Orgoliile nu sunt mai presus de lege!

Evaluaţi acest articol
(38 voturi)

Pe data 28 iunie, la doar câteva ore după ce fostul primar Marius Stan a fost mazilit politic, la comanda lui Dan Nica, susţinut de Eugen Durbacă şi Eugen Chebac, care şi-au împărţit puterea la nivel local, vă povesteam cum voinţa alegătorilor gălăţeni a fost aruncată la gunoi, iar voturile a zeci de mii de oameni au fost efectiv „anulate”, dintr-un orgoliu prostesc de a-i da o lecţie lui Marius Stan, prin nevalidarea mandatelor de ales judeţean şi municipal. Un atac la democraţie şi o încălcare flagrantă a legii, înainte de toate, fără a mai pune la socoteală infatuarea celor trei politicieni şi lipsa de respect crasă faţă de alegători!

Miercuri, Justiţia, cea de-a treia putere în stat, atacată în repetate rânduri de politicienii zilei, pe care mulţi dintre ei, prin metode subterane ori proiecte de legi controversate, au încercat să o pună cu botul pe labe şi căreia s-au străduit să-i blocheze acţiunile, a făcut dreptate. Şi nu doar că a făcut dreptate, dar a dat un semnal extrem de important întregii clase politice, pe care numai cine nu vrea nu-l vede şi nu-l conştientizează.

Social-democraţii, tabăra lui Durbacă din ALDE şi cea a lui Chebac din UNPR, au reuşit, dincolo de a sfida legea şi democraţia, să blocheze practic bunul mers al administraţiei locale. Să nu uităm că, în primul rând, Galaţiul nu mai are un for legislativ judeţean legal constituit şi funcţional, iar, cel mai probabil, toate hotărârile adoptate de la finele lunii iunie şi până în prezent, printre care se numără importante proiecte de investiţii pentru judeţ, vor deveni, cel mai probabil, nule! Un aspect pe care aceşti lideri de partid, împreună cu reprezentanţii lor din consilii, ori l-au ignorat cu bună ştiinţă, din nepăsare, ori au crezut pur şi simplu că sunt mai presus de lege şi, prin urmare, nu avea să se întâmple mai nimic. Cel mult au anticipat, probabil, doar că fostul primar Marius Stan se va întoarce în forul legislativ prin hotărârea instanţei şi cam atât.

Oricum am pune problema, este inadmisibil ca un grup de politicieni să blocheze buna funcţionare a administraţiei locale, fapt pentru care, de ce nu, ar putea răspunde chiar penal. Dacă nu ei, direct, atunci membrii de partid pe care îi au în consilii. La fel de grav este că tot noi, cetăţenii, decontăm mizeria din politica gălăţeană şi efectele unor decizii ilegale şi antidemocratice. Şi nu doar din cauza celor expuse mai sus, ci pentru că banii pe care Consiliul Judeţean va trebui să îi plătească lui Marius Stan cu titlul de cheltuieli de judecată, provin din bugetul instituţiei, sunt, deci, BANI PUBLICI! Bani proveniţi din taxele şi impozitele noastre, care ar trebui investiţi în proiecte utile nouă!

Dacă soluţia magistraţilor Tribunalului va fi aceeaşi şi în procesul intentat Consiliului Local, atunci şi bugetul municipalităţii va avea de suferit din cauza orgoliilor nemăsurate ale celor trei lideri politici.

În opinia mea, indiferent de sumele ce vor fi plătite, aceşti bani trebuie să le fie imputaţi aleşilor care au provocat haosul în administraţia gălăţeană, căci cetăţenii acestui judeţ sărăcit şi văduvit de proiecte importante de dezvoltare, plătitori de taxe şi impozite (numai ei ştiu cum), nu trebuie să suporte efectele unor decizii politice ilegale. Cel mult, dacă cetăţenilor le poate fi imputat ceva, este lipsa unei reacţii ferme, transpusă în plan concret, la vot, împotriva clasei politice.

Citit 1871 ori Ultima modificare Joi, 11 August 2016 18:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.