Ministrul Educației, despre „dezastrul școlii online”

Ministrul Educației, despre „dezastrul școlii online”
Sursa foto, gov.ro
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, duminică seară, 15 august 2021, la B1 TV, că școala online este un "dezastru" din perspectivă educațională, existând consecințe și de tulburări socio-comportamentale sau bullying, din cauza lipsei socializării.

"Este adevărat că avem o consolidare accelerată a competențelor digitale, atât în rândul elevilor, cât și în rândul cadrelor didactice. Este un câștig al acestei perioade. Dar educația online se poate face doar acolo unde există conectivitate, acolo unde există echipamente și acolo unde există savoir-faire, acea știință de predare online din partea cadrelor didactice. Lucruri care au lipsit, unele într-o mică măsură, altele într-o foarte mare măsură. Eu cred că, pe parcursul acestei perioade de online, aproape toţi elevii au avut de pierdut. Din perspectivă educaţională, este un dezastru. Nu a ieșit (povestea cu școala online - n.r.) și trebuie să avem curajul să spunem acest lucru. Mai avem și alte pierderi, tulburări socio-comportamentale, emoționale, multiplicarea unor situaţii de violenţă, de bullying în şcoli. Există foarte multe consecințe, nu numai educaționale, în lipsa socializării", a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

"Dezastru" este un termen folosit și de PSD, în iarna acestui an, pentru a critica performanța guvernului liberal în educație, în condiții de pandemie. Principalul partid de opoziție afirma, în ianuarie, că "Ministrul Educaţiei recunoaşte eşecul catastrofal al guvernării liberale din 2020 în domeniul învăţământului! Cu sute de mii de copii fără acces la internet şi fără tablete, şcoala online este un dezastru."

Citit 1331 ori Ultima modificare Luni, 16 August 2021 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.