Zăngănit de cătuşe. Ghici unde?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
29 comentarii

Rapoartele serviciilor secrete (uite că există şi aşa ceva!) indică faptul că starea de tensiune a populaţiei României a crescut alarmant în ultima perioadă. Stăm cu toţii pe un butoi cu pulbere ce poate exploda în orice clipă. Nemulţumirea populaţiei a atins - spun rapoartele amintite - cote îngrijorătoare, fiind alimentată atât de sărăcie (şi ce sărăcie!), cât şi de incidentele externe. Căci, în ultimele săptămâni, lumea a ieşit în stradă, din cauza efectelor crizei, în nu mai puţin de şapte state din UE.

În România, situaţia este, însă, cumva mai grea decât în Spania sau Grecia. În vreme ce spaniolul nemulţumit acuză autorităţile de scăderea nivelului de trai cu 10-15 la sută, românul de rând se confruntă deja cu insolvenţa personală. Nu mai puţin de 32 la sută dintre români au credite restante şi/sau datorii la întreţinere ce depăşesc veniturile lor pe 9-12 luni. Un sfert dintre conaţionalii noştri au VENITURI ZERO, adică trăiesc în gospodării de subzistenţă. Asta e România de zi cu zi: săracă, umilită, frustrată!

În cealaltă România, aceea cu costume Armani şi ochelari Hugo Boss, adică la Parlament, Preşedinţie şi Guvern, cheltuielile cresc fără oprelişte, iar meciurile politice sunt mai importante decât starea naţiunii. Instituţiile publice sunt înţesate de incompetenţi, piloşi şi şpăgari. Se practică, fără ruşine, principii feudale. Competenţă şi cinste? Vacs!

Haideţi să vă dau nişte exemple! Spre furia specialiştilor, la Direcţia pentru Agricultură a fost pus director un avocat de 30 de ani, care n-are nicio gară cu agricultura, n-a demonstrat nimic în viaţa lui, dar este fiul Adrianei Olaru, fosta şefă de cabinet a senatorului Eugen Durbacă (pe vremea când acesta era primar al Galaţiului). La Consiliul Judeţului, preşedintele Bacalbaşa e ocupat cu hărţuirea mai vechilor duşmani din Sănătate (că doar spitalele sunt acum la mâna domniei-sale), cu plimbările prin străinătate şi cu procesele cu jurnaliştii care-l critică. În schimb, drumurile judeţului sunt praf (avem cele mai proaste drumuri din ultimii 20 de ani), în spitale bolnavii dorm câte doi în pat (când prind pat…), proiectele regionale sunt blocate din cauza unor manevre subterane, contrare interesului public. La Cantina de Ajutor Social e „plantat” director Picu Roman, însă nu pentru că ar avea vreo competenţă în domeniu, ci pentru că astfel sunt cumpărate voturile celor de la PP-DD în CL şi CJ. Există vreo umbră de moralitate, de respect faţă de banul public, faţă de cetăţeni, în cele trei exemple de mai sus? Hotărâţi dumneavoastră!

Cum spuneam, stăm pe un butoi cu pulbere. Medicii ameninţă (pe bună dreptate) cu greva generală. Profesorii sunt şi ei cu răbdarea la limită. Piaţa imobiliară e zero. Puterea de cumpărare a 90 la sută din populaţie e la nivelul Albaniei. Mediul de afaceri de-abia mai respiră, iar patronii spun că le miroase a revoluţie. Numărul de salariaţi scade pe zi ce trece şi e pe cale să ajungă sub numărul de şomeri şi asistaţi social. Nu e văicăreală! E simplă constatare.

Ceea ce ar trebui să ştie aleşii noştri, ăştia de aici, de la Galaţi, e că Puterea - oricare ar fi ea! - este cea mai crudă dihanie. Nu ezită să-şi devoreze puii pentru a-şi salva pielea. Presimt că mai spre toamnă se va auzi zăngănit de cătuşe prin unele instituţii ale statului, căci poporul are nevoie de un pic de sânge pentru a se detensiona. Dacă pâine nu-i, circ vom avea cu siguranţă!

Citit 2007 ori Ultima modificare Duminică, 23 Iunie 2013 13:55

29 comentarii

 • postat de @gushpi Marți, 25 Iunie 2013 14:36 Link la comentariu
  0
  0

  @gushpi Ai o argumentatie predictibila si oarecum la moda, ce ar putea prinde la unii. Eu unul is f.interesat de ce vei mai dezvolta. Deci asteptam cu interes.

  Raportează
 • postat de gushpi Marți, 25 Iunie 2013 10:26 Link la comentariu
  0
  0

  CUM NU incita acest articol?
  in chiar primul paragraf sunt destule elemente subliminale: "servicii secrete", "stare de tensiune crescuta", "butoi cu pulbere", "poate exploda", "lumea a iesit in strada".
  penultimul paragraf repeta sintagma "butoi cu pulbere"; apoi tot aici se enumera o multime de elemente cu caracter predominant agresiv: greva generala, rabdarea la limita, miroase a revolutie!!!

  intradevar, articolul este unul pasnic :P

  pt stimabilul care a incercat sa-mi raspunda: despre celelalte elemente cuprinse in precedentul meu comentariu... nimic de zis??!!

  Raportează
 • postat de Haiducu Marți, 25 Iunie 2013 08:02 Link la comentariu
  0
  0

  Cu mici exceptii sau chiar nici una se pare ca ce a scris Costel este laudabil si binevenit.
  Eu va propun un lucru: Haideti sa facem o scrisoare catre Viata Libera si sa cerem sa adauge o pagina a comunitatii care sa fie numita :Comunitatea sau Vocea Comunitatii, sau cum mai propuneti si voi.
  Lasand doar un om sa scrie din cand in cand cate un articol ca apoi sa fie amenintat intimidat sau cumparat de un Durbaca sau Paslaru, Dobre sau Toader, Stan sau Buculbasa nu cred ca vom ajunge prea departe. Daca pe prima pagina a ziarului Comunitatii Galatene ar apate si pagina Comunitatii sau Vocea Comunitatii in care sa fie adaugat zilnic cate un articol cu foto sau chiar video de catre membrii comunitatii sau ziaristi, cred ca ar fi un pas mare spre schimbari menite sa ne aduca si mai bine.
  Personal am sesizat Politia Galateana prin persoana politistului Lefter de diferite nereguli si chiar furt de catre cei ce ne conduc si o singura data am fost contactat ca sa mi se zica ca nu este de competenta lor sa-si ancheteze sefii. Atat Politia, Procurori, Judecatori sau chiar ziaristi, sunt lasati intentionat sa greseasca pentru a-i compromite ca atunci cand este nevoie sa nu mai zica sau sa nu mai faca nimic si asa traim intr-un compromis in care nimeni nu poate zice nimic. Unii care vor sa se faca nimic cer expunerea lui Iliescu sau Iticman si Struliman. Eu cred ca noi am putea face ceva incepand de la Galati daca mai sunt inca 5 persoane care sa-mi dea o mana de ajutor dornice sa schimbam ceva in mai bine, bine care urmeaza sa-l definim.
  Pana una alta, eu propun adaugarea unei noi rubrici la ziarul Viata Libera langa rubrica Justitie. Cine este interesat, sa confirme aici si sa trimita 2 E-mailuri, unul la haiducu@hotmail.com si una la redactie@viata-libera.ro si daca ne asculta doleanta asa am putea sa comunicam mai organizati, daca nu mai sunt si alte metode.
  Doar sa cerem unui ziarist sa schimbe un sistem diabolic mi se pare cam Absurd de Galati, nu credeti? si cu Bravo Costele caravana trece si prostii vorbesc.
  Expunerea faptelor ilegale a celor ce ne fac viata democratica de nesuportat este conditia numarul 1 pentru a trai mai bine. Vocea comunitatii bine organizata este arma cea mai periculoasa pentru conducatorii diabolici care ne conduc spre dezastru din ce in ce mai mare.

  Raportează
 • postat de Cyropaedia ? /Educatia lui Cyrus ,sec.IV i.Hr. / Luni, 24 Iunie 2013 23:22 Link la comentariu
  0
  0

  O societate democratica este armonioasa atunci cand clasa de mijloc depaseste numeric cele doua extreme sociale ,superbogatii si intretinutii saraci . Orice "cadere" de sus "mai jos"in cazul primei categorii nu este o nenorocire ,ci o repozitionare a individului in raport cu marile valori stabilite de Constitutie. In al doilea caz ,"marile valori nationale" prin puterea exemplului demonstrat moral, ar trebui sa impulsioneze reducerea indivizilor defavorizati ca parte negativa /dar inevitabila/ a costurilor sociale . Asta nu se poate face fara cultivarea planificata a institutiilor formative de cetateni instruiti , civilizati ,cultivati . Proprietatea privata este "fondanta"acestei societati cu o conditie,sa stim incotro mergem cu toleranta pentu drepturile fiecaruia. Cheia acestor principii este in buzunarul singurului arbitru nepartinitor numit Justitie . Ea trebuie sa taie elanul hotilor inainte de a se autooferi sa-i votam,caci revolutia se face ciclic din patru in patru ani prin "vot" . Aici este punctul slab! Oare,vom putea recupera timpul pierdut ,cu mintea de pe urma?

  Raportează
 • postat de Pentru adevar Luni, 24 Iunie 2013 23:06 Link la comentariu
  0
  0

  Sa vezi tu in Turcia cand "superman mascatii" taii or sa fie LINSATI de cate 100 de civili ce au ajuns la furie, furie oarba nu doar nervi si vor fii omorati in bataie cu mama armelor lor super grozavo tehnologice.
  50,000 de jandarmi? Hahaha, suntem MILIOANE, hai sa vedem care pe care.

  Si chiar daca asta nu merge, jandarmii pot fi ostracizati pasnic. Sa vezi ce se intampla daca subit orice comerciant, orice furnizor de servicii refuza sa serveasca lucratori ai jandarmeriei sau orice membru MAI.
  Nu tu frizerie, nu tu restaurant, nu tu nimic.

  Nu trebuei sa fim violenti, dar o sa vedeti voi ce inseamna sa te dai de partea ciocoilor.

  Raportează
 • postat de Graur Luni, 24 Iunie 2013 23:03 Link la comentariu
  0
  0

  Mai aresteaza doua trei fasoli si populatia se mai detensioneaza tembelizata ca "vezi ba ca se face totusi dreptate?!".
  Ce ne trebuei e o revolta ca in Bulgaria. Dar din aia...asaaa...TARE DE TOT , sa ii luam de par din parlament, consiliu sau unde mama masii s-or mai ascunde ca sobolanii si aruncati in strada!
  Si facem asa cu fiecare nou guvern de indata ce nu ne place e ei sau fac tampenii incredibilie !

  Raportează
 • postat de adevar Luni, 24 Iunie 2013 20:38 Link la comentariu
  0
  0

  daca a realizat ceva profesional statul roman dupa revolutie, asta e, jandarmeria. muuulti, vreo 50.000 in tara, superantrenati si dotati cu echipament "antiscandalagii". unu din asta doboara la lupta dreapta 5-6 amariti guralivi. si in litera legii cu echipamentul din dotare, ajung in citeva ore in orice colt al tarii. voi o dati cu "butoiul de pulbere".sa va bagati bine in cap, singura optiune de a schimba ceva e VOTUL. ."butoaiele de pulbere" sint doar niste inchipuiri a unor ziaristi ce vor trafic pe net.

  Raportează
 • postat de arhanghelul mihail Luni, 24 Iunie 2013 19:52 Link la comentariu
  0
  0

  Pentru a putea elemina actuala clasa politica de sorginte mafiota este nevoie de o miscare de masa pentru ca marile centre muncitoresti au fost distruse iar golanimea capitalista va cheltui oricat vafi nevoie pentru a pastra actuala oranduire care ii lasa sa fure si sa faca evaziune fiscala fara limita.Poate lumea nu observa dar armata a fost redusa drastic in schimb s-au infiintat trupele de jandarmi care sint destinate anihilarii din fasa a oricarei incercari de destabilizare a actualului clan mafiot.Toata economia nationala a fost distrusa de aceasta mafie a importatorilor care prin coruptie ,trafic de influeta si santaj au patruns in sferele inalte ale puterii si de acolo au subminat economia nationala[exemplu graitor secventa din filmul TICALOSII-dati drumul la importuri si incep sa curga banii] numai ca in momentul in care au inceput sa curga banii pentru golanime pentru oamenii de rand a inceput calvarul somajului intreprinderile in care ei lucrau devenind nerentabile.Si uite asa hoardele tiganesti sau repezit ca ulii in economia nationala construita de noi romanii cu mari sacrificii au demolato cu acordul tacit al golanilor care ne conduc de 23 de ani si si-au construit pagode cu turnulete iar mai nou au inceput sa isi impuna oameniilor in pozitii cheie ex. iuliano tudor adus in fruntea DRUMURI SI PODDURI judetene pe care a falimentato si mai nou bacalbasa care va dinamita intreg judetul si-l va duce la fier vechi ca la asta se pricep de minune romii.

  Raportează
 • postat de KasaNova Luni, 24 Iunie 2013 19:13 Link la comentariu
  0
  0

  Problema nu o reprezinta pensionarii ci caracatita formata in justitia romaneasca. Ia sa-l salte pe Paslaru pt bancruta frauduloasa a Pescogalului, pt spirala economica de la TVG,pt incompatibilitatea semnalata de ANI, pentru statutul lui de fost turnator benevol la securitate. Pe Durbaca pentru afacerile dubioase cat a fost primar dar si pentru cele realizate in cardasie cu Boldea. Pe Iliescu pt uciderea manifestantilor din Piata Universitatii cu ajutorul fostilor securisti deghizati in mineri, pe Nastase pentru privatizarile dubioase,pe patronii gen Voiculescu,Copos,Stanculescu pentru ca au furat averile la revolutie. Pe cine ar mai fi votat pensionarii?Sunt convins ca daca-i luam la bani marunti, nu exista nici-un parlamentar roman care sa nu fie puscariabil,la fel si in administratia locala. Ei au confiscat legea si acum huzuresc dupa bunul plac. Dar, asa cum ne demonstreaza istoria, romanul e obisnuit sa fie supus precum boul la jug, ei au fost iobagi, au platit biruri Imperiului Austro-Ungar, celui Otoman sau celui rusesc, si-au pierdut identitatea deocamdata pe plan international, Romania fiind considerata patria romilor , si in viitorul apropiat chiar asa va fi. Si sa nu fiu acuzat ca sunt xenofob sau rasist atat timp cat astia ne domina si ne fac sa ne incuiem in case de frica lor.Fiindca asta e realitatea, am ajuns sa fim tolerati in tara noastra, fiindca e nevoie si de niste fraieri sa produca la bunastarea "smecherilor".

  Raportează
 • postat de rivolutie monșer pt. furculision Luni, 24 Iunie 2013 18:52 Link la comentariu
  0
  0

  @ furculision Si eu , tot respectuos, va semnalez ca n-aveti acces la fondul vechi al bibliotecii in cauza, ca si la altele, decat in baza unui act justificativ prin care sa dovediti ca faceti cercetare sau documentare ....samd. Ce ati prins dvs. de citit e una, ce e legal e alta. Bibliografia pe care mi-o recomandati mi-e cunoscuta in mare parte caci tocmai sarcinile de serviciu mi-au impus si parcurgerea ei. Eu zic ca folosesc o bibliografie mai larga, fara false idiosincrazii sau aprehensiuni, impotriva sau catre ceva, nelimitandu-ma doar la Giurascu 1936 sau Universul, etc..... In privinta ”urii” de tip revolut pe care mi-ati fi observat-o, va informez ca ...nu exista. Mi-am exprimat cu toata hotararea o parere ce cred ca e intemeiata si-n contra careia n-ati formulat contraargumente ci doar etichetari, epitete. Iar frantuzismele ad-hoc pe care le gasiti perimate eu, cu tot respectul, le vad reinviabile chiar daca la moda sunt anglicismele de mai noua generatie.

  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI Luni, 24 Iunie 2013 17:54 Link la comentariu
  0
  0

  Marcelik Vechiul dicton roman,actualizat:
  Dai poporului paine,circ si zanganit de catuse...


  Nu treb sa ne bucuram de acest articol,el reprezinta picatura ratacita in desertul nedreptatilor!Iar Viata Libera chiar nu treb felicitata numai si numai prin faptul ca situatia combinatului li se datoreaza prin x articole de inducere a starii....


  ...."SOARTA COMBINATULUI E PACETLUITA,NU TREBIE SA FACI NIMIC!"


  Viata Libera-de la privatizare a fost tinta indienilor ce stiau ca ziarul cel mai important este bine sa"il sponsorizezi"ca sa iti atingi scopul.Iar lucratorii de aici f coruptibili au acceptat asta.


  Asemeni lui Viata Libera si alte ziare au fost cumparate de Mittal-vezi-Mesagerul Hunedorean,la Roman,etc.


  Marcelik Nu prea sunt la curent cu cele expuse de tine,eu am punctat doar pe articolul de mai sus,el nu mentioneaza si alte "" inclinatii "" de partinire ale ziarului,si daca se adeveresc (greu nu ? ) , "zanganitul catuselor" poate fi auzit la fel si la redactie precum si la Mittal.. numai sa fie cine sa le aplice,asta este esentialul..
  acum aproximativ o oră · Nu-mi mai place · 1

  Pt ca asta e mentalitatea romanului.In traducere libera=PATRIOTISM ZERO.Aceiasi situatie si la sindicatul mereu prieten cu patronul FSS Metarom/Siderurgistul de la Galati,Hunedoara,RomanBuzau,etc!
  acum aproximativ o oră · Îmi place

  Marian Melinte Pericolul mare e ca lips patrotismului sa extins la toate structurile ce ar treb sa vegheaze la prosperitatea natiunii si nu a propriilor averi!inchei spunind ca daca aceste structuri,ziare,sindicate,si meteahna ar fi fost pe vremea marilor imperii.....
  acum aproximativ o oră · Îmi place

  ....Imperiul Roman,Binzantin nu s-ar mai fi dezvoltat niciodata!


  Corect Marcelica Coment mele nu snt dojoana pt aprecierea ta,si eu apreciez art in cauza dar am vrut sa reliefez adevarata fata a ziarului care este liber doar cu numele nu si in cuget!

  Raportează
 • postat de mult zgomot pentru nimic Luni, 24 Iunie 2013 17:02 Link la comentariu
  0
  0

  eu nu prea simpt situatia actuala chiar asa tensionata in tara cum se da de inteles in articol. de ce confundam galatiul si zonele sarace cu ROMANIA? eu vad la tv petreceri, festivaluri, evenimente unde oamenii sint chiar fericiti. vad litoralul si statiuni de munte sau din afara pline de turisti romani la niste preturi monstruoase. nu trebuie sa gindim ca daca in galati pentru cei mai multi e greu, asa e in toata tara. chiar si in galati lumea e chiar resemnata, pensionarii asteapta pensia, tinerii asteapta munca la negru, un videochat ca privatizare sau bani din pacanele. unii isi bat capul cu timpeniile zilelor noastre din galati si posteaza pe drept ,cu furie. nu cred ca -I baga in seama grosul populatiei ce chiar nu au cum pentru ca nu intra pe net-ul v.l si nu-l cumpara. zdranganit de catuse se aude firaf, adevaratul zdranganit ar fi daca toti jandarmii din Romania ar zgranganii o data cu totii din catusele din dotare pe linga alte arme de potolire a indisciplinei civice. si sint asa de multi...stati cu totii fara grija, nimic nu se va schimba in galati, asta pentru ca nimeni nu o vrea, e asa de bine acum pentru cei cu putere politica si afaceristi. asa ca fiecare isi face treaba, ziaristul pozeaza in aducatorul de adevar si trezire civica, postacii se umplu de nervi si revolta, unii citesc si sint indiferenti, unii citesc si rid, cei ma imulti nici nu citesc postarile si ziarul si pe cei si mai multi
  nu-I intereseaza . asa ca mie mi se pare ca e multa galagie cu eficienta zero. cred ca asta face parte din scenariul unei democratii"originale".

  Raportează
 • postat de postat de : furculision ... rivolutie monșer pt. „un idiot care.....”(nu conteaza, nu-i asa?) Luni, 24 Iunie 2013 16:38 Link la comentariu
  0
  0

  Propun respectuos sa mergeti mai des la V.A.Urechia. Solicitati ziare din anii 1910 - 1918; 1933 - 1939; Istoria romanilor de C.C Giurascu din '36; ziare din anii '50, 70, 80 si 90.
  Macar sa rasfoiti titlurile. Nu cred ca sarcina de serviciu va permite sa aveti si pareri.
  Sunt multumit ca noi, cei din leatul '72-75 am avut acces la documente privind furturile sovietice in baza regulei lor de cooperare: una TIE- una MIE, doua TIE, TOATE MIE. Atunci cand rusii cumparau untul nostru cu 1,8$/kg fata de pretul international de 220$ etc. Cu 3$ minereul de uraniu din Moldova fata de pretul de 350$. Asa am platit datoriile de razboi.
  De asemenea, va propun sa va referiti la subiect, la ce am postat fara comentarii tipic comunist-o - militienesti si nu la obsesiile dvs., din ura dvs. contra celor care semnaleaza o cate ceva. Mai ales ca va declarati TANAR. Daca nu puteti ignora sarcina de serviciu, macar scrieti fara frantuzisme ad-hoc 'a la coana Chirita. Au facut-o altii acuma vreo 100 de ani si ceva.

  Raportează
 • postat de CAPITALISM DE TIP SUB,SUBMEDIOCRU Luni, 24 Iunie 2013 15:28 Link la comentariu
  0
  0

  revolutia din dec. 89 a fost o lovitura de stat in toata regula ,niste cadre de nadejde ai regimului au intuit schimbarea care se petrecea in acel moment in lume si au trecut la actiune cu multi ani inainte ,infometand poporul pt a pune bazele revoltei ,ei fiind iluminatii din varful piramidei ,jos la baza infometatii adica masa manipulata ,CEAUSESCU ,dumnezeu sa-l ierte,a cazut la mijloc fiind asasinat cu cruzime sadica ,pentru a rupe definitiv tara de sistemul comunism ,pentru a nu mai fi si o patura de oameni in formare impotriva democratiei hidoase loiali lui CEAUSESCU.Lumea SA DESTEPTAT DACA VA ADUCETI AMINTE ,IN BUCURESTI IN PIATA REVOLUTIEI ,CATEVA LUNI MAI TARZIU DAR JEGURILE ERAU DEJA LA PUTERE SI AU MASLUIT O MINERIADA PENTRU A INABUSI INCA O REVOLUTIE IMPOTRIVA LOR,ATUNCI S-A VAZUT CA LA PUTERE ERAU NISTE SOBOLANI GEN ILIESCU CARE PT 100 DE PERSOANE DECEDATE LA MINERIADA NU A FACUT O ZI DE PUSCARIE

  Raportează
 • postat de rivolutie monșer pt. „un idiot care.....” Luni, 24 Iunie 2013 14:54 Link la comentariu
  0
  0

  @un idiot care......... Prezenta masiva si daunatoare pt. oras si tara a pensionarilor la urne e o chestiune stiuta si verificata si-n alte tari. Lipsa de ocupatie cumulata cu scaderea potentelor intelectuale plus educatia democratica precara si deformata de vechiul regim fac din aceasta categorie sociala un factor activ in rau, cel putin in activitatea de votare. La fel prezenta voastra aici, ca comentatori, aduce prejudicii pe care nu le puteti evalua dar istoria a mai inregistrat minuni ale unui astfel de hiperactivism social. Educati-va copii si nepotii sa posteze sau sa voteze, dati-le informatiile pe care le aveti si care , uneori, is de cea mai buna calitate.

  Raportează
 • postat de @gushpi Luni, 24 Iunie 2013 14:38 Link la comentariu
  0
  0

  @gushpi Aparent stilul tau este cel al unui om evoluat. In fapt e vorba de aceiasi necinste demagogica si pagaubitoare pt. oras si judet ca si tot ce e legat de blestematul nume al unui durbaca : avocatism ieftin si primitiv. Nu vad in prezentul articol o incitare la vreo rebeliune in masa cum spui. Dar avocatii prosti, de profesie sau doar ai unei cauze, sunt intotdeauna mincinosi si necinstiti.

  Raportează
 • postat de gushpi Luni, 24 Iunie 2013 14:03 Link la comentariu
  0
  0

  dle costel, va rugam nu mai agitati lumea cu idei nastrusnice de rebeliune... intai demascati jurnalistic cat se poate din matrapazlacurile conducerilor, sesizati procuratura despre diversele incalcari gasite, apoi urmariti daca se intreprinde ceva de catre oamenii legii... apoi puteti ridica masele la lupta!
  ca cineva da de lucru unei rude/neam/afin e ceva obisnuit in societatea de tip balcanic si nu numai...

  apoi sa vorbim putin despre stilul de enumerare al faptelor, in viziunea dvs: faptul ca un avocat este ales la min. agric. il legati de starea drumurilor din judet - e frumos? poate trebuia legat de lipsa viziunii asupra utilizarii instalatiilor de irigare...

  pe bacalbasa l-am votat cu to(n)tii, deci ce semanam aia culegem :(

  ce zici? incepi tu?

  Raportează
 • postat de pentru Dl. Costel Crângan Luni, 24 Iunie 2013 14:02 Link la comentariu
  0
  0

  Subiect: Faleza Dunarii; A/ Continut - masina cu numar B ... VLG a doamnei Cocu parcata INTEGRAL pe trotuarul din fata blocului de resedinta R5, intre coltul stang si scara de acces. Ca sa ajungi din parcare la chioscul de paine trebuie sa merci pe carosabil;
  B/ prezentare relatie PNL-ista Oatu-Baila-Stan-Cocu. Stiu ca Adi Cocu este extrem de suparat. Ii cunosc de cand erau in ultimul an de liceu, de cand Marian era la aprovizionare IELIF si i-mi aducea cafea si suc daca treceam pe acolo.

  P.S. Sunt ABONAT VL pentru ca este ziarul nostru mai serios. Cand am constatat o problema, am semnalat. Nu-mi place comportamentul Dlui Lungu. M-a acuzat dar nu a rectificat de 4 ani nimic pentru restabilirea adevarului cu privire la pista de atletism Stadion Dunarea dar, mai ales, nu m-a intrebat, desi ma cunostea. Iar SC Proiect nu este o fima de casuta postala sau de apartament in Galatiul nostru.
  Pentru fiecare articol am sugerat completari daca subiectul nu era complet, cu pozitii ale celorlate parti, sau pareri COMPETENTE.
  Stiu ca TREBUIE SA aveti lista specialistilor Galateni. Daca intarziati 10 min. pentru a trimite articolul, contactand unul dintre galateni, nu cred ca se va duce "aurul stirii".

  Raportează
 • postat de VLAD TEPES Luni, 24 Iunie 2013 13:57 Link la comentariu
  0
  0

  Costel Crangan , astfel de informatii si comentarii sunt necesare , felicitari.Te rog publica lista cu revolutionarii din Galati cu toate anexele cuvenite( ce au primit de la taticu ILIESCU). Scrie si un articol despre ce au facut revolutionarii Galatiului cu pamantul primit.In opinia mea este foarte util sa publicati si declaratiile de avere ale alesilor locali, inainte si dupa mandat(NU RASPUNDE CA SUNT PUBLICE SI LE POT GASI PE NET eu l-am vazut).Poate asa intelege tot locuitorul Galatiului sa se TREZEASCA.Cind spun alesii urbei ma refer la toti din ;90 incoace(la durbaca nu ai decit iesirea dar nu poate s-o dea de gard cu motivatiile pentru ca CEAUSESCU ai lichida daca aveau asemenea averi). Spor la treaba ca nu-i de joaca,in ritmul asta disparem ca natie.

  Raportează
 • postat de Costel Crângan Luni, 24 Iunie 2013 12:56 Link la comentariu
  0
  0

  Domnule Cititor
  Am verificat şi nu am găsit să fi fost şters sau modificat vreun comentariu de la acest articol. Vă rugăm să precizaţi când s-a întâmplat acest lucru (aproximativ) şi ce conţinea acel comentariu (în linii mari). E posibil să-l fi pus la alt articol şi să nu vă mai amintiţi.
  O zi bună!

  Raportează
 • postat de un idiot care plateste taxe Luni, 24 Iunie 2013 11:15 Link la comentariu
  0
  0

  @Agurida:
  - despre vot, daca nu se introduce curatarea legislatiei in sensul de a elimina, atat in sistemul juridic cat si tehnic a tuturor ambiguitatilor ca permit astazi sa se aleaga albul ca fiind negru si invers functie de comanda, tot fara valoare ramane;
  - in anii '85-87 am lucrat in Algeria. Eram cazati la un hotel unde mai erau francezi, canadieni-zona engleza, japonezi chinezi si englezi. Am vazut cum un fracez cumpara 4 - 5 ziare da'le lor. Mi-a spus ca, in cel mai bun caz, doar 10% ai ce citi diferit de la unul la altul. Noi luam doar unul, obisnuiti ca acasa. Am ramas la parere lui. Doar ca iau de bun, dupa parerea mea, doar 5%;
  - la votul pentru constitutie, daca nu se introduce ordinea corecta de aprobare a unei legi: intai instructiunile si apoi legea, JAFUL VA CONTINUA;
  - daca nu se separa ierarhic si modifica acea comisie de verificare a activitatii magistratilor in sensul realizarii a doua sectiuni: una pentru magistrati si alta pentru procurori, JAFUL VA CONTINUA;
  - daca nu se ELIMINA prescrierea pentru jaf, incluzand si sanctiuni pentru procurorii care au dat NUP in cazul unor furturi la nivel de ramura a economiei nationale precum vanzarea flotei maritime sau fluviale, energiei, metalurgiei, FACAND DISPARUTE PROBE, JAFUL VA CONTINUA.

  Cate si mai cate. Astazi putem spune. In anii '50, daca stiai o limba straina in afara de rusa sau maghiara, puteai face puscarie ani buni pentru ca ai pus galeata de gunoi nu pe stanga ci pe dreapta; in anii '70 daca parintii - prizonieri in Siberia iti povesteau cate ceva despre adevarul din razboiul de reantregire a neamului romanesc din anii '41-'43.
  Stiu ca nu pe multi ii mai intereseaza. Dar cine nu stie, cine uita, SA SE ASTEPTA LA REPETARE. SA NU SE MAI PLANGA!

  Am scris aici despre legaturi vechi si noi cu oameni pe care ii stiu. Cele referitoare la conducerea actuala a VL au fost sterse dupa 5 minute. Nu cred ca Marian sau Dna Cocu sunt implicati.

  Raportează
 • postat de Da_Vinci Luni, 24 Iunie 2013 10:54 Link la comentariu
  0
  0

  Cu Bacalbaşa, Nica, Dobre şi Durbacă în frunte, Galaţiul NU ARE NICIO ŞANSĂ să progreseze.

  Aceşti oameni trebuie fugăriţi cu pietre din urbea noastră, iar în locul lor trebuie puşi nişte tineri cu idei.

  Tinerii noştri de viitor fug în patru zări pentru că se sufocă sub presiune acestor fosile comuniste!

  Raportează
 • postat de agurida Luni, 24 Iunie 2013 10:11 Link la comentariu
  0
  0

  Ce se intampla acum este datorita prostiei ,ce s-a votat asta avem.Votul este SINGURA arma cu ajutorul caruia se poate schimba ceva si pentru asta trebuie multa educatie poporului,educatie facuta cu ajutorul ziaristilor ,dar se pare ca si aici e o problema ,sunt mai multi vanduti decat cinstiti.Ce sa ceri unui popor care voteaza intr-o veselie ,si baga in parlament oameni certati cu legea,cum vreti sa arate tara cu astfel de politicieni?Revolutia ar fi cea mai mare nenorocire...pe cine sa pui in loc?dictatura in Europa...sa fim seriosi.Demonstratiile,masive, ar duce tot la vot si ar castiga tot astia ca au toata presa in mana pt. ca romanul gandeste cu burta si savureaza tot ce debiteaza badea si cu gadea...ce mai vreti a spus, pe fata felix, ca se foloseste de aceste posturi tv in campania electorala.Toate aceste ziare si posturi de radio.tv care a facut atata rau tarii,sa fie scoase in afara legii...dar cine sa o faca...tot la VOTse ajunge si se voteza ,stiti d-voastra cum...

  Raportează
 • postat de un idiot care plateste taxe Luni, 24 Iunie 2013 10:04 Link la comentariu
  0
  0

  De acord cu multe din cele spuse mai sus.
  Asi pune totusi niste intrebari Dlui Rivolutie "moncher":
  - de ce acuza tinerii pensionarii pentru orice rezultat al alegerilor, daca EI NU SE PREZINTA NICIODATA LA VOT?

  - de ce a devenit regula: ori merg, ori nu merg la vot, tot aia ies?
  - daca tot vedem fel de fel de situatii si idei si aici si prin alte parti, de ce nu fac tinerii un plan de actiune sa-i vedem LA TREABA?
  - noi, bosorogii, stim ce a fost, cum a fost si spunem SA NU SE UITE - PE ACEST LUCRU SE BAZEAZA EXCROCII. Nu din ura sau dispret pentru voi CI, SA STITI, SA NU REPETATI GRESELILE NOASTRE. Am semnalat o schema de furt pe care, din saracie, nu avem cum sa o mai influientam, FACETI VOI CEVA PENTRU COPII VOSTRI. Noi sa ne reluam treaba de a plimba in parc nepotii, nepoatele! Cat mai multi si nu doar cativa pe plaje exotice! Nu are legatura cu socio-comunismul. Doar cu niste sperante de minima multumire.

  Raportează
 • postat de rivolutie monșer Luni, 24 Iunie 2013 09:21 Link la comentariu
  0
  0

  Articol in acord cu niste realitati. Comentarii insa precum cele ale unor Radu...sau Bingo...cu tot felul de proorocii sinistre, razbunatoare....De obicei, la furie, nu vinovatii platesc ci tapii ispasitori. Dar cei ”educati” in regimul trecut tot agita steagul unei actiuni a maselor care va distruge complet sistemul corupt actual. Marxismul le-a imprimat pe creier rolul hotarator al maselor ridicate la revolutie, al fortei proletariatului. Dar tot aceasta masa de actuali pensionari i-a votat pe un boldea , durbaca, paslaru...

  Raportează
 • postat de DINGO Luni, 24 Iunie 2013 07:55 Link la comentariu
  0
  0

  Ne putem da seama cu foarte mare usurinta(fara a mai fi nevoie de rapoartele serviciilor secrete) ca ne aflam pe un foarte mare butoi de pulbere.In acest moment lumea este in asteptarea acelei ,,scantei''care sa declanseze explozia(situatie similara in anul 1989).Ca intotdeauna,noi asteptam ca altii sa dea tonul la cantec...Alesii neamului, ar trebui sa se gandeasca mai des, ca nimic nu-i va mai putea salva de furia oamenilor daca va exploda,,mamaliga".Gandind la maretele realizari ale celor care au condus si mai conduc inca tara, nu-i greu sa-ti imaginezi ce-i asteapta...Acum ura populatiei este cu mult mai mare decat cea de dinaintea izbucnirii ,,revolutiei' si cred ca si pedeapsa va fi pe masura.ASADAR,DESTEPTAREA,ALESI AI NEAMULUI !SA NU ZICETI CA NU ATI FOST AVERTIZATI!NICI GAURA DE SARPE NU VA PUTEA SA VA PRIMEASCA!Cat despre noi, cei alde ,,neica nimeni ",fiti siguri ca asteptam scanteia, si fiti si mai siguri ca nu vom oferi iertare ,suntem prea saraci!PUTEREA-I TRECATOARE!TOTUL SE PLATESTE!

  Raportează
 • postat de IC Luni, 24 Iunie 2013 05:09 Link la comentariu
  0
  0

  Bun articolul rechizitoriu ,bun si comentariul lui Radu ,totusi parca lipseste ceva.Acel ceva ,dupa parerea mea ,este specificarea clara a adevaratilor vinovati , a majoritatii romanilor si galatenilor ,pe plan local , fiindca au votat ce au votat in ultimii 23 de ani ,incepand cu Duminica Orbului din fatidicul an 1990 . Atunci s-a pus bazele restauratiei oamenilor din structurile ce pareau darmate in dec '89 si tot atunci a fost instalata ,la carma , jaf si distrugere ,viitoarea burghezie rosie . Mai draga , sa fi pomenit macar un nume vinovat la nivel national .....Nu-i rea ideea cu zdranganitul catuselor ,bine ar fi sa inceapa de sus ,sus ,in jos .Cum nu o sa se intample nu ne ramane decat sa-i blestemam...........Am totusi o mica satisfactie ,s-a schimbat ,la 180 de grade ,tonul si adresa criticilor in comentariile din cadrul grupurilor de pensionari ,aceia care erau in stare sa voteze la patru mani actuala putere ,au constatat ca nu le-a dat ,ca de altfel nici precedenta ,lapte si miere , poate ceva fiere....

  Raportează
 • postat de Cyropaedia /oglinzi pentru printi/ Luni, 24 Iunie 2013 03:42 Link la comentariu
  0
  0

  "Este imuabil ca natura umana se lasa condusa de patimi " Deci ,virtute si prudenta !

  Raportează
 • postat de Radu de Galati Luni, 24 Iunie 2013 01:28 Link la comentariu
  0
  0

  Afirmatiile tale Costele sunt putin cam dure chiar daca nu sunt lipsite de mult adevar. Oamenii capabili sa faca o revolutie au plecat cam de mult din Galati si chiar si din Romania, iar cei ce au luat locul celor de inainte si-au cam luat toate masurile de precautie sa previna oricand cu arme moderne o asa zisa revolutie sau nemultumire publica.
  Daca chiar sa zicem ca as gresi eu, oare dupa o asa zisa revolutie, revolta sau nemultumire crezi ca ar mai creste piata imobiliara sau leul? Ponoasele pe care le tragem nu sunt de azi sau de ieri si nu vor trece maine sau poimaine.
  Au fost multi romani nemultumiti de fostul regim care au murit dezamagiti si schimbari nu au mai vazut. Sunt sigur ca schimbarile despre care vorbesti nu vor veni prea curand din mai multe motive.
  1. Sistemul diabolic instaurat dupa 89 in Romania nu va permite o schimbare brusca fara varsare de sange, cu puterea asa-i si aristocratia bolsevica nu va accepta sa piarda ce neam de neamul lor nu a avut. Daca in 89 sangele era spalat in zori de ziua te asigur ca acum victimile ar putrezi la marginea soselelor si nimeni nu i-ar ridica de jos ba poate ca ar fi si scuipati sau batjocuriti de membrii partidelor colorate in fel si chip.
  2. Daca inainte existau doua clase sociale adica oraseni si tarani, acum a ajuns numai una pentru ca si orasenii au ajuns sa actioneze ca taranii cei mai needucati in special in Galati, orasul marletilor la propriu si la figurat. Autoritatile au avut grije sa promoveze manelele ca pe un sport national care azi a devenit imn national. Astazi manelele aduc alinarea romanului de jos si nu filmele americane despre vestul salbatic care le mai dadea cate o speranta.
  Vorbesti de Bacalbasa? Ce nu a facut nici un fost prim Secretar PCR face azi cu aprobarea celor din jurul lui si vinovati suntem noi. El detine cheile adevarului si puterea in acelas timp asa cum ai vazut si nimeni nu-l va putea opri pentru niste gropi in soseaua de la Cocarlatii din Deal sau Cioroienii de Vale.
  Oare cine ar mai avea tupeu azi sa-i ceara socoteala lui Stan ca el nu are servici cand mai ieri a fost platit 20 de mii de lei sa stea acasa si sa crape seminte in parc.
  Astazi tinerii calificati sau nu inca mai pleaca pe capete crezand ca in afara vor face rahatul praf ca apoi multi dintre ei sa se intoarca cu coada intre picioare acuzand CRIZA si incercand acasa metoda furculita in bancomat sau accidentul.
  Dupa cum au spuso chiar specialistii in domeniu, greul pentru Romania inca nu a sosit.
  Imi aduc aminte ca in anii 82 romanii mai maraiau de revolutie noaptea prin vis iar ziua ziceau "fereasca dumnezeu de mai rau" , mai rau insa a venit si dumnezeu nu ia mai ferit pentru ca pana la dumnezeu a venit sfantul Bacalbasa.
  S-ar putea insa sa apara alta ceva si atunci da zdranganit de catuse.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.