Gata cu prosteala, domnilor rău-platnici!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Articolele despre vânzarea silită a apartamentelor datornicilor la întreţinere au stârnit valuri de comentarii pe site-ul „Vieţii libere”. Aşa cum era de aşteptat, părerile sunt împărţite. Multe păreri, puţine idei, din păcate, iar cea mai acută impresie este că există foarte mulţi locuitori ai Galaţiului care nu au înţeles nimic - dar absolut nimic - din economia de piaţă.

Mă uit pe încasările raportate de Apaterm pe ultimele 30 de zile şi constat, cu stupoare, că s-a plătit doar 10 la sută din factura pentru căldură. Mai pe înţelesul tuturor, doar unul din zece gălăţeni e „la zi”. Incredibil! Daţi-mi voie să mă îndoiesc că 90 la sută din populaţia oraşului nu are cu ce plăti. Cred că e mai degrabă rea-voinţă. Iar dacă nu se iau măsuri, urmarea este uşor de anticipat: din 15 ianuarie se va sista furnizarea de căldură către oraş, căci se termină banii cu care ne-a miluit Guvernul. Se termină şi cele 11 milioane de lei pe care Primăria Galaţi le-a scos din bugetul de investiţii şi le-a introdus în această „gaură neagră” numită sistemul public de încălzire.

Situaţia devine cumva dramatică, iar gălăţenii par să nu priceapă că nu mai există nicio variantă de compromis în afară de plata facturilor. Restul soluţiilor avansate sunt utopii şi rahaturi anarhiste. Sunt consternat, spre exemplu, de tupeul bolnav al celor care spun că Primăria ar trebui să oprească investiţiile în străzi şi parcuri şi să suprime cheltuielile pentru distracţiile de Sărbători pentru a plăti facturile la căldură ale locuitorilor oraşului. Dar de ce, mă rog?

Aşadar - în opinia rău-platnicilor - cei care-şi achită întreţinerea corect trebuie să fie buzunăriţi de două ori, căci impozitele plătite de ei ar trebui să meargă la acoperirea datoriilor celor care nu vor să plătească. Uite că eu, ca bun-platnic, vreau ca din impozitele plătite de mine să am străzi mai bune, parcuri moderne şi distracţie de Sărbători. Nu vreau să plătesc facturile la căldură ale celor care-şi toacă banii prin cârciumi sau pe cine ştie ce ambiţii personale de genul plasmă de-un metru şi BMW de 400 de cai.

Oamenii trebui să înţeleagă că nimic nu-i gratis în lumea asta. Sunt foarte mulţi cei care nu pricep cum funcţionează lucrurile şi consideră că în chestiunea plăţii facturilor e loc de milă sau de presiuni pe autorităţi. Vă spun eu: nu merge nici cu văicăreala şi nici cu ameninţările de genul „să mergem la Primărie să spargem geamurile”. Ambele ipostaze sunt inutile şi nu amână inevitabilul: cei care nu-şi achită datoriile vor rămâne, unul câte unul, fără case. Deja există 1.800 de procese finalizate, alte câteva mii sunt pe rol, iar în aceste litigii judecătorii dau câştig de cauză, în linie, furnizorului de utilităţi. Nici un rău-platnic dat în judecată nu a câştigat!

Se poate ieşi din această situaţie doar plătind. Cine are, să dea! Cine nu are, să caute soluţii. Să-şi vândă apartamentele cu 3 şi 4 camere şi să se mute la garsoniere. Sau la ţară. Cu diferenţa de bani ar putea să-şi achite datoriile şi să mai şi pună ceva la ciorap, pentru zile negre. Dacă nu acţionează repede, datoriile vor creşte până când, la un moment dat, vor pierde proprietatea şi se vor pomeni pe stradă. Iar asta nu-i o figură de stil, ci realitatea dură. Luaţi aminte la ce vă spun!

Citit 2497 ori Ultima modificare Duminică, 15 Decembrie 2013 14:33

28 comentarii

 • postat de VLAD TEPES
  Marți, 17 Decembrie 2013 12:28
  194.239.195.***
  Cap ai,umeri ai, lipsesc gatul si creierul.Tov. kilinica tu esti ?
  1
  1
  Raportează
 • postat de DREPT PLATNIC
  Marți, 17 Decembrie 2013 06:12
  5.13.135.***
  Observi ce vrei tu bre, BUN-PLATNICULE! Dar nu-i asa... Nu face nimeni apologia rau-platnicului ca erou national. Ci se revolta lumea fiindca sunt amenintati toti, la gramada, si colportate marote gen BMW de 400 CP si datorii la intretinere. Ca si cum toti somerii, toti bugetarii saraci, toate amaratele care lucreaza fara carte de munca sau pe minimul pe economie la un butic sau o croitorie, toti cei insuficient de norocosi sa traiasca dintr-o leafa de bugetar de lux, la cancelaria prefectului, si una de conjunctura norocoasa (ca mai dau si ziare faliment, chiar si sub Patriciu)... ma rog, toti cei care din motive obiective sau mai putin obiective au ajuns datori la intretinere fiindca au fost nesimtiti. Nu-i asa! Fiindca si statul a ajuns dator, mai dator decat sunt cetatenii, ca mai mult au de dat APATERM-ul la Electrocentrale decat au cetatenii la APATERM. Plus ca 80% din datorie e mai veche de trei ani, neatacata in instante, nici n-are dreptul careva s-o mai ceara, dar APATERM-ul o socoteste in continuare dupa ce ani de-a randul a lasat-o sa se adune cu voie de la politic....
  Si pe APATERM nu-l trage dom Costello la raspundere, nu-l ameninta, nu-i zice nimic sa nu-i deranjeze pe pesedeii-greii orasului probabil... Despre asta e vorba in comentarii BUNULE PLATNIC care nu uiti sa-ti platesti datoriile de lins in dosul articolului pe dom Costelllo....
  2
  9
  Raportează
 • postat de BUN PLATNIC
  Luni, 16 Decembrie 2013 23:31
  5.13.180.***
  Constat că s-au adunat aici sa comenteze, cu câteva exceptii, toti nesimtitii netului.
  Toate jagardelele plouate de genul DEONTOLOGUL NEREMUNERAT, VLAD TEPES si inca vreo citiva analfabeti ca ei.

  Observ ca toti acestia fac apologia rau-platnicilor, care ne sunt prezentati ca fiind eroi nationali. Tipic pentru România asta de doi bani, in care toti decrepitii si onanistii ne torturează cu vomele lor mentale peste tot, pe toate forumurile.

  Articolul ziaristului spune numai si numai adevarul. In citeva luni incalzirea centralizata VA DISPAREA, iar avortonii care fac acum apologia neplații vor constata ca scroafa e moarta si vor incepe sa injure presa ca nu le-a spus din vreme ce o sa se intimple.
  Domnule Crangan, nu va mai pierdeti timpul incercind sa/i faceti ep nemernici sa fie contienți de neamprostia lor. Vă pierdeti timpul cu ei. Oamenii cu capul pe umeri au inteles mesajul. Jagardelele astea de mahala nu vor întelege insă niciodata. Au fost facuti in pumn, la betie, iar mintea lor are tot atitea circumvolutiuni ca si sticla de fanta.
  Noapte buna!
  6
  4
  Raportează
 • postat de ella
  Luni, 16 Decembrie 2013 22:31
  95.77.107.***
  De ce nu se procedeaza ca in strainatate.Daca 90 de zile nu ai achitat intretinerea ,administratia anunta firma de avocatura din care face parte asociatia si respectivul este executat urgent.La noi trebuie asociatia sa/l dea in judecata,judecata dureaza ani de zile,trebuie sa te duci cu o roaba de acte la tribunal si vezi ca datoriile celui rau platnic cresc vazind cu ochii.Am avut la noi in asociatie o familiie cu care ne/am judecat vreo 7 ani.De fiecare data ni se dadea suma de 20 , 30 ,milioane lei,iar noi trebuia sa deschidem iar proces caci sumele cresteau mereu.Am reusit sa o decuplam de la caldura,apa calda,gaze,,am avut noroc ca intre timp toti de pe scara au pus centrala de apartament,, si sa vedeti cum a venit cu datoria de 400 milioane vechi in dinti.De unde a avut banii?Acum am inteles ca/si construieste vila.Statul este de vina ca nu aplica legea asa cum trebuie.
  6
  2
  Raportează
 • postat de Stan C.
  Luni, 16 Decembrie 2013 20:34
  5.13.206.***
  Pentru toti anonimii care nu-si dau numele:
  Tot ce a scris ziaristul Costel, sunt adevarate, intelegeti o data ca nimic nu mai este pe gratis. Ai consumat, trebuie sa platesti. La piata cand mergi, dai banul si primesti marfa, clar ca buna ziua. Parerea mea, este ca Electrocentrale si Apaterm, vor da faliment, cum au dat si CET-urile din Braila. Asa ca adunati bani pentru centrale de ap.si nu va mai trageti sperante desarte de la STAT.
  13
  5
  Raportează
 • postat de d-lui redactor-sef Crangan, cu compasiune
  Luni, 16 Decembrie 2013 19:47
  5.13.131.***
  D-le Crangan, iar ai....comis-o. Ce sa-ti fac, nu te-ai putut abtine sa executi o comanda politica si cum esti atat de ductil si versatil, dincolo de limitele obisnuite, ai facut-o si pe asta. Alaturi de Maria Stanciu esti campionul scandalurilor din presa galateana, starnind dezgustul si indignarea cititorilor si comentatorilor.
  Prin prezenta productie jurnalistica contrazici total un articol tot din acest ziar, de luna trecuta, despre problema devenita de nerezolvat pt 1 din 5 galateni care n-are din ce sa-si mai achite intretinerea.
  Ai cunoscut tu pe careva care-si cheltuie bruma de venit prin carciumi sau care are vreun BMW de 400CP si nu-si plateste intretinerea ? Caci a devenit o marota aceasta afirmatie.
  Iar in final avertizezi apocaliptic si revansard , ca un pastor neoprotestant american de sec.XIX ce-si anunta amenintarea finala. Si-ti scriu toate astea pt. ca majoritatea articolelor tale sunt bune, pt. ca ziarul imi place, pt. ca-n mare parte si tu scrii onest si dupa o buna documentare. Dar aici ai facut-o lata. Iar.
  4
  15
  Raportează
 • postat de un cititor
  Luni, 16 Decembrie 2013 19:13
  82.137.10.***
  povestea spune ca odata un magar s-a suparat pe sat. ce a urmat? nu mai tin minte.
  7
  7
  Raportează
 • postat de gigi
  Luni, 16 Decembrie 2013 16:07
  86.127.211.***
  Ziarele locale sunt mana in mana cu cei de la putere tu vrei stazi si parcuri cand jigodiile aste care ne conduc de la an la an ne jupoaie cu tot felul de taxa si impozite noi
  4
  12
  Raportează
 • postat de Hai Costel Crângan, nu fi supărat, bine că deschizi teme grele, actuale, dureroase.
  Luni, 16 Decembrie 2013 16:04
  109.99.201.***
  Hai Costel, nu fi supărat, ești bun în articole și comentarii ce pot fi cu sau contra curentului, dar ești curajos pentru că deschizi dezbateri ce pot contra și pro și cu limbaj mai dur sau nu, funcție de supărarea oamenilor ce sunt ajunși la disperare în prag de Iarnă grea ce încă nu a venit. Baftă, mai deschide așa teme grele, asta-i viața adevărată, dureroasă și trebuie să reacționăm așa cum ei se comportă cu noi.
  11
  6
  Raportează
 • postat de Nu va luati de comentatori ca ei zic bine ce zic dar nu stiu sa se exprime
  Luni, 16 Decembrie 2013 15:10
  82.137.11.***
  Si ar mai fi de observat ca:
  - niciodata in VL nu a aparut o ancheta despre managementul dininteriorul APATERM, firma de... stat, firma a CL Galati, adica a noastra contribuabilii, a tuturor;
  -niciodata in VL nu a reusit sa explice care e traseul deciziei de la consilierii locali/primar la potentii manageri ai APATERM, care au facut pierduti mare parte din banii stransi de la asociatii (deci de la consumatorii individuali) in drumul lor catre Electrocentrale.
  - niciodata VL nu a reusit sa explice ce se intampla in interiorul APATERM de cand s-a declansat procedura insolventei si, macar in acest al 12-lea ceas, cartile ar fi trebuit date pe fata, fiindcae vorba despre o firma care exploateaza bunurile cetatenilor (tevi, centrale, puncte termice) iar Primaria si CL-ul cu siguranta au intrat la acte de vreme ce o tot sprijina pe toate caile; daca n-au intrat nici acum, e grav, iar VL, ca formator de opinie trebuia sa militeze pentru asta inainte (mult inainte) sa supuna"oprobiului public" niste cetateni de rand;
  - rar s-a luat VL de gat cu autoritatile MUNICIPALE care i-au inchis usa informatiilor publice in nas... Probabil ca e greu sa deranjezi si apoi sa mai ai si tupeu sa ceri vreo facilitate, cine stie.... Oricum, clar e ca daca tot n-a reusit sa dezlegemisterul banilor evaporati din APATERM, misterul scumpirii gigacaloriei de cateva ori din 2008 incoace, cel al penalitatilor care depasesc debitele (locatarilro catre asociatii, asociatiilor catre APATERM, APATERM-ului catre Electrocentrale...) si alte "mistere" de care nu mai scapam de ani buni , atunci nici sa nu tina partea! Nu te apuci si faci campanie pe-o mana cu primarul ca sa stranga lumea bani si sa faca angajamente de plata ca apoi sa ramana in frig iarna ca n-au platit "ailalti". Nici nu te apuci sa promovezi Calorgal si alte prostii pentru un primar care nu poate tine in frau si descalci nici ce are acum sub nas, cu acte, cu arhiva, cu faptasi, cu tot. Nu te faci organul de presa al cui vine la putere si are gura mai mare! Si cu atat mai putin dai in ce care au DOAR O PARTE DE VINA, mai ales ca n-au condus ei orasul, nici ca conslieri, nici ca primari, nici ca reprezentanti in CA-ul APATERM-ului etc.
  Nu-i asa, domnule Crangan? Eu cred ca asta or vrut sa spuna cei de dinainte si dumneavoastra ati luat-o personal si va-ti luat la hartza...
  5
  13
  Raportează
 • postat de comunism mascat
  Luni, 16 Decembrie 2013 14:47
  5.13.237.***
  costurile de productie a unei GCAL nu depasesc 120-130 lei restul bani pentru borfasi cum dracu de la 130 pana la 250 dublu nene cati bani se sifoneaza de un sistem neperformant si energofag numit apaterm
  6
  15
  Raportează
 • postat de Deontologul neremunerat
  Luni, 16 Decembrie 2013 14:30
  78.96.255.***
  Domnule Crangan,

  Asa se scrie corect: Stimate domnule DEONTOLOG SUPARAT (ati facut un pamflet, nu?)

  Asa cum scrie mai jos si mai sus de dumneavoastra, A PATRA PUTERE IN STAT, eu nu am vrut decat sa inteleg de ce sunteti asa inversunat pe subiectul asta (termoficare) si de ce dati vina pe unii oameni, care, poate, nu au de munca, deci nu au cu ce plati. Si-i amenintati pe deasupra. Din ce postura? De redactor sef al VLG? Nu prea tine. Articolul e tendentios in conditiile in care numai cateva apartamente, mai putine decat degetele de la o mana, chiar au probleme serioase. Restul vor scapa nevatamati. Ca asa e in tara in care traim.
  Mi-ati spus ca am ceva probabil personal cu dumneavoastra. Nu ati scris niciodata despre mine nimic, deci nu am nimic cu autorul, dar, voi critica intotdeuna opera. Privitor la amenintarea dumneavoastra cu instanta, intre timp, nu va ocupati sa ne spuneti si noua, cititorilor fideli, cine e si ce a patit, in urma anchetei, cel care din redactia dumneavoastra a scris cu rea vointa ceea ce a scris? Sunt convins ca nu. Ca eu, dupa spusele dumneavoastra, v-am jignit infiorator. Dar persoana, nicidecum autorul, care i-a facut NESIMTITI, pe majoritatea galatenilor, n-ar trebui dat in judecata de concetateni? Nu credeti ca aici e vorba de barne si de paie din celebra zicala romaneasca? Toate cele bune si sarbatori fericite! Unii galateni nu vor avea parte de asa ceva dupa ce vor citi in primul ziar din Galati ca vor fi dati afara din casa si pe deasupra mai sunt si nesimtiti. IP-urile dumneavoastra au scris asta! Nu e injurios, nu?
  4
  9
  Raportează
 • postat de VLAD TEPES
  Luni, 16 Decembrie 2013 14:00
  194.239.195.***
  A fi sau a nu fi ziarist?Apatermul, Apa-anal functioneaza ilegal!Sunt in afara legii!Nu prosti-ti lumea!Dureros este caci un cetatean a explicat acum o luna cum functioneaza aceasta metoda de fraudare,dar se vede ca nu ai inteles(ptr. Costel)deci vasile are o datorie de 1000lei,datorie ce in dementa ;economistilor gen ISARESCU; a ajuns la aceasta valoare datorita penalitatilor,practic neplata asa zisului serviciu(in speta apa calda,caldura,apa menajera)este de 200lei.Acum vasile cand se duce si plateste(cat plateste)nenea administratorul(care in mute cazuri foloseste calculatorul pentru a face corect o inmultire)nu pune banii in factura pentru platile intrtinerii in curs ci la factura penalitatilor.Si uite asa vasile nu poate sa o scoata la capat,ori trimite nevasta sau fata in Italia la produs ori fura ceva!Organ de control financiar(bugetar de stat,lefuri bune)este pentru aceste EPAVE gen APATERM ,APA-CANAL dar nu au chemarea politica ca sa faca ordine.Te rog cand participi la o sedinta la C.J. (bineinteles ca reprezentant mass-media)pune intrebarea asta: DE CE NU SE RESPECTA LEGEA IN GALATI,SI IN TARA ROMANEASCA. P.S.lui vasile trebuiau sa-i opreasca serviciul dupa o luna de neplata, iar cand avea bani sa-l deschida platea si datoria din urma,adica o luna restanta nu 5,6,7ani cu penalitati mai mari decat datoria.
  1
  10
  Raportează
 • postat de A PATRA PUTERE IN STAT ............LA COLT
  Luni, 16 Decembrie 2013 13:56
  78.96.254.***
  Draga Domnule
  Nu stiu de ce imi vine sa spun " Draga Domnule Martinica " - vezi reclama TV

  Respectul ce ti-l port ma impiedica atat ca experienta profesionala cu asociatiile cat si juridica , sa inchei acest periplu semi gazetaresc fara a-ti mai vinde un pont . Verifica-l si nu te lua dupa tifnosi in postari si centrale acasa.
  - Ai facut afirmatia ca Apaterm-ul are cateva mii de procese cu asociatiile.
  "Wax albina"; stii ce patrimoniu are o asociatie ? O masa, un scaun , poate un calculator si o imprimanta.
  Au fost multe cazuri cind a pierdut Apaterm. Acum asociatiile au si ele juristi. Iau copii dupa programul de parametri din punctele termice, fac procese verbale de temperatura scazuta in apartamente, refuza facturile la plata............He hei !!! Nu mai sunt administratorii cu creionul chimic in gura. Dupa ce pierde (daca pierde), deschide actiuni catre proprietarii rau platnici , care mai dureaza si ele ,un an , doi.

  Se vede de la o posta ca povestea Primarului , este doar atat : O POVESTE DE PROSTIT PROSTII.
  2
  12
  Raportează
 • Luni, 16 Decembrie 2013 13:17
  81.12.150.***
  Stimate domnule "DEONTOLOGUL NEREMUNERAT"

  Sunt nevoit să intervin în discuţie, deşi nu aş fi dorit.

  Întradevăr, cineva din firma noastră a considerat de cuviinţă sa vă contreze în chestiune. Având în vedere că noi nu încurajăm astfel de proceduri, am procedat la stergerea comentariilor respective. Restul este o chestiune internă, care ne priveste.

  În acelasi timp, însă, aş dori să vă atrag atenţia că aveţi un limbaj injurios la adresa mea şi a publicaţiei şi că aveţi tendinţa de a depăşi limitele bunei-cuviinţe.

  Înţeleg faptul că aveţi ceva personal de împărţit cu mine. Posibil să fi scris cândva ceva care v-a afectat în mod direct. Nu mă supăr. Sunt deschis opiniilor şi criticilor, dar pretind ca ele să vină pe un fond civilizat.

  Vă avertizez însă că dumneavoastră aţi păşit pe terenul nesigur al atingerii dreptului la imagine şi că nu voi ezita, dacă va fi cazul, să vă cer satisfacţie în instanţă.
  15
  4
  Raportează
 • postat de A PATRA PUTERE IN STAT...............PE VINE !!
  Luni, 16 Decembrie 2013 13:15
  78.96.254.***
  Simpaticule Domn Ziarist

  Sincer , nu-mi face nici o placere sa am intotdeauna dreptate, dar experienta in domeniu , varsta si abilitatile aferente , ma fac sa cred ca si de data asta "ar trebui sa fugiti in munti " sau "dupa vreun visin mai grosut", in loc sa pitigaiti trompeta coclita, pe care lipsa de viziune jurnalistica sau vorba unui antepostator , vreo socoteala incheiata incorect, ne indeasa aceasta tema din ce in ce mai des in ochi si urechi, fara motiv.

  Iata de ce spun asta :

  - preluati texte cu iz propagandistic ieftin , fara sa va faceti propria ancheta " meseriasilor"
  si va demonstrez :
  din 4 apartamente ,pe care le prohoditi a se licita , 3 sunt goale , pardon distruse si abandonate (doi in strainatate si unul la tara) iar cel de la Apaterm mai are putin si si-a achitat datoria cu plangere penala facuta impotriva asociatiei. Adica ce spuneti voi specialistilor , sa dea un om , apartamentul cu trei camere pe 16000 de lei. Asa deci cele patru au ramas trei si alea goale. Buun !!!!!!!!!
  Puteati sa va informati si voi. Nu?

  - recordul de datorie il detine un chirias al Primariei cu 100 000 lei datorie . Lu' asta ce-i faci " razboinicul luminii".
  ca de abia asteapta sa-l dea afara sa scape de datorie !

  - stii ce alegeri sunt in 2014 , dar in 2016 ?
  pun pariu un banut contra intregii administratii publice locale, ca nimeni nu evacueaza pe nimeni pina in 2017, decit situatii de astea de adormit prostii : - apartamente parasite , decedati fara prelungire de contract , fleacuri !!!!!!!!!!!!!

  Si ca veni vorba lasati in pace serverele VIETII LIBERE ca se cunoaste de la o posta(ID ul ) cand sunt folosite pentru postari.
  Va rog , nu mai scriti dupa ureche , informati-va , lasati patima si orgoliul si daca nu reusiti singuri , lucrati cite doi , trei la un material. Ati vazut ce patimi fara rost si subiect declansati.

  De asta platim cu varf si indesat un Primar si un Consiliu Local ce debordeaza de energie si talent managerial , sa rezolve problema ca tot ei si inaintasii lor au creat-o . PRICEPETI ????????????????
  2
  9
  Raportează
 • postat de 10 de simțiți-paraziți-bugetarai-cerșetori plătiți din taxe și impozite a 90 de nesimțiți.
  Luni, 16 Decembrie 2013 12:25
  109.99.201.***
  Unii în comentarii sunt supărați că 90% sunt nesimțiți pentru că nu pot să-și plătească întreținerea și 10% prea simțiți să-și plătească întreținerea, deci nesimțirea este majoritară prin incapacitate de plată la prețurile peste occidentale, iar 10% cred că sunt bugetari majoritari pe salarii grase plătiți din taxe și impozite a nesimțiților 90%. Vă plătim băi bugetari pentru ca să rezolvați problemele gălățenilor, nu să cerșiți zi de zi pentru ale voastre salarii nesimțite. Și neplata serviciilor fac parte din economia de piață, nu funcționează, falimentul și șut în f..nd afară din oraș, din țară cu ale voastre salarii de bugetari nesimțite în procent parazitar de 10% pe capul nostru.
  4
  7
  Raportează
 • postat de Dorin49
  Luni, 16 Decembrie 2013 12:21
  89.137.137.***
  Articolul este foarte corect, dur, dar corect... Viata e grea, am vrut economie de piata, asta este! Nu trebuie sa ne plangem, trebuie sa ne trezim si sa ne castigam existenta, fiecare trebuie sa traiasca in funtie de castigurile pe care le are. In ziua de astazi toti copii ce termina o facultate - nu are importanta daca este de stat sau platita - doresc sa fie platiti si eventual rugati sa munceasca pentru salarii de minimum 2000 de euro... Ei vor sa traiasca la nivel occidental din primul an de munca. Nu exista asa ceva in viata reala. Majoritatea tinerilor vor din prima servicii super remunerate, masini de lux si apartamente dotate la "super". Poate peste vreo suta de ani ne vom trezi noi, romanii, din mirajul reclamelor cu iz de capitalism, pentru oameni bogati, cu piscine, limuzine, blonde 90-60-90...
  Numai cei informati cunosc duritatea capitalismului de aici sau de pretutindeni - viata oamenilor este si va fi ca in jungla, fiecare dupa putere si...minte...
  In rest, vocabularul "pestrit" din comentariile anterioare, nervii, invectivele - sunt fara valoare, iar "postacii" rai de gura nu dau dovada decat de lipsa de educatie, civilizatie si mai ales, cultura.
  O zi buna va doresc!
  7
  10
  Raportează
 • postat de Deontologul neremunerat
  Luni, 16 Decembrie 2013 12:03
  78.96.255.***
  Bai BULA, ca SOLOMON nu poti fi dupa comportament. Nu sunt George Cubasa (si nici nu mi-as dori sa fiu, chiar daca am lucrat impreuna si s-a dovedit a fi cel mai bun manager al Apatermului din toate timpurile). Eu nu am facut decat sa-i pun o intrebare lui Costel cel neprihanit. Dar tu, inrosit de furie sau dintr-un interes anume, ai inceput sa-i iei pe toti la rand. Inca n-ai nimerit, mai incearca. Sunt mai apropiat de partea dreapta a esicherului politic, dar, asta nu ma va impiedica sa nu recunosc meritele unor manageri. De prin 2011, inafara de salarii astronomice la directori, ce s-a mai facut la Apaterm? Vreo reparatie ceva, vreo strategie privind termoficarea? Sunt convins ca nu. Iar tu, daca esti bun, nu mai incrimina concetatenii si nu mai folosi un limbaj murdar dublat de miciuni, pentru ca altfel, te vei autocaracteriza. Un NESIMTIT!
  4
  9
  Raportează
 • postat de eu
  Luni, 16 Decembrie 2013 11:26
  5.13.148.***
  Nene Costel, daca 90% din populatie nu poate sa-si plateasca factura nu crezi problema e mai grava decat cea descrisa de matale in generalizarea cu plasmele si bmw-urile?
  Cumva salariile ramase la acelasi nivel de ani buni, iar preturile dublate/triplate intre timp?
  Cumva calculul total aiuristic cu repartitoarele astea, de cand cu Ordinul ANRSC 343/2010?
  Am lucrat cativa ani la o firma de repartitoare (nimic important, munca de teren), si pot sa zic ca au luat-o complet razna facturile in iarna respectiva, anomalii la tot pasul.
  Cumva penalizarile calculate cu picioarele de administratorii incompetenti, care refuza sa iti prezinte un desfasurator?
  Pai daca e sa fim corecti, hai sa fim toti, in momentul cand se cer niste bani sa se prezinte si actele justificative.

  Iar pana atunci articolele astea de infierare proletara sunt de prost gust, credeam ca am scapat de metehne de genul asta acum aproape un sfert de veac. Dar se pare ca n-avem leac, iar vechea scoala se simte.
  7
  12
  Raportează
 • postat de COBRA-GALATI
  Luni, 16 Decembrie 2013 11:25
  5.13.197.***
  Sinteti cu capul sigur!Art este pt divizarea celor deja divizati de politica subminatoare dus 24 de ani de toata sleahta politica , impotriva economiei,sigurantei,locurilor de munca,justitiei,inst.publice,serviciilor pt romani!Sa fii timpit,plin de bani,cu un loc bun de munca,sau rau intentionat sa scrii asa ceva-RAI INTENTIONATI si BUNI INTENTIONATI!Numai daca privesti statistica oficiala a somajului pe Galati revii cu picioarele pe pamint,daca mai cirtesti si pe cea cu cei neinregistrati ori iti dai pumni in cap si arunci articolul mototolit la cosul de gunoi,ori stai in continuare cu ochelarii de cal aplecat la masa de scris articole timpite!
  REA INTENTIONATA este spre ex VICA BLOCHINA,SAU FOSTA NEVASTA A LUI PETRE ROMAN,etc!In general a celor ce au cu ce sa isi platesca si nu vor,nu a unei familii spre ex mai nou a celui decedat in combinat agatat de banda transp la aglomerare,si pt care Cringan ori altii colegii de ai lui TAC asteptind articolele facute deja de catre cei de la admin AMG in cirdasie cu cei de la ITM!Dar ti-ai gasit e mai bine sa faci romanii simpli RAI INTENTIONATI si nu pe cei de la AMG spre exemplu care au fost si sint atit de RAI INTENTIONATI incit au incalcat clauze ce au dus la marirea ratei somajului,scaderea puterii de cumparare a galatenilor,si tot RAI INTENTIONATI ca nu isi repara VIADUCTUL uzat de ei timp de 10 ani asteptind sa fie dres din banul celor 90 la suta de RAI INTENTIONATI GALATENI!Inchei aici desi LISTA CU CELE MAI RELE MIRSAVII INTENTIONATE a celor de la AMG e lunga,lunga,... cam inca 90 la suta dl Cringan!
  7
  7
  Raportează
 • postat de Deontologul neremunerat
  Luni, 16 Decembrie 2013 10:58
  78.96.255.***
  Gata cu prosteala, Costel! Pana nu ne spui de ce reiterezi bancul cu Dabija, privind termoficarea ultimilor 3 ani, pana la absurd, n-o sa fie nimeni de acord cu tine. Clar! Termoficarea, cu oameni calificati, a mers foarte bine pana in 2011. Avea lumea caldura? Se recupera lunar cel putin 80% din factura curenta? Era pretul gigacaloriei de trei ori mai mic? Atunci s-a stricat totul. Din ambitii politice, din interese personale, nu stiu si sincer sa fiu nici macar nu ma intereseaza. Ma intereseaza in schimb sa stiu ce interese ai tu cu acest subiect. Tare ma roade. O fi vorba de vreun interes personal. Iar nu-mi vine sa cred asa ceva. Costeleee, uita-te in jur, domn' redactor-sef, ca pescarii din subordine, au cam inceput de vreo 5 zile, in articole finute, cat sa nu poti pricepe tu, ca nu te duce, asta e, sa traga in primar si in termoficare. Oare ei nu si-au primit partea? Nu fi bulan, vin sarbatorile... sau vrei si tu sarbatori fericite ca toti cei care in Romania de azi "se descurca".? Ca veste proasta, locurile de purtatori de vorbe in primarie, s-au cam epuizat. Sunt 2 pe loc, unul mai rasarit ca altul. Atunci de ce continui sa te erijezi intr-un limbac ostenit? Locurile s-au ocupat deja. Sau vrei si tu sa fii mintit frumos? Ti-ai luat banul, ajunge... O sa ti se spuna asa: ba, i-am dat lu' nevasta-mea, lu' fina-mea, da' toti vreti, ho! In ceea ce priveste articolul de mai sus, se vede clar ca nu cunosti legislatie, ca nu cunosti jurisprudenta, ca nu stii nimic. Imi pare rau ca odata te-am apreciat cand veni vorba de un articol, dar, observ ca ti-ai revenit. Gata cu prosteala, Costele, lasa functia de scriitor la ziar ca nu reprezinta viitorul tau... incearca o undita!
  8
  12
  Raportează
 • postat de galatean (nu nou galatean)
  Luni, 16 Decembrie 2013 09:50
  92.80.191.***
  Cand firma Usitall (Suedia) a venit la Galati si a propus construirea unei centrale care sa foloseasca gunoiul de la Tirighina a fost sutuita de "Noul Galati". Am fi avut o alternativa la Apaterm, ar fi fost poate mai ieftin. Nu s-a vrut (sau nu au vrut sa "cedeze" partea suedeza). Acum ramanem cu Apatem si manariile financiare (gen 11 milioane date fara nicio justificare nici economica, nici legala) ale "Noului Galati"
  3
  15
  Raportează
 • postat de CLI
  Luni, 16 Decembrie 2013 08:23
  5.13.144.***
  O solutie pe termen scut ar fi ca Primaria sa nu mai investeasca in locuinte ANL noi si sa cumpere apartamentele datornicilor pentru a le oferi tinerilor sau pentru sau cazurile sociale., astfel ar avea o justificare transferul de sume spre Apaterm (transferul celor 11 milioane nu suna a deturnare de fonduri ,Alo , Curtea de Conturi) .
  0
  13
  Raportează
 • postat de vuvuzela de galati
  Luni, 16 Decembrie 2013 07:22
  5.13.237.***
  articol de vuvuzela
  6
  11
  Raportează
 • postat de Nabucodonosor
  Luni, 16 Decembrie 2013 06:38
  92.84.63.***
  Nu stim nici pana azi, de ce s-a prabusit Vavilonul? Probabil din cauza caldurii. Luati aminte la ce va spun !
  5
  8
  Raportează
 • postat de Dar de ce doar unii sunt vinovati?
  Luni, 16 Decembrie 2013 01:27
  79.116.99.***
  Domnule Crangan, dar din toata vehementa si inteligenta dvs., dati-ne si noua un raspuns: Si ce facem daca, dupa ce platim totiu cele 30 si ceva de milioane de euro pe care la datoram, gazele tot se opresc? Fiindca Apaterm mai are de dat inca vreo 50 de milioane pe care nu le mai poate scoate de la populatie fiindca pur si simplu aceasta nu i le datoreaza. Le-au pierdut aia de au fost la putere, le-au furat, le-au scapat pe jos si s-au spartr, naiba stie... Cu datoria creata de aceiasi competenti, in special pesedisti, care populeaza si polueaza fiunctiile de conducere ale orasului cand o sa fiti la fel de vehement? Pe ei cand ii trimiteti sa se retraga la tara? Sau dati asa, cu manie, doar in pigmei?...
  10
  19
  Raportează
 • postat de Apaterm? Un serviciu de tip monopol comunist într-un capitalism original de tip iliescian.
  Luni, 16 Decembrie 2013 00:21
  92.86.70.***
  Corect Costel, logic, dar cine-i prostul după 24 de ani? Cine dă sau cine primește? Și apoi cu penalitățile mai mari decât serviciile acordate, sună a furtișag a unui serviciu ce se complace să se comporte ca o societate de tip monopol. Monopolul nu este economie de piață, prinde mai bine în comunism. Vrem să trăim în capitalism cu un serviciu de tip monopol comunist? Ei centrează, ei dau cu capul și nu de ieri sau azi, timp de 24 de ani !!!!??!!!!
  3
  19
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.