Dr. Boc, încercaţi cu cianură! Sau cu furadan!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înainte de ’89, sloganul „Ţării cât mai mulţi copii” ne guverna atât societatea multilateral dezvoltată, cât şi viaţa în aşternutul conjugal. Se inventaseră metode perfide şi perverse de depistare şi impunere a sarcinilor, controale ginecologice ale angajatelor, interdicţia avorturilor prin lege, iar mii de femei au murit absurd, în chinuri groaznice, pentru că nu au vrut să aducă pe lume un copil nedorit.

În prezent celebrii „decreţei” ai generaţiei respective muncesc cu spor dacă au unde, prin alte ţări de soare pline, iar părinţii lor, ajunşi pensionari, îşi cer drepturile!

Flămânzi, goi, plini de nevoi, de boli şi de suferinţe, vârstnicii noştri mai au şi pretenţii! Auzi la ei: vor pensii! Vor bilete de tratament în staţiuni! Vor reţete compensate şi gratuite! Vor să trăiască …! Da’ luna de pe cer n-o vor?! Pe bune, cât tupeu! Şi nici măcar n-au bunul simţ să moară la timp; de preferinţă înainte de prima pensie. Nu, acestea nu sunt concepţiile dr. Mengele, dar ar putea fi un plan secret al dr. Boc şi al cabinetului său. Ce, nu ştiaţi că premierul Emil Boc este doctor în filozofie politică?

Revin la ce spuneam. Părinţii decreţeilor vor pensii, vor medicamente, vor şi vor. Şi pentru că Guvernul nu e de acord să le dea, s-ar putea încetăţeni cu succes sloganul: „Ţării cât mai puţini pensionari!”. Din puţul gândirii lui portocalii, ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a lansat deja cioara (că porumbel sigur nu e!), fix la deschiderea anului şcolar: „Să facem în aşa fel încât persoanele în vârstă să fie din ce în ce mai puţine!”.

Că voise să spună altceva, şi anume să atragă atenţia asupra importanţei cunoştinţelor de operare PC, nici nu mai contează. Eu cred că Vreme a lansat, de fapt, planul secret de luptă cu criza al Guvernului Boc - diminuarea numărului de pensionari!

Cum? Ei, aici e aici. Dacă eram eschimoşi, îi urcam frumuşel pe bătrânei pe un gheţar plutitor şi: „Vânt din pupa, tataie şi mamaie!” Nu vă miraţi, este/sau era o tradiţie care li se aplica tuturor celor care nu mai puteau să vâneze.

Dacă eram prin zone deşertice, îi lăsam frumos în mijlocul pustiului şi se rezolva treaba. Dar aşa? Păi au găsit metode: au (tot) tăiat din pensii, au redus compensatele, au anihilat gratuităţile şi mai au un pic şi pun impozit şi pe dreptul la viaţă. Dacă nu-i destul, prin lege, ar putea fi stabilită ieşirea la pensie numai după decesul şi înmormântarea beneficiarului! Zic şi eu.  

Revin la vremurile dinainte de ’89 şi îmi amintesc de un banc: „Un reporter occidental îl întrebă pe Nicolae Ceauşescu, «Am auzit că în România e frig în case. Aşa e?». Ceauşescu: «Da, dar n-a murit nimeni din cauza asta». Reporterul: «Dar am auzit că nu e nici mâncare?». Ceauşescu: «Da, dar n-a murit nimeni de foame». Reporterul: «Şi am mai auzit că trebuie să te baţi ca să prinzi un loc în autobuz ca să te-ntorci acasă de la servici?». Ceauşescu: «Da, dar nici din asta n-a murit nimeni». «Atunci, domnule preşedinte, de ce nu încercaţi cu cianura?»”. În vremurile noaste, cianura ar merge, dar e cam scumpă. O idee ar fi să încerce dr. Boc cu nişte furadan!

Citit 1245 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.