Profesorii, trimişi forţat în concediu de odihnă în perioada vacanţei

Profesorii, trimişi forţat în concediu de odihnă în perioada vacanţei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Profesorii care nu au ore la clasele terminale intră în concediu timp de o lună, între 2 aprilie și 4 mai, în timp ce  cadrele didactice care au ore la a VIII-a și a XII-a își pot lua concediu în zilele în care nu au cursuri, se arată într-o adresă trimisă de Minister către inspectoratele şcolare, prin care se reglementează modul în care  vor fi plătite cadrele didactice în perioada următoare.

Federațiile sindicale acuză însă ministerul că obligă școlile să recurgă la „ilegalități” și cer ministerului modificarea adresei.

„Programarea concediului de odihnă este atributul exclusiv al consiliului de administrație al unității, neputând fi impuse perioade obligatorii de concediu, în lipsa unei dispoziții legale exprese. (...) Ministerul Educației a înțeles să continue în a impune unităților de învățământ preuniversitar să recurgă la ilegalități”, afirmă Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și cei de la „Spiru Haret”.

Potrivit adresei ministerului din 31 martie, cadrele didactice care au în încadrare clase a VIII-a, a XII-a zi și a XIII-a seral și/sau frecvență redusă, în perioada 12 – 29 aprilie 2021, vor fi în activitate, iar cele care nu au vor fi programate în concediu de odihnă, în perioada 2 aprilie – 4 mai 2021. De asemenea, educatorii vor avea concediu doar dacă în grădinițe nu se organizează activități în timpul vacanței stabilite, întrucât ministerul a stabilit că grădinițele pot rămâne deschise pentru „activiăți educaționale” în perioada vacanței prelungite din 2 aprilie - 4 mai.

Citit 2619 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Aprilie 2021 23:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.