lipa, născută în 1995 (ce-i drept, câştigătoatre a trei premii Grammy, în timp ce Mozart, născut la 1756, nu...  a câștigat niciunul!).

Pe la noi, Ecaterina Conachi nu a apărut niciodată în vreo carte de istorie, unde pătrundea acum câțiva ani... Andreea Esca. Mă tem de viitorii Savonarola!

Citit 3430 ori Ultima modificare Vineri, 23 Aprilie 2021 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.