Cercetătorii gălăţeni, câştigători a două proiecte în lupta cu Covid-19

Cercetătorii gălăţeni, câştigători a două proiecte în lupta cu Covid-19
Zeci de mii de euro pentru Universitatea "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cercetătorii Universității „Dunărea de Jos” din Galaţi sunt autorii a două din cele trei proiecte din România selectate pentru finanțare în cadrul competiției internaționale „Appel à projets international AUF COVID-19”.

Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) este o instituție care susține cooperarea și solidaritatea între instituțiile universitare francofone și favorizează dezvoltarea învățământului superior și a cercetării. În prezent, sunt asociate AUF 990 de unități de învățământ superior și de cercetare din 118 țări din toată lumea.

Competiția „Appel à projets international AUF COVID-19”, destinată cercetătorilor din toate universitățile afiliate AUF la nivel mondial, a vizat finanțarea proiectelor de cercetare destinate unor acțiuni de reducere a impactului Pandemiei COVID-19.

La competiție au participat peste 2.000 de propuneri de proiecte, înaintate de universitățile afiliate AUF.

Dintre solicitările depuse au fost selectate spre finanțare doar 91, dintre care trei proiecte depuse de universitățile din România.

De la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați provin două din cele trei proiecte românești selectate.

Proiectul gălăţean care a primit cea mai mare finanţare, în valoare de 40.000 de euro,  este „Procédure alternative - thérapie par l'ozone par autohémothérapie majeure dans la lutte contre le COVID-19 (OZO-Co-VIE)”, depus de un colectiv de cadre didactice, cercetători și specialiști de la Facultatea de Ştiinţa și Ingineria Alimentelor, Facultatea de Medicină și Farmacie, respectiv Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, coordonat de prof. univ. dr. Petru Alexe. Director de proiect este șef lucr. dr. ing. Cristian Dima, iar responsabil pentru partea medicală as. univ. dr. Alexandru Nechifor. Din echipă mai fac parte asist univ. dr. Corina Manole, șefa Secției de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei” și Luminița Florea, asistent medical la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei”.

"Fabrication par impression 3D de dispositifs de protection contre le virus SARS-COV-2 (3D4Protect)” este cel de-al doilea proiect câştigător, depus de un colectiv de cadre didactice din cadrul Centrului de Excelență Prelucrarea Polimerilor, Facultatea de Inginerie, Facultatea de Medicină și Farmacie, Colegiul Medicilor Galați și SC Multiprint SRL. Director de proiect este drd. ing. Nicoleta Violeta Stanciu. Valoarea totală solicitată spre finanțare este de 19.000 euro.

Meritul echipelor selectate este cu atât mai mare, cu cât din Europa au fost selectate doar 16 proiecte spre contractare.

Citit 1590 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Mai 2020 01:32

1 comentariu

 • postat de profesor
  Duminică, 31 Mai 2020 13:28
  193.231.148.***
  Felicitari colegilor care au obtinut acest succes! Poate conducerea universitatii va da mai multa atentie acestor rezultate pentru ca nu numai fotbalul merita finantat!!
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.