Pietre în buzunar

Pietre în buzunar
Bucharest Pride 2022 (Foto British Embassy Bucharest)
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

La Revoluţie, ne-am câştigat, şi încă sânge vărsând, libertatea de expresie şi dreptul celuilalt să ne contrazică. A manifesta, însă, cu decenţă, nu cu violenţe, pentru orice drepturi este un lucru normal. Patriarhul Rusiei susţine că Ucraina ar fi fost invadată din cauza... paradelor gay. Parcă în ton cu acest cap al bisericii pravoslavnice, vreo 200 de membri ai Noii Drepte, grup care se identifică drept creştini urmaşi ai „căpitanului” Zelea Codreanu, au făcut un contramarş la cel al comunităţii LGBTQIA+ din România, destul ca Occidentul să trimită observatori, căci o păruială mai lipsea! Ambasadorul britanic i-a felicitat acum pe organizatori. Anul trecut, predecesorul său a fost însă criticat de AUR, un partid ultraradical, că ar fi sprijinit, pe lângă Primăria Capitalei, organizarea marşului PRIDE.

La Iaşi, un preot a dat cu agheasmă străzile pe care a trecut marşul LGBTQIA+. De parcă n-ar fi şi uscături prin tagma preoţească! „Cine dintre voi este fără păcat să arunce cel dintâi cu piatra în ea", a spus Iisus, zădărnicind lapidarea femeii desfrânate!

O confesiune creştină a adunat atâtea scandaluri de pedofilie, încât, curajos, Papa Benedict al XVI-lea chiar şi-a cerut public scuze pentru „abuzurile” sexuale ale unor preoţi, în mandatul său! În SUA, prin Franţa ori în Polonia, au tot fost scandaluri de pedofilie printre preoţi. Ca să îl amintesc aici şi pe răspopitul „nostru” Cristian Pomohaci, cântăreţ de muzică populară, moşier şi iubitor de minori. Un cap al Bisericii Ortodoxe Române le mustra, după incendiu, tocmai pe victimele de la Clubul „Colectiv”! Un alt preot mioritic arunca, acum câţiva ani, cu agheasmă într-o femeie, lideră a unei comunităţi LGBTQIA+, chiar în plină emisie TV. Sodoma şi Gomora rămâne la ordinea zilei. Tot respectul pentru cucernicia, bunătatea şi lumina celorlalţi părinţi!

Primarul Londrei a salutat sâmbătă marşul de acolo, cu sute de mii de participanţi, vorbind despre “unitate, vizibilitate, egalitate şi solidaritate”.

Şi să nu amestecăm „borcanele”! Orientarea sexuală nu trebuie să umbrească şi calităţile: marele compozitor Ceaikowsky, silit să se sinucidă de către cei „normali”, poetul Marcel Proust sau populara actriţă Jodie Foster,  Sir Elton John, celebrul solist, care a fost chiar înnobilat de regina Elisabeta a II-a, care numai de frivolităţi nu poate fi bănuită! Naziştii îi exterminau pe homosexuali, unii îi stropesc cu agheasmă. Însă și discriminarea pozitivă, de culoare neagră sau curcubeu, nu aduce decât tensiuni pitite, aşteptând numai o scânteie.

Citit 1302 ori Ultima modificare Duminică, 10 Iulie 2022 17:25

Mai multe din această categorie:

2 comentarii

 • postat de dragos
  Luni, 11 Iulie 2022 16:24
  5.14.158.***
  care "discriminare pozitiva"??? pana la fraza asta era ok articolul. la urma autorul a dat cu o pietricica in balta
  0
  2
  Raportează
 • postat de Sandu
  Luni, 11 Iulie 2022 08:34
  89.39.81.***
  Domnule Cilinca.Apreciez articolele dvs mai ales cele cu continut istoric , in special despre trecutul orasului si personalitatile sale.Cel de fata este dictat in constiinta dvs probabil ca in aceste timpuri acest subiect este la moda si cade bine unei minoritati ,societatii actuale in general. Lumea in care traim noi acum are unele probleme mult mai importante ignorate poate voit sau involuntar ,care nu isi gasesc locul in mijloacele de informare.Depinde de cei care incearca si uneori reusesc sa impuna subiectele.Este oare relevanta afirmatia ca anumiti preoti au fost pedofili? Daca se amintea ca si in cuplurile de LGBTQIA + au fost semnalate numeroase cazuri de crime si asasinate pasionale ar fi fost corect.?Depinde de cum vezi lucrurile.La noi astfel de manifestatii sunt organizate cu multi participanti straini veniti in excursie... in tara noastra.Reclama facuta unor astfel de evenimente le seveste de minune scopului acestor organizatii si celor care participa..
  1
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.