Tablete pentru fiecare elev din clasă, în două şcoli din judeţ

Tablete pentru fiecare elev din clasă, în două şcoli din judeţ
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Două şcoli din judeţul Galaţi au câştigat pentru al treilea an consecutiv dreptul de a participa în programul "Digitaliada", prin care Matematica şi Informatica, dar şi alte discipline, sunt predate în laboratoare complet echipate, în care fiecare elev are tableta lui.

Şcolile din Griviţa şi Piscu se numără printre cele zece unităţi de învăţământ din ţară care vor beneficia şi în acest an de sprijinul "Digitaliada", primind în continuare materiale şi softuri educaţionale, astfel încât elevii să beneficieze de mijloace şi metode moderne de învăţare.  moderne.

Laboratoarele digitale sunt dotate cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor şi videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, cadrele didactice au primit un pachet complet de aplicaţii adaptate programei şcolare, materiale digitale şi planuri de lecţii pentru învăţarea matematicii şi Informaticii, cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiţi să utilizeze metodele digitale la clasă.

Directoarea Şcolii din Piscu, Anişoara Vrînceanu, susţine că de când  au primit cele 30 de tablete şi diferitele softuri educaţionale, situaţia la învăţătură a elevilor s-a îmbunătăţit simţitor la Matematică şi Informatică, dar şi la disciplinele unde profesorii au ales să folosească laboratorul. "Anul acesta, am primit, pe lângă materiale educaţionale, o tablă, o imprimantă multifuncţională, iar elevii au primit câte un stick de memorie şi câte un rucsac. Deja ne putem lăuda că elevii noştri au cunoştinţe de programare, care îi va ajuta mai uşor să se  adapteze vieţii de licean, pe lângă faptul că şi-au dezvoltat creativitatea, latură neglijată, din nefericire, în sistemul nostru educaţional, ne spune Anişoara Vrînceanu.

"Digitaliada aduce zâmbetul pe buzele noastre, al cadrelor didactice, pentru că îl regăsim pe feţele copiilor. Le place, e cu totul altceva, vin cu drag la şcoală, ceea ce nu e lucru puţin. Pe acest lucru ar trebui să punem accent, dacă ne dorim să atragem elevii de partea noastră şi să-i motivăm. Trebuie să le oferim mijloace de învăţare adaptate timpului lor", afirmă directoarea Şcolii din Grivița, Loredana Constandache.

Citit 6931 ori Ultima modificare Joi, 11 Octombrie 2018 10:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.