Școlile vor rămâne deschise și la o incidență de peste 6 la mie

Școlile vor rămâne deschise și la o incidență de peste 6 la mie
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat în unanimitate decuplarea scenariilor de funcţionare a şcolilor de rata de infectare din localitate şi adoptarea deciziilor de suspendare a prezenţei fizice în funcţie de cazurile confirmate la nivel de clasă/şcoală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităţilor competente, în vederea respectării regulilor de protecţie sanitară în şcoli, a declarat, miercuri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, grupul a adoptat şi măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în şcoli, prin formularea unei solicitări către Agenţia Naţională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening.

El a spus că după această "primă etapă" urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern şi abilitarea miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii în vederea modificării ordinului comun în concordanţă cu hotărârile adoptate. "Tot acest proces se va finaliza până vineri, 1 octombrie, în vederea stabilirii modului de funcţionare a şcolilor începând cu ziua de luni, 4 octombrie 2021", a mai precizat Cîmpeanu.

Ministrul Educației anunțase, miercuri dimineață, că vor fi discuții privind eliminarea pragului de infectare de 6 la mia de locuitori prevăzut în ordinul comun la care școlile dintr-o localitate trec în online. Acesta a precizat că "cei din educație" își doresc să lase școlile deschise, așa cum este cazul grădinițelor și creșelor, și dincolo de acest prag.

Citit 2684 ori Ultima modificare Joi, 30 Septembrie 2021 09:21

1 comentariu

 • postat de Marius
  Joi, 30 Septembrie 2021 10:17
  5.2.205.***
  Acest Campeanu-asa zis minstru al educatiei, este un criminal! Trimite copiii la scoala pana se vor imbolnavi cu totii, in conditiile in care resurse medicale in spitale nu exista, conditii de igiena in scoli nu exista, masca in scoli mai mult nu se poarta, profesorii nu sunt vaccinati, copiii nu sunt testati ca in alte tari. ESTE JALE!
  1
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.