Evaluaţi acest articol
(12 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Elevii gălăţeni au obţinut rezultate frumoase la Concursul Interjudeţean de Matematică "C. S. Calude" pentru clasele VII - XII. În premieră, catedra de matematică a Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri" a decis să aloce Premiul "Matei Paraschiv Pashalidis" în memoria olimpicului gălăţean care şi-a pierdut viaţa în primăvara acestui an.

La clasa a VII-a, premiul I a mers la Dragoş Lazăr de la Şcoala nr. 29 (clasa profesorului Cristian Eni), în timp ce Marina Suvac de la CNVA (clasa profesoarei Mariana Coadă) a primit Premiul "Matei Paraschiv Pashalidis". 
La clasa a VIII-a, primele locuri au fost ocupate de elevii gălăţeni: Mara Zaharia - Premiul I, Maria Mihai şi Alexandru Necula  - ambii Premiul al II-lea, Maria Matei  - Premiul al III-lea şi Rareş Radu - Premiul "Matei Paraschiv Pashalidis". Toţi premianţii clasei a VIII-a sunt de la CNVA, îndrumaţi de profesorul Radu Tătaru.
La clasa a IX-a, premiile luate de gălăţeni s-au dus toate la elevii de la CNVA pregătiţi de profesorul Mihai Totolici: Alexandra Zagăr şi Teodora Cojocaru - ambele Premiul al II-lea, Răvan Păcurariu  - Premiul al III-lea şi Tudor Paraschiv - Premiul "Matei Paraschiv Pashalidis".
Vlad Radu (tot de la CNVA, clasa profesorului Romeo Zamfir) este cel care a fost răsplătit cu Premiul al II-lea la clasa a X-a şi colega sa Bianca Negrău (profesoară Veronica Grigore) a primit Premiul "Matei Paraschiv Pashalidis".
La clasa a XI-a, Ella Ana Maria Chiriac a urcat pe locul I, în timp ce Alexandra Bejan a fost răsplătită cu Premiul "Matei Paraschiv Pashalidis", ambele de la CNVA, clasa profesorului Mihai Totolici.
La clasa a XII-a au fost însă cele mai multe distincţii câştigate de gălăţeni: Răzvan Pripoaie - Premiul I şi Adina Milica  - Premiul al II-lea, ambii de la CNVA, clasa profesoarei Laura Dumitriu.  De la clasa profesorului Radu Tătaru, Raluca Pelin a obţinut tot Premiul al II-lea, iar Miruna Avram - Premiul "Matei Paraschiv Pashalidis".
Pe locul al III-lea s-au clasat Aureliu Ionescu de la Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu" (clasa profesorului Gelu Coadă) şi Sebastian Tudorache de la Liceul Teoretic "Mircea Eliade" (clasa profesoarei Cătălina Drăgan).

Citit 1856 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Noiembrie 2019 12:01

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro