Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
3 comentarii

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a fost demisă de premierul Viorica Dăncilă, pentru declarațiile „profund greșite” date în cazul Caracal. Pentru preluarea interimatului la Ministerul Educației va fi propus Valer-Daniel Breaz, actualul ministru al Culturii. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a afirmat joi seară, într-o emisiune la Antena 3, că ea a „învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină”, referindu-se la cazul Alexandrei, fata de 15 ani răpită şi sechestrată, după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.

„Am decis să o demit astăzi (vineri, 2 august 2019 - n.r.) pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc. Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

Ecaterina Andronescu susţine că premierul nu a anunţat-o nimic în legătură cu acest subiect, ea aflând de demitere de la televizor.

Citit 3727 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 August 2019 01:06

3 comentarii

 • postat de merlot Duminică, 04 August 2019 10:56 109.102.130.*** Link la comentariu
  0
  5

  Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației solicită atenția și educarea părinților pentru fetele lor. Deja am observat câte fete de 15 ani și mult mai tinere în haine provocatoare cer șoferilor de mașini să se oprească. Când o tânără femeie care făcea autostopul a fost ucisă de-a lungul drumului dinspre Tecuci de Nord, nu a existat niciodată această agitație.

  Raportează
 • postat de Ion Sâmbătă, 03 August 2019 08:38 185.53.196.*** Link la comentariu
  0
  16

  Oricum Andronescu nu are ce cauta pe acest post din mai multe motive. In general, deoarece sistemul nu functioneaza siguranta cetatenilor este momentan compromisa. Se vede peste tot: interlopii dau indicatii politistilor unde sa intervina, coruptia este de neoprit, incompetentii sunt in "frunte" , criminalii sunt liberi , operatorii nu stiu sa preia un apel de urgenta etc. Inchideti usile, stingeti lumina, opriti internetul si telefonul, stati de paza! Nu aveti incredere in nimeni! In cazul unui atac statul roman nu poate, nu vrea si nu stie sa-si apere cetatenii. Eu asta am inteles din cazul Caracal. Daca se va continua tot asa statul roman nu va mai avea cetateni de buna credinta pe care sa-i apere.

  Raportează
 • postat de IC Sâmbătă, 03 August 2019 04:25 5.13.181.*** Link la comentariu
  0
  11

  Doamna Dancila nu a inteles ceea ce a vrut sa spuna ministrul invatamantului ,Dna Anronescu supund că ea a „învăţat de acasă să nu se urce cu străini în maşină” de fapt a afirmat ca pe timpul cad era eleva se circula cu caruta........... Hai sa fim seriosi ,existau o mie si unul de motive ca doama respectiva sa fi demisa si poate nici nominalizata , s-a gasit acest motiv de demitre acum cand doamna Andronescu nu mai reprezinta un potential pericol ,candidand la sefia PSD , Asta-i viata , spaga cu atribuirea functiei a durat 8,5 luni si acum ... valea dupa Codrin si altii .........

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.