Suntem săraci, dar şi proşti, dom'le!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consider că un sistem centralizat de furnizare a căldurii şi a apei calde reprezintă cea mai bună opţiune pentru orice familie din România. Nu vă grăbiţi să-mi săriţi în cap! Această opinie este una strict personală şi, când mă gândesc la un sistem centralizat, am în minte un sistem eficient şi nu întocmeala haotică de care avem parte acum. Pentru că struţo-cămila Apaterm-Electrocentrale-Asociaţii este o adevărată porcărie.

Vina pentru decesul sistemului centralizat de încălzire din Galaţi este una comună, Totul pleacă, din nou, din punctul meu de vedere, de la clasa politică. O clasă politică ce a şters penalizări pentru neplată contra voturi. O clasă politică inconştientă, care nu a înţeles că, la un moment dat, cineva tot va trebui să plătească factura. Şi aici intervine titlul acestei tablete. Noi, gălăţenii, suntem cei care trebuie să plătim zilele acestea minunata factură. Noi, gălăţenii, trebuie să ne scobim prin economiile inexistente pentru a ne debranşa. Noi, cei care, potrivit statisticilor naţionale câştigăm mai puţin decât salariul minim pe economie. Noi suntem proştii care am acceptat să punem ştampila pe minciună.

Pe lângă minunata clasă politică, pentru decesul Apaterm sunt de vină şi administratorii asociaţiilor de proprietari. Băieţii şi fetele cu carnete de partid care au tăcut mâlc în momentul în care au văzut că sunt oameni care nu trec să-şi plătească datoriile cu anii. Stimabilii care sunt de vină pentru faptul că facturile sunt atât de umflate. Pentru că nu numai cei de la Apaterm se bucură la o factură de 500 de lei la întreţinere. Şi administratorul are cotă parte din aceşti bani. Chiar dacă, uneori, această cotă parte nu este trecută scriptic în vreun act, însă ea există, fără doar şi poate.

De vină pentru decesul Apaterm sunt şi cei de la Electrocentrale. Însă cel mai vinovat, totuşi, pentru acest deces este chiar Apaterm, care a preferat haosul colectivist în locul branşării individuală a apartamentelor, motiv pentru care s-au adunat sute de milioane de lei sub formă de datorii din partea asociaţiilor de proprietari.

Problema nu este dacă moare Apaterm. Problema este ce facem după. Să presupunem (prin reducere la absurd) că am avea cu toţii bani să ne instalăm centrale, cu sau fără ajutorul Primăriei. Toate bune şi frumoase. Problema este că nu avem garanţia că reţeaua de gaze şi nici reţeaua de apă a oraşului vor suporta suprasarcina cauzată de cele peste 63.000 de centrale nou-nouţe. În cazul în care lupta dintre Primărie-Apaterm-Electrocentrale şi asociaţii va continua, tare cred că vom rămâne în frig la iarnă.

Citit 2048 ori Ultima modificare Joi, 26 Iunie 2014 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.