Situaţie de compromis la autorizarea sanitară a şcolilor

Situaţie de compromis la autorizarea sanitară a şcolilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

De la directoarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), dr. Liliana Moise, am aflat că, deşi la începutul controalelor erau 98 de instituţii de învăţământ în judeţul Galaţi fără autorizaţie sanitară de funcţionare, numărul acestora se va reduce la jumătate, până la începerea anului şcolar.

"Au mers la şcolile din judeţ echipe mixte echipe formate din câte trei reprezentanţi, de la Prefectură, de la Inspectoratul Şcolar şi de la DSP şi am convenit să acordăm avize pentru şcolile care sunt racordate la apă, chiar dacă apa nu este potabilă. Am acceptat această situaţie de compromis, pentru că de la Prefectură ni s-a promis că instituţiile respective vor fi dotate cu dozatoare de apă potabilă. Bineînţeles, vom face controale aici pe parcursul anului şcolar, să vedem dacă această prevedere se respectă. Nu vrem să avem surprize că s-au pus dozatoarele doar la începutul anului şcolar, după care se renunţă la ele", a precizat dr. Liliana Moise.

Aceasta susţine însă că procesul de acordare a autorizaţiilor şi de remediere a problemelor este în plină desfăşurare şi că o situaţie exactă va avea la mijlocul săptămânii viitoare.

Citit 1913 ori Ultima modificare Marți, 27 August 2019 20:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.